Anonim

\ "A Smooth Criminal \" - A Death Note AMV

I manga Death Note, när Misa träffar L för första gången, har hon shinigami-ögonen, så hon måste se Ls livslängd just nu. L dör några volymer senare, så kunde inte Misa ha varnat Kira om att L skulle dö, och det var inte värt mycket besvär?

Är detta ett fel i mangan?

Det kan också vara så att eftersom L dödades av en shinigami i sig, redogjorde den livslängd Misa med sina shinigami-ögon inte för den döden.

Vilka av dessa möjligheter är korrekta?

L dödades av en Death Note (Rem's). När någon dödas av en Shinigamis dödsnot läggs den återstående livslängden till Shinigamis liv. Det betyder att livslängden som ses med Shinigami-ögonen inte tar hänsyn till dödsfall orsakade av Death Note (eftersom skillnaden läggs till deras liv). Den viktiga delen av vad Shinigami-ögonen gör för Misa är att hon kan se L: s riktiga namn.

2
  • 6 Detta svar är korrekt, men jag tror vidare att även om dödsnotens användare kan se siffror / symboler som representerar livslängden, kan de inte förstå dem ändå. En annan viktig punkt i Misa shinigamis ögon är att en dödsnoterings användare inte kan se livslängden för en annan dödsnotanvändare. Detta är ett sätt att upptäcka vem som också är en dödsanvändare i befolkningen.
  • 1 Såvitt jag minns berättade Rem för Misa hur tidssystemet fungerar (och detta borde till och med vara en del av affären men Rem berättade säkerligen för hennes dyrbara Misa), men även om ögonen skulle visa det exakta dödsdatumet för människan även med tanke på att Death Note dödar anges det uttryckligen att Misa helt klart glömde vad hon såg den dagen. Hon såg otaliga namn och livslängder på sin tid som Kira, torterades i veckor och hölls fortfarande i huvudkontoret tills de fick Higuchi. Kommer du ihåg varje kommentar du läste för minst två månader sedan även utan att torteras bortom viljan att överleva?