Anonim

Social rättvisa tar en avgift på kvinnors sport och amerikanska blinda fläckar | Zuby | POLITIK | Rubin-rapport

I flera anime kommer en karaktär att skrika detta på förakt för något pervers. Det dyker upp till och med i icke-anime media som Yakuza Kiwami 2. Vad är ursprunget till denna fras?

2
  • Jag har aldrig hört talas om den "skissartade", men "ecchi" kommer från bokstaven "h" i "hentai". Japanska uttalar 'h' som 'ecchi'
  • Hittade ett möjligt svar i ett annat reddit-inlägg men det är på japanska: dic.nicovideo.jp/a/ Kanske kan någon som vet översätta detta åt dig.

Min japanska är inte bra, men länken från W. Are, https://dic.nicovideo.jp/a/ エ ッ チ ス ケ ッ チ ワ ン タ チ ger en förklaring.

Tydligen är det en fras som vanligtvis används av skolbarn på 70-talet, men det är okänt var exakt frasen kommer ifrån. Sidan listar flera olika teorier, även om min japanska inte är tillräckligt bra för att få alla teorier. Det ena är att "touch" är vad barnen säger när de spelar taggen (istället för "taggen, du är det"), en annan är att det fanns en produkt av företaget Glico som heter curry. Men i alla fall är det en fras som fångades på grund av sångsången, rimmande typ av ljud till frasen, och från vad jag samlar från artikeln, som liknar barnens nonsensord i västerländsk kultur, som "cirkel-cirkel -dot-dot nu har jag en cootie shot. "