Anonim

Beast Coast \ "Left Hand \" Officiell text och betydelse | Verifierad

Jag behöver ett detaljerat svar på den här frågan. Efter ett av svaren som jag fick från en annan fråga där ett visst filmjargon ("plotless story") användes, läste jag en wiki-sida och fann att plot (berättelse) betyder den händelsekedja som är kopplade till varandra. I varje show som är gjord för underhållning måste det finnas en länk mellan evenemang annars skulle det inte vara meningsfullt att titta på det. Föreställ dig en hypotetisk "plotless show" där två karaktärer slutförde oberoende av varandra, dör på grund av helt orelaterade skäl, det skulle hellre kallas en uppsättning slumpmässiga händelser snarare än en show.

När människor säger "den här anime har ingen plot", vad menar de egentligen? Pratar de om två avsnitt som inte är kopplade till varandra?

3
  • Din fråga är utanför ämnet såvida du inte kan relatera den till en viss serie eller trop. Du borde åtminstone försöka länka till den specifika wiki-sidan. Överväg att redigera din fråga.
  • Jag är inte säker på om detta är så oklart, men det är mycket brett. Kort svar: termen betyder inte vad den bokstavliga definitionen av "plot" innebär att den ska betyda. Det betyder en berättelse som saknar en övergripande berättelse. En plotlös show har fortfarande kontinuitet, även mellan avsnitt i de flesta fall, men den innehåller inte en enda oberoende händelsekedja. Det finns ingen kulmination eller utdelning som kommer i slutet.
  • @ z Är det okej nu? Jag hoppas att det är tydligare nu.

@torisuda har rätt:

Det betyder en berättelse som saknar en övergripande berättelse

För ett exempel på en tomt visa, se Lucky Star.

Karaktärerna är desamma i varje scen, men varje scen är distinkt från varandra. I en scen kan de prata om hur man äter en chokladkornett, en annan kan de prata om videospel.

Det finns skämt som det hänvisas till igen - till exempel hur Kagami är en tsundere. Men det här är inte en berättande eller helt enkelt uttryckt - en berättelse.

Din definition av berättelse är korrekt:

kedjan av händelser som är kopplade till varandra

men det misslyckas med att kontextualisera länkar. länkarna är saker som främjar plotens utveckling - till exempel: en hjälte slår en skurk som blockerade vägen, tjejerna uppträder i en konsert som höjer deras berömmelse, etc.

Länkar som att återanvända skämt, samma karaktärer - eller i allmänhet saker av ingen övergripande konsekvens inte bidra till berättelsen / handlingen.

Om vi ​​inte har några länkar som vi beskrev kan showen kallas tomt.

Kommentera gärna om du vill att jag ska utöka något.

3
  • 2 Och här väntade jag med mitt svar ända sedan jag avgav min röst igen, bara för att få dig att hoppa direkt in: L Du har beskrivit saker bättre än jag skulle ha gjort ändå, +1
  • 1;) ju fler svar desto bättre :)
  • 1 @Matt Om du tittar på vår Area 51-statistik är den enda platsen vi har kvar antalet svar per fråga, så om du har ett något annorlunda sätt att titta på detta, lägg upp ditt svar.