Anonim

Försvara Jacob - Officiell trailer Apple TV

Jag har nyligen märkt att de flesta animer från 2002 till nyligen använder olika konststilar under deras OP och ED jämfört med huvudberättelsen. Ur en icke-konstnärlig synvinkel kan jag förstå att eftersom samma OP eller ED används för ett stort antal avsnitt kan de lägga mer detaljer i dem och andra aspekter utan att behöva spendera mycket tid på det. Det är gjort en gång och används därefter. Jag förstår också att vissa använder Retro-stilar bara för att de kan och det får dig att skratta. Denna fråga är för mellanstilarna. De liknar varandra, men det är uppenbart att det gjordes "annorlunda".

MEN skillnaden är ibland så drastisk att man inte ens kan säga att de hör hemma. Tecken slutar med så olika utseende att det tar en stund att förstå vad som händer. Även om jag inte tycker att det är en dålig sak, känner jag att arbetet och detaljerna i ED och OP också kunde ha placerats i berättelsen och gjort en värld av skillnad.

Mitt senaste exempel: Chocotto Sister and its ED. Det är en 2006-show, men ED-animationen skulle enligt min mening ha lagt den i kategorin 2010 eller 2011. Det har så mycket skillnad.

(Den här frågan avser OP och ED med rörelse, inte statiska bilder.) (Tänk på att Chocotto Sister har topplösa scener. Var försiktig när du granskar ett avsnitt. NSFW)

Jag kan inte tala för varje anime på 00-talet, men storyboardartisten för OP och ED för Chocotto är specifikt olika, enligt ANN: http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id= 6674 - Så det kan ha påverkat slutresultatet.

Och ofta har du studior som arbetar tillsammans, ibland en som påverkar hela avsnittet av en serie eller dess öppning och slut. (Shaft gör detta mycket och Mad House har gjort en del arbete med Ghibli: http://en.wikipedia.org/wiki/Madhouse_(company)#Collaborations)

1
  • Varför gör det dock? Det får mig faktiskt att skämmas lite för showen för att se vad KAN ha varit enligt OP / ED. chocotto är ett utmärkt exempel. Om kvaliteten på ED hade använts i showen skulle det ha gjort en värld av skillnad.

Att öppna och avsluta animationssekvenser ska locka tittare och så producenterna lägger mer pengar på att göra än på samma tid som huvudanime.

Vanligtvis är det en och en halv minut med massor av visuella effekter och lockande action packade tillsammans med cool musik och du ser att varje avsnitt. Tänk dig hur snabbt du skulle bli uttråkad om den animerades i samma enklare teknik som huvuddelen. Eller hur mycket mindre är sannolikheten för att du stannar för det mesta om du såg en sådan OP eller ED.

Det måste mer mänskliga resurser än att rita huvuddelen av anime, så det görs ofta av fler människor och de kan skilja sig från de som gör huvudanimationen. Så det är naturligt att den visuella stilen är annorlunda.