Anonim

I avsnitt 8 avslöjas att Rory Mercurys halberd är extremt tung.

Tjuven som försöker stjäla den kollapsar och krossas av den. Och när Hideyo försöker plocka upp det skadar han sig själv.

Men i avsnitt 6 och 17 plockar Itami upp Rory tillsammans med sin gris och springer med dem i armarna.

Vad ger? Itami är mänsklig. Han har inte övermänsklig styrka som Rory.

6
  • Jag skulle tänka mig att det var en GATE-version av Thor's Hammer. Om du inte är värd ... kommer du inte att plocka upp den där saken. Men Itami kan bära Rory medan hon håller den, precis som en Iron Man kan kasta Thor medan han håller på hammaren, men han kan fortfarande inte lyfta den jävla saken själv. Så det är antingen det eller ... ja, inte alla är bra på att tänka på fysik.
  • Jag antar att vikten bara påverkar dem som försöker bära den direkt men eftersom rory är den som håller den, återgår vikten till normal?
  • En annan möjlighet är att Torges värld har ett mindre gravitationstryck än jordens (9,81ms ^ -2), alltså skulle halberd väga mindre där borta, så att Itami kunde bära Rory med Halberd. Under löpningen motverkas också Halberdens momentum av de motståndskrafter som är inblandade, partiella vektorer av upthrust förstärks, detta skulle också bidra till att hjälpa honom att lyfta Rory med Halberd. Plus, Itami har Ranger och Special Forces Training, så han är starkare än den genomsnittliga personen.
  • @AstralSea Jag tror faktiskt inte det. Om världen bortom Gate hade en annan gravitation, skulle de ballistiska testerna och presentationerna de gjorde i avsnitt 14 ha gått väldigt fel. (Samma gäller för vanliga kulor, raketer, tankskal någon form av ballistik egentligen.) Mindre tyngdkraft skulle också innebära att denna värld inte skulle kunna låsa samma nivå av atmosfären. (Om man kan kalla det så ) Detta skulle leda till tunnare luft och mindre atmosfärstryck, men vi har sett tecken gå igenom världarna utan problem.
  • @ nästan.tid Jag har lagt upp ett svar för att bara förklara att min teori ligger inom möjligheten eftersom fysik är ett känsligt ämne så även en liten skillnad på 1N kan leda till en stor förändring i experimentella resultat.

För att bevisa min teori om minskad gravitationsdragning kommer jag att ta in lite data och bara använda en enkel ekvation: F = mg

ge = 9,81ms ^ -2

gg = gravitation i portens värld

Data:

  • Genomsnittligt BMI för en 1,9 m (Itamis höjd) lång person är 23, vilket innebär att personens massa är 83,09 kg. Således antar vi att den här genomsnittliga personen bara kan lyfta 90,0 kg (över genomsnittet).
  • Vi antar att Rorys halberd är 100,0 kg, alldeles för tung för den tjuven och Hideyo att lyfta. Rory kan lyfta det eftersom hon har övermänsklig styrka.
  • Vi antar att Rory väger cirka 50,0 kg (genomsnitt 14 år gammal)
  • Itami är en ranger. Därför bör han kunna lyfta upp till 170,0 kg (under genomsnittet för en ranger). Enligt denna webbplats bör en ranger kunna lyfta upp till 181,437 kg.

Vikt av (Rory + Halberd) = (100 + 50) (9,81) =1471,5N

Vikt som Itami kan lyfta = 170 (9,81) =1667.7N

Därför bör Itami fortfarande kunna lyfta (Rory + Halberd) även om han var på jorden. Vi antar dock att han knappt tränade efter sin Ranger-träning, så han kan bara lyfta 1470N på jorden.

På Gate's värld, där tyngdkraften är mindre (gg), vilket sänker (Rory + Halberd) vikt från 1471,5N till 1470N så försvagad Itami kan lyfta dem.

gg = 1470 / (150) =9,8 ms ^ -2

Nu kommer jag att bevisa att detta sänkta gravitationskraft inte kommer att ge några effekter alls på skjutvapen och andas för jordens människor att svara på nästan.times frågor. Detta beror på skillnaden i g vara bara 0,01 ms ^ -2.

