Anonim

ÖVRIGT Ghost Palace Bali, Indonesien

Conan nämnde att han förmodligen arbetade för den japanska hemliga polisen, men vem är de exakt? Under vilken jurisdiktion för japansk brottsbekämpning är de under? Är de som MI5 eller något?

Furuya Rei är medlem i 「黒 の 組織」 (kuro no soshiki = den svarta organisationen). Jag vet inte vilket kapitel eller avsnitt du hänvisar till, så jag kan inte verifiera originaljapan för "japansk hemlig polis" som används där, men:

Ja, i det verkliga livet fanns en japansk hemlig polis i samma riktning som Nazitysklands Gestapo och Sovjetunionens KGB. Det genomförde också kränkningar av mänskliga rättigheter och brott mot mänskligheten, såsom experiment på levande krigsfångar och andra individer, och biologisk krigföring (se även Japans Gestapo: Mord, kaos och tortyr i krigstidens Asien av Mark Felton).

Det kallades Kempeitai. Det fanns också en marinfilial som heter Tokubetsu Keisatsutai. Dessutom har Tokubetsu Koutou Keisatsu genomfört inhemsk brottsutredning av civila som misstänks vara antikrig eller farliga och kontraspioneringsfunktioner, och straffade upplevda brottslingar med tortyr.

Men alla tre avskaffades av de allierade makterna 1945, så det är inte möjligt att Furuya Rei var medlem, eftersom han bara är 29 år i Meitantei Conan serier. Japan har ingen hemlig tjänst efter andra världskriget. Det är troligt att det som översätts som "japansk hemlig polis" antingen är 1) Kouanchousachou aka den Underrättelsetjänst för allmän säkerhet inrättades under justitieministeriet 1952, som "har till uppgift att inre säkerhet och spionage mot hot mot Japans nationella säkerhet" och "har band till flera utländska underrättelsetjänster som säkerhetsbyråer, inklusive CIA, FBI, MI6 och Mossad, med flera PSIA-agenter har bjudits in att träna med CIA under sin intelligensanalyskurs, "eller 2) en av typerna av särskild polis i Japan.

Conan nämner polisens namn precis innan vi såg Akai för första gången efter hans död. Conan och Bourbon undersöker ett mordförsök. Målet var Bourbons klient. FBI är här, för offret är också Jodies vän. Och Bourbon hånar FBI, vill att de ska lämna Japan (i den franska versionen sa han "När lämnade du mitt Japan?" Eller något liknande).

Scarlett arc, tror jag. Och senare tror jag att det finns information om att polisen kallas på franska PSB. När jag googlade det som gav Tokyo Metropolitan: Tokyo Metropolitan Police Public Security Bureau