Anonim

The Strawhat Pirates: \ "GUD \" USOPP | Tekking101

Varför är Haki-attacker inte effektiva på marina admiraler?

I Marineford-kriget ser vi otaliga tillfällen där Haki-genomsyrade attacker inte påverkar marina admiraler. När Marco och Vista attackerar Sakazuki, erkänner han till och med att de är Haki-imbued, men ingenting händer uppenbarligen:

Ett annat fall är när Whitebeard attackerar Aokiji:

Vad är det med amiralerna? Deras Logia-krafter verkar inte påverkas lätt av Haki-attacker. Jag menar att vi har många fall där Haki har rörd kroppen, men det finns fortfarande många fall där attacker på kroppen inte leder till skada. Vad är det med marina admiraler?

3
  • Sakazuki nämnde att "de två var haki-attacker, va"
  • Förmodligen för att de är så bra att de inte är beroende av deras haki-kraft, lyckades de undvika de flesta haki-attacker, du kan se kizarus blod när han fick repa men när vitskägg attackerar aokiji använde han inte haki alls. Haki effekt varje djävul frukt makt inkluderar logia, kan du se i slutet av kriget skaftet lyckades blockera akainu attack och Ben Beckman hotar kizaru med sin pistol. Det betyder att amiral fortfarande skadades om någon kan attackera dem med haki
  • Jag säger inte att de inte kan skadas. De skadas, vilket jag har nämnt, men de verkar nästan oövervinnliga även för Haki-attacker!

Jag tror att du har fel när du sa att de inte påverkades. De påverkades tydligt som du kan se från såret på Sakazukis axel. Eftersom båda frågorna har olika svar kommer jag att svara en efter en.

Whitebeard vs. Kuzan

Från Kuzan-artikeln:

Han blev sedan knivhuggad av Whitebeard's bisento, till vilken pirater ses undrar om Aokiji blev knivhuggad med Haki och om han var död. Aokiji berättade för dem att inte tuta nonsens innan de tog tag i bisento och använde sin Ice Block Partisan-attack. Plötsligt angriper Jozu honom och Aokiji fångas utan att han blöder från munnen.

Som du kan se, drabbades inte Aokiji av partisanen, som troligen var genomsyrad av Haki. Det här är för att han öppnade ett hål där partisanen skulle ha slagit, precis innan den skulle slå. Om han inte hade hade han förmodligen blivit knivhuggen i hjärtat. Marinadmiraler använder sin kraft smart och effektivt, men det betyder inte att de inte kan skadas. Detta kan ses bara ett ögonblick efter, när Jozu attackerade honom med sin diamantarm och han sågs blöda från munnen.

Marco och Vista vs. Sakazuki

Från artikeln från Busoshoku Haki:

Devil Fruit-användare som kan använda Haki kan motstå effekterna av Haki-genomborrade attacker, Akainu kunde ta Haki-imbued attacker samtidigt som han behöll sin immateriellhet genom att förlänga sin Haki genom hans kropp för att upphäva sina motståndares förbikoppling. Detta beror dock på deras behärskningsnivå över Haki jämfört med deras motståndare, vilket kan ses när Akainu däremot skadades när den attackerades av Whitebeards överlägsen Haki och blödde.

I kapitel 784 bekräftades det Haki kan förbikopplas. Vi kan se hur Doflamingo träffar Luffy med en Haki-genomsatt attack, men ändå behöll Luffy sin elasticitet under hela evenemanget och studsade Doflamingos attack direkt. Samma måste ha hänt med Sakazuki. Det ser ut som att Vista och Marco träffade Sakazuki, och han blev påverkad, eftersom han märkte att attacken var annorlunda än för icke-Haki-användare. Trots att han drabbades av en Haki-genomsatt attack skadades han inte och kunde bara reformera halsen, för hans Haki var överlägsen. Jag antar att Haki är lite som rustning. Om attacknivån är lägre än en rustnings seghet kommer den inte att kunna tränga in i rustningen och inte kunna röra kroppen som gömmer sig i rustningen.


Svaret uppdaterades på grund av wiki-uppdateringar. Kontrollera redigeringshistorikens historik för det gamla svaret.

5
  • 5 Den logiska förklaringen skulle vara att Marco och Vista inte hade en Haki som var tillräckligt överlägsen för att göra mycket skadligt för Akainu, men Whitebeard å andra sidan (är världens starkaste man och en Yonko) hade säkert haft Haki tillräckligt stark för att få Akainu att blöda.
  • 2 Jag fick en konstig dröm när du svarar perfekt på den här frågan, och det händer -_-
  • @Shinobu Oshino. Lol inte säker på om det var perfekt, men intressant att du hade en dröm om att jag skulle svara på den här frågan lol
  • Skulle du snälla uppdatera svaret baserat på den nya versionen av det citerade stycket på One Piece wiki? Jag har inkluderat den nya versionen som HTML-kommentar i ditt svar.
  • 1 @nhahtdh uppdaterad

Jag tror att det enda möjliga svaret är att marinadmiralernas Haki är starkare. Om deras Kenbunshoku Haki och Busoshoku Haki är starkare, kan de lätt förutse eller blockera Marco eller Vista attacker.

Och som du kan se fick Sakazuki en repa, så de är inte odödliga alls.

Jag tror att det här bara visar sig hur stark de är verkligen (eller hur svaga Marco och Vista är: P).

En annan möjlighet är att de kanske inte använder Haki. Jag kan inte känna igen någonting som liknar när Luffy använder Haki.

Amiralerna använde också Haki, så det var Sakazukis Haki vs Marco och Vista's Haki. Det var därför Akianu också blödde, men det skadade inte mycket för att båda använde Haki.

1
  • De kombinerade inte sina krafter. Så det är bättre om sagt att det var Marco's haki vs Akainu's Haki och Vista's haki vs Akainu's Haki på samma gång. Även befälhavare Hakis får inte underskattas och det finns inget sätt (så länge jag kan komma ihåg) att kombinera krafter eller kombinera Haki!

Jag tror att eftersom Sakazukis Haki förmodligen är överlägsen Marco och Vista's Haki, verkar det som om han inte påverkas av deras attacker.

För att bekräfta om admiralerna påverkas av Haki eller inte, låt oss titta på några fall där a Haki av samma eller högre nivå används mot amiralerna:

  1. Aokiji kastades av Marco när han attackerade Luffy vid Marineford.

  2. Kizaru vs. Rayleigh (förmodligen samma nivå Haki)

  3. Sakazuki vs. Shanks (samma nivå Haki, eller jag tror att Shanks var i defensiv när han använde den).

Så dessa fall visar att Haki fungerar på amiralerna trots att de är Logia-användare, men de nivå av Haki är det som gör skillnaden!

4
  • 1 Kanske är det bara att jag inte har följt One Piece, men kan du eventuellt klargöra hur den andra meningen passar in i din slutsats?
  • Det klargör om admiralerna påverkas av Haki alls eller inte @Maroon, inte hur mycket de påverkas, dvs huvudfrågan står fel! Dom är påverkas av Haki.
  • Jag försökte redigera ditt inlägg, men jag gav upp eftersom ditt svar inte vettigt för mig. Vill du klargöra det?
  • 1 Jag gjorde några ändringar med några goda bevis på om amiraler påverkas av Haki eller inte. Hoppas du får det; om inte, säg mig vilken punkt som inte är förståelig, tack. @ nhahtdh