För det första är den maximala höjden som en person kan gå innan den måste acklimatiseras 2438 meter.

Det finns inga specifika faktorer som ålder, kön eller fysiskt tillstånd som korrelerar med känsligheten för höjdsjuka. Vissa människor får det och andra inte, och andra är mer mottagliga än andra. De flesta kan gå upp till 2.438 meter med minimal effekt.

För att bevisa att det inte finns några andningsproblem kommer jag att använda data från den här webbplatsen för lufttäthet vid 2000 meter över havet.

Trycket vid 2000m är 7,95x10 ^ 4Nm ^ -2 när g = 9,8. Således, vid portens havsnivå, skulle trycket vara ungefär 7,95x10 ^ 4Nm ^ -2 detta skulle också innebära att en person kan korsa mellan portarna utan att drabbas av några biverkningar eftersom lufttrycket tenderar att vara nästan detsamma för varje 1000 meter eller så.

För skjutvapen kan de skjuta utan syre men de kommer sannolikt att lämna mer rester. Dessutom är det du är orolig för mindre lufttryck = större explosion, var inte orolig eftersom projektilerna skulle flyga längre bort än normalt på grund av den lägre lufttätheten som ger mindre luftmotstånd och en mindre gravitation som fördröjer projektilernas rörelse så att dess räckvidd faktiskt ökade. Således skulle mortelarna de använde i avsnitt 14 inte orsaka eventuella katastrofer. Dessutom skulle en större explosion innebära att mer energi omvandlas till värme- och ljudenergi än kinetisk energi. Således skulle det faktiskt betyda att vapnen är mindre effektiva i Gate-världen jämfört med jorden eftersom projektilerna nu flyger med mindre hastighet än tidigare.

Det verkar som att minskad tyngdkraft inte är den enda möjliga förklaringen när det gäller fysik för att Itami kan lyfta (Rory + Halberd) när jag läser Fire Dragon-kapitlet i mangan och hittade en annan möjlig förklaring när det gäller momentum.

På den här bilden ser du att Rory bärs annorlunda jämfört med anime och detta är viktigt eftersom hon kan betraktas som en planka medan Itamis axel är svängaren. Enligt principen om ögonblick, om Rory utövade en uppåtriktad kraft, skulle hon orsaka ett ögonblick moturs om Itamis axel jämfört med det medurs ögonblick som härrör från halberd om Itamis axel. Om hon skulle utöva tillräckligt med kraft över armen för att ha ett moturs ögonblick lika med det medurs ögonblick som orsakats av halbben kring svängningen, skulle det resulterande vridmomentet om Itamis axel vara lika med 0. Detta betyder att Itami inte skulle behöva bära tyngden av helikroppen alls. Även om han måste bära Rorys vikt, skulle halberd inte hindra hans rörelse alls på grund av all fart som Rory motverkar och vi känner alla en vanlig person (använder mig själv som ett exempel, jag kan lyfta upp till 77,5 kg) som Itami kan definitivt lyfta Rory.

I kanon är det oförklarligt. Men användarens förklaring nästan. Tid är det närmaste samtalet:

Jag skulle tänka mig att det var en GATE-version av Thor's Hammer. Om du inte är värd ... kommer du inte att plocka upp den där saken. Men Itami kan bära Rory medan hon håller den, precis som en Iron Man kan kasta Thor medan han håller på hammaren, men han kan fortfarande inte lyfta den jävla saken själv.

Så förmodligen är hennes gris inte alls av en supertung materiallegering, bara ett verktyg som bara de tilldelade användarna kan använda.

Med tanke på att Rory är en odödlig demigudinna är det helt troligt.

Så ur halberdens synvinkel, han bärs inte av Itami alls. Han är fortfarande i Rorys händer. Som en jordanalogi kan du inte känna att jorden snurrar runt solen, för du är knuten till jorden. Så för dig (eller för Halberd) är det faktum att en annan enhet (solen eller Itami) bär din bärare (jorden eller Rory) antingen okänd, omätbar eller irrelevant.