Anonim

Återlösningsregering: Kongresskvinna tvingas avgå

I avsnitt 12 av Himouto! Umaru-chan där visas hakkors på bilens navigering. Vad ska dessa representera?

4
  • Jag tror att detta har besvarats någon annanstans, men jag kan inte hitta det just nu. På japanska kartor används hakkors för att representera platserna för buddhistiska tempel.
  • @LoganM Frågan är annorlunda, men ditt svar här nämner dess användning på kartor.
  • @LoganM Skeptics.SE nämner att de används på kartor: skeptics.stackexchange.com/questions/20067/…

Nazisterna gjorde ett bra jobb med att stigmatisera hakkors, men symbolen har använts för andra ändamål tidigare och är fortfarande. Du kan verifiera att detta inte är speciellt för anime genom att titta på respektive område på Google Maps till exempel. Eller någon annan stor japansk stad för den delen.

På grund av dess användning i hinduismen kommer du sannolikt att hitta det associerat med tempel och liknande. Tofugu har en artikel om det med lite mer detaljer. Wikipedia-artikeln går också i detalj över symbolens användning i asiatiska kulturer.Dessutom är den version som används på de japanska kartorna medurs , medan den som används i nazismen är moturs .

Du är emellertid inte den enda förvirrad, så för att stödja det förväntade inflödet av utländska besökare runt OS i Tokyo 2020 planerar Japans kartläggningsbyrå (GSI) att ändra några av symbolerna för att göra kartorna lättare att förstå.

Dessa ändringar är endast för kartorna riktade mot utlänningar, men de japanska kommer tydligen att vara oförändrade, så du kan förvänta dig att anime-bilnavigering fortfarande ser ut så här om 5 år.