Anonim

Chandelier - Sia (låtar)

I Full Metal Alchemist, vem är karaktären (eller konceptet verkligen) av Sanning? Vad symboliserar han? Vad är hans syfte?

Enligt vad jag antar är han någon form av din inre Gud, för han verkar känna dig bättre än du själv. Han vet det bästa sättet att straffa dig, det sätt som skadar dig mest. Han måste vara bunden med alkemi och alkemisk kunskap, men Vad Är han?

0

+50

Sanningen själv (själv?) Säger,

Vem är jag? Ett namn du kan ha för mig är världen, eller så kan du kalla mig universum, eller kanske Gud, eller kanske sanningen. Jag är alla, och jag är en. Så det betyder naturligtvis också att jag är du. Jag är sanningen om din förtvivlan, det oundvikliga priset för din skryt.

Sanningen är ett väsen som inte har någon fysisk form och ett väsen som reglerar alla alkemiska utbyten som äger rum. Han existerar i huvudsak för att hindra människor från att "leka Gud" med alkemi; när mänsklig transmutation utförs till exempel ingriper sanningen eftersom den ses som ett orättvist (ojämlikt) utbyte.

På dessa sätt är sanningen något symbolisk för Gud. Det har också jämförts med gudar i andra myter, som Hera, en grekisk gudinna som var känd för att hämndligt utmana hjältar.

Hera var känd för sin avundsjuka och hämndlystna natur, framför allt mot Zeus älskare och avkommor, men också mot dödliga som korsade henne, som Pelias.

- Hera, Wikipedia

Det är dock viktigt att inse det Sanningen är inte Gud. Även om det är säkert att de är kopplade på något sätt, är Gud den enhet som ligger inom portens område (ögat och massan av svarta händer som begränsar hans "offer").


(Porten, sanningen som sitter framför och Gud inom den. Källa: Wikia)

När en alkemist betalar vägen och tvingas genom porten av sanningen (och av Gud), får de all kunskap om alkemi. Deras sinnen kan bara absorbera så mycket, men tillräckligt är tydligt att de kan utföra sin alkemi utan att behöva en transmutationscirkel.

Än sen då exakt är sanning? Han är en hämndlysten, gudliknande varelse, som är kopplad till Gud och styr alla alkemiska utbyten som utförs av alkemister. Han har ingen fysisk form och existerar bara metafysiskt i varje alkemists sinne.

11
  • Orden "Adonai" är också skriven på porten, som är hebreisk för "Gud". Du kan se den kl. 1:18 här: youtube.com/watch?v=u6Tgl4f8Rxc
  • Var är ditt bevis på att han inte är Gud? Detta verkar väldigt spekulativt. Även de wikia-referenser som du pekar på antyder att de kanske är en och samma. Poängen som sanningen gör är att alla är anslutna, och alla kan komma till porten och Gud / sanningen existerar i allt, de är en och samma men också personifierad på olika sätt. Sanningen kanske bara en Avatar av Ultimate Being. Detta är inte nödvändigtvis motstridigt eftersom många religioner observerar detta fenomen (kristendomen med Jesus / Gud / den Helige Ande, eller hinduismen med deras "personifierade gudar" / Enkel formlös Gud / Sanning).
  • @Quikstryke Jag skulle kalla det långt ifrån spekulativt. Det finns inget som tyder på att de är samma varelse. Det finns inget bevis för att de inte är det, men att bevisa att det är negativt är ingen trivial fråga. Han kallar sig själv "Gud" genom att förorda den med "Jag heter många namn" och säger aldrig att han är någon av dem. Jag instämmer mer med dina religiösa analogier om Sanningen fanns som en fysisk varelse; emellertid är han metafysisk, precis som porten och ögat är. Dessutom är han det inte en Guds avatar, eftersom han är en avatar för den person som han kommunicerar med.
  • 1 @Quikstryke Jag förstår din mening, men du tycktes ignorera min. Han säger, "Jag kallas av många namn," men aldrig säger att han faktiskt är något av dessa saker.Såvitt jag kan säga är detta din enda premiss för ditt argument, och jag ser ingen anledning alls varför det ska betraktas som "bevis".
  • 1 Förhållandet mellan enheten utanför porten och Sanningen förklaras inte. Även wiki-artikeln du länkade till Eye of God säger det. Därför kan du inte hävda så definitivt att "Sanningen är inte Gud", och det kan inte heller hävdas att enheten bortom porten "är Gud" eftersom wiki-artikeln säger att enhetens natur aldrig avslöjas. Baserat på dina kommentarer ovan förväntar jag mig att ditt svar skulle gynnas av att citera mangan direkt.

Han är du och han är universum. Han är allt.

När Elric-bröderna tränar på ön inser de sambandet mellan "en" och "allt". De förstår att allt är kopplat. Jag tror att det de förstår är Sanning sig. De förstår något som finns i dem och runt dem.

Så i princip tror jag inte det Sanning är en Gud (åtminstone i vanlig mening), utan snarare ett slags lag som driver allt. Det är i dig och överallt omkring dig. Men det materialiserar sig som en humanoidform i ditt undermedvetna eller vilken plats som helst där grindarna är.

6
  • 2 Varför är det när du träffar honom, du får förmågan att transmutera utan en cirkel? Vad förändrades i din förståelse?
  • 1 @MadaraUchiha Eftersom han är allt, misstänker jag ... Du vet allt när du ser honom. : P Men det är min spekulation.
  • 4 @Alenanno: Om du visste det allt genom att träffa honom skulle du bli Gud, inte förbli en människa. Du får något, bara inte säker på vad: P
  • 2 @MadaraUchiha Uhm, bra poäng ... Du kanske vet allt mänsklig / jordrelaterad? Så inget övernaturligt? När allt är alkemi är inte magi.
  • 4 @MadaraUchiha: Det är inte genom att träffa honom, utan genom att gå igenom Sanningens port, som innehåller sanningen / kunskapen om allt. Ju längre du reser, desto mer vet du, men desto mer betalar du (kom ihåg, motsvarande byte).