Anonim

CIN - Visions ft. Alexia Papineschi

Jag började precis titta på Evangelion på Netflix och serien förklarade att piloternas lungor fylls med LCL när de är i ingångspluggen till en Eva-enhet, så att de kan andas och synkronisera med sina enheter.

Det visar eller förklarar dock aldrig varför de inte behöver pumpa LCL tillbaka ur lungorna när de lämnar en enhet. Är det bara underförstått? Absorberar deras kroppar LCL genom lungorna? Antas de bara hosta upp det? Finns det en förklaring att jag saknar?

Observera: Jag har inte slutat titta på hela Neon Genesis Evangelion, så om det här är en stor spoiler, varna mig via kommentarer och / eller använd Spoiler Markup.

1
  • Hur LCL tas bort från piloternas lungor visas eller förklaras aldrig under serien, inte säker på mangan. Intressant fråga, dock; inte något jag någonsin tänkt på efter att ha sett serien flera gånger.

Jag tror kanske LCL absorberas i kroppen genom vad som händer under Third Impact. för att citera wiki (spoiler eftersom det är slutet på de ursprungliga anime-serierna)

LCL delar liknande egenskaper med den hypotetiska ”urskivan” från vilken livet på jorden först utvecklades. Detta beror på att icke-ängeliv på jorden faktiskt utvecklades från LCL-spridningen av Lilith när hon landade på jorden. Under tredje inverkan, Liliths Anti A.T. Fältet orsakar A.T. Människans fält och allt annat Lilith-baserat liv kollapsar och återställer sina kroppar till LCL-pölar.

Källa: LCL (6: e stycket)

i verkligheten kan människokroppen absorbera vatten efter det att det kommer in i kroppen och i det första X-Men vi ser

Senator Kellys kropp avmolekulariseras till vatten på grund av den onaturliga mutationen Magneto orsakade nedbrytning av Kellys cellulära struktur

så på sätt och vis kan man tänka på LCL som Water in that

ut kroppar består av det men till skillnad från vatten behöver vi inte konsumera LCL för att leva eftersom alla på planeten påverkades av Third Impact, inte bara Eva Pilots och vi kan anta att alla utanför NERV skulle ha nollkontakt med LCL

Det har diskuterats något om vad som händer med LCL som pumpas in i piloter på EvaGeeks-forumet; Jag hittade trådar från 2009 och 2014. (Naturligtvis innehåller de spoilers för serien.)

Det verkar som om det aldrig har funnits någon egentlig förklaring till detta. Men efter att ha läst en annan tråd på LCL kan jag göra några gissningar.

I tråden ansluter användaren Tetsuo LCL till fostervätska. Denna koppling följer naturligt av hur Eva-enheterna innehåller själar från pilots mammor. Med detta i åtanke är frågan om vad som händer med LCL efter att en pilot lämnar inträdespluggen något motsvarande att fråga vad som händer med fostervätskan där nyfödda nedsänktes i livmodern.

Jag har fortfarande inte ett exakt svar, men detta borde vara en bra utgångspunkt. Tyvärr känner jag inte till barns utveckling, och jag kommer inte ihåg detaljerna i ingångspluggmekanismen tillräckligt bra för att diskutera hur den ansluter till livmodern, så jag kan inte gå in mer detaljerat.