Anonim

Sizzling Spice Fest Theme - MHWI (PC-extrakt av hög kvalitet)

I början episoder av Puella Magi Madoka Magica erbjuder Kyubey tonårstjejerna i serien chansen att få en önskan att gå i uppfyllelse i utbyte mot att bli en magisk tjej, och dessutom verkar det innebära att alla önskningar kan göras möjliga.

Men i det sista avsnittet berättar Kyubey för Madoka:

Eftersom du nu är den centrala punkten för karmisk öde från många olika tidslinjer, oavsett hur enorm önskan du kommer, kommer du sannolikt att kunna göra det till verklighet.

Det verkar naturligtvis innebära att vissa andra magiska tjejer är för "enorma" för att bli verklighet. Men detta tycks motsäga Kyubeys tidigare ord, och detta verkar inte heller vara en bedrägeripunkt.

Med tanke på detta är några önskningar faktiskt omöjliga för vissa magiska tjejer, eller finns det kanske faktiskt ingen inkonsekvens här?

EDIT: Jag har bara sett anime-serien, och medan de två första filmerna låter mycket som en anpassning av innehållet i anime, vet jag inte mycket om Rebellion-filmen. Om detta är av någon ”betydelse” hänvisar jag till om alla önskningar är möjliga eller inte tidigare till efterdyningarna av Madokas slutliga beslut att ta bort alla häxor i tid och rum från att uppstå.

1
  • Det är sant för en viss tidslinje före masshoppning. Efter det blev många tidslinjer kopplade och förhållandena blev annorlunda än vad Kyuubei ursprungligen angav att denna regel fungerar i. Men som i alla magiska världar är det mer en riktlinje än en regel.

Man kan anta att varje önskan är möjlig, men ändå kan Kyubey ljuga om en önskan är möjlig, eftersom beviljandet av en önskan också kommer att tömma energiuniversumet. Kyubey kommer sannolikt bara att ge en önskan om energin som matas ut från en magisk tjej som blir en häxa är större än vad som behövdes för att bevilja önskan, indikerat när Kyubey ibland säger något som:

Din önskan har erövrat entropi

Det antas att mängden energi för att återuppliva någon skulle vara mycket större än vad som skulle genereras av de flesta Magical Girl / Witch transformationer. När allt kommer omkring, eftersom Kyubeys ras kan manipulera själar (riva dem ur kroppar och göra dem till ädelstenar), vet de förmodligen hur mycket energi som behövs för att göra en.

Den enda önskan som faktiskt kan vara omöjlig är något som påverkar termodynamikens lagar på ett sätt som entropi inte längre existerar. Annars skulle en magisk tjej som Homura eller Oriko som visste om omvandlingsprocessen förmodligen ha sökt efter en magisk tjej som kunde göra en sådan önskan. (Jag antar att Oriko visste eftersom hon visste att Madoka blev en häxa som skulle förstöra världen och ifrågasätta Kyubey om varför.)

Naturligtvis, för att ändra lagarna för termodynamik, skulle det förmodligen behöva någon på Madokas nivå för att kunna producera tillräckligt med energi genom att förvandlas till en häxa så stark att den skulle förstöra universum.

8
  • Problemet är att vi i det slutliga universum vi ser i anime-serien do se de magiska tjejerna som finns - de försvinner helt enkelt efter att ha använt det. I det sista avsnittet, efter att ha avslutat en kamp med Mami, beklagar Kyoko att Sayaka har försvunnit efter att ha använt all sin makt, precis när de blev vänner.
  • @Maroon hänvisar du till vad jag sa i sista stycket?
  • Ja. Det är kanske att jag förväxlade det resultatet med "Ultimate Madoka's universe" men för mig lät det universum ("Ultimate Madoka") mer som universum före scenariot som skapades av Madokas beslut i slutet av anime-serien.
  • 1 @ Maroon efter Rebellion the Universe som har återskapats två gånger, först av Madoka som vi ser i anime och igen av Homura i filmen. jag hänvisar till den första rekreationen som Ultimate Madokas universum och den andra jag kallar Akuma Homuras universum
  • 1 @Maroon har redigera mitt svar för att bara handla om det ursprungliga universum, den huvudsakliga begränsningen för att bevilja en önskan är den mängd energi som balanseras ut från att konsumeras för att bevilja önskan och skapas från att förvandlas till en häxa