Anonim

TWN # 1: VARFÖR ÄR YOHANES NOS ANNAN?

"Chuunibyou" eller "åttonde klassens syndrom" är ett tillstånd där människor tror att de har superkrafter. Första gången jag hörde denna term är i anime Chuunibyou Demo Koi ga Shitai! Är detta syndrom verkligt? Finns det någon medicinsk term eller åtminstone vanligare term för detta?

4
  • Jag tror att användare vid kognitiv vetenskap skulle veta namnet på denna störning, men jag tvivlar på att många av dem har sett anime för att förstå vad som frågas om dem.
  • Omfg ....-_- bruh, jag hade en 6 sence dat när min vän kallade mig en chuunibyou, jag visste det! JAG VISSTE DET! De var riktiga! Det finns personer där precis som jag! Jag är inte galen! Och det som är roligt är att jag verkligen går i åttonde klass men jag måste påpeka något .... Jag var som hela mitt liv - jag är vänsterhänt / konstnär till mina uppväxtdagar trodde jag på supernaturl krafter och gör det fortfarande - jag har en vana att pissa av människor de kallar mig phyco / galna eller konstiga de juger mig av apperince (emo-jag är faktiskt inte, mitt tidigare liv var en emo-pojke så jag har hans själ) jag se saker jag inte kan förklara det .... um mer som änglar och
  • Helvete ja det är riktigt !!!! Om du vill ha ett vetenskapligt svar måste jag säga att det har att göra med din hjärna -_- de säger att en vänsterhänt person har fantasifullt tänkande och ibland övervinner det i alla fall inte alla vänsterhänta det har att göra med ditt förflutna men där verkligt!
  • Jag kan inte titta på anime eftersom jag blir chuunibyou. Men min är riktigt dålig. Jag är mördarens mördare. Jag äger en demons tätning och vill dess svärd ._.

Chuunibyou beskriver tonåringar runt fjorton år som försöker se coola ut för att imponera på människor runt deras ålder och är självviktig försöker vara unik.

Detta sätt att tänka kan dock fortsätta även efter att tonåren når vuxen ålder, men det berör faktiskt inte något medicinskt tillstånd eller psykisk störning.

Det är mer som en tillväxtfas för vissa tonåringar.


Baserat på "Användarhandbok för Chuunibyou" ( , Chuunibyou Toriatsukai Setsumei Sho) av Saegami HYOUYA finns det 3 typer av chuunibyou.

  1. DQN-typ låtsas vara antisocial även om de inte är eller inte kan vara och har gjort berättelser om antisocialt beteende (gängkamp / brott).

  2. Subkultur-typ / Hipster föredrar subkultur eller mindre trender bara för att vara annorlunda och ha den "coola" faktorn. (besatt av att imitera idoler / fiktiva karaktärer)

  3. Evil Eye-Type beundrar mystiska krafter och låtsas ha en egen, i den utsträckning att skapa ett alias just för det.1


Ett exempel på DQN Chuunibyou:

"Titta på alla dessa bandage lindade runt dig! Vad hände?"

"Jag hade en massa gängstrider."

"Kom igen, jag vet att du är för snäll att vara en gangster."

Ett exempel på subkultur Chuunibyou:

"När jag samlar in Pokémon-kort samlar jag bara in de som importeras från Japan."

"Kan du läsa alla dessa?"

"-_-; S-säker på att jag kan ..."

Ett exempel på Evil Eye Chuunibyou:

"Ta inte den bandana av min vänstra handled. Det förseglar en ond ande inuti mig och om du tar av den kan jag bli berserk."

"Dude, lugna dig. Du har bara chuunibyou."2


Referenser:

1 Animanga Wikia: "Chuunibyou"
2 Urban Dictionary: "Chuunibyou"
3 De fria ordboksspråksforumen: "Japanese Slang - Chuunibyou"
4 Chuunibyou demo Koi ga Shitai! :)

2
  • 1 Observera att Allvarlighetsgrad som avbildat är vanligtvis inte lika extremt (även om våra huvudpersoner bara kan vara avvikare).
  • @ShinobuOshino Den speciella uppsättning egenskaper som beskrivs av termen "chuunibyou" är mycket unikt japansk, och som sådan finns det inga alternativa termer som exakt hänvisar till idén om "chuunibyou". Med det sagt, om du vill konsultera den forumtråd som är länkad som referens 3 i inlägget hittar du några nära, användbara beskrivningar på engelska av chuunibyou-liknande beteende. Att göra dumma saker är ju inte den exklusiva provinsen japanska tonåringar.

När det gäller medicinsk term eller vanligare term för chuunibyou, visar de det faktiskt i första avsnittet.

åtta grader syndrom, pubescent kris, fjorton sjuka, hebefrenisk schizofreni, åtta grader syndrom. För ett decennium sedan ansågs det fortfarande vara en del av den upproriska åldern för puberteten.

Jag kunde inte hitta någon pålitlig källa till pubescent kris eller fjorton sjuka men det finns mycket förklaring om hebefrenisk schizofreni och det verkar som hebefrenisk schizofreni är mer kroniska psykiska störningar än chuunibyou vi känner

Från wikipedia (betoning min):

Oorganiserad schizofreni, även känd som hebefreni eller hebefrenisk schizofreni, anses vara ett extremt uttryck för desorganisationssyndromet som har antagits vara en aspekt av en trefaktormodell av symtom vid schizofreni, de andra faktorerna är verklighetsförvrängning (med vanföreställningar och hallucinationer) och psykomotorisk fattigdom (brist på tal, brist på spontan rörelse och olika aspekter av trubbande känslor).

Ja, det är en riktig sak.

I verkligheten, Chuunibyou är mycket vanligare än vad vi vanligtvis tror. Det beror på att det inte bara handlar om att låtsas ha supermakter, utan snarare om låtsas i allmänhet. Och det kategoriseras i tre typer efter hur människor tenderar att låtsas.

Hoppas jag svarade på din fråga. Om du fortfarande är nyfiken, försök:

  • https://godanimereviews.com/what-is-chuunibyou-is-it-real/
2
  • 1 Hej, jag observerade alla dina 3 svar godanimereviews.com. Det verkar som om du också är medlem i deras Google+ community. Medan innehållet ser informativt ut, misstänkte det om du medvetet försöker marknadsföra den här webbplatsen, som kan betraktas som skräppost på den här webbplatsen. Är du ansluten till webbplatsen? Om ja, måste du avslöja din tillhörighet i alla dina inlägg. För mer information, läs: Hur man inte är en spammare. Tack.
  • Hej, jag är ledsen att göra dig besviken men jag är inte ansluten till det. Det är bara en webbplats som täcker nischämnen i detalj och som ni sa har jag deras information lätt tillgänglig. Om jag känner till en bättre informationskälla kommer jag att länka till den och om det inte är nödvändigt kommer jag inte att lägga upp några länkar. Det kan tyckas som att jag spammar länkar, men i verkligheten beror det bara på att jag inte har varit medlem tillräckligt länge.