Anonim

ZHU - The One (officiell video)

Marleyanerna var helt klart efter att grunda titanen för att få kontroll över Paradis Islands resurser och för att avsluta Eldians för gott. Men varför planerade de till och med att störa dem och kände till kungens varning om att skicka tusentals kolossala titaner för att trampa världen? Geologiskt sett kunde fossila bränslen hittas på så många andra platser än Paradis, och de flesta av eldarna åtalades antingen i Marley eller förseglades inom murarna. Dessutom överfördes kungens vilja att avstå från alla slags krig till var och en av hans generationer. Var allt planen att bryta mot murarna värt det med allt som gick till Marleyans fördel?

Jag tror att marleyaner befinner sig i en allvarlig situation - de har skapat ett starkt imperium, men andra länder lärde sig hur man hanterar sitt huvudvapen - titaner :) Men genom att inleda fullskaleangrepp skulle de riskera att mullret skulle hända. Så deras planer var att skicka "spioner" och återta Founding Titan "pittoreskt".

Om den grundande Titan-makten behöver den kungligt blod som du nämnde. Om någon med Royal Blood ärver Founding Titan blir de pacifistiska. Men marleyaner är nog medvetna om att det finns en annan möjlighet.

Eren aktiverade Fouding Titan genom att komma i kontakt med titan med Royal Blood. Så han kom till insikten att om Historia skulle bli en Titan, skulle hon kunna användas för att aktivera sin grundkraft (tydligen är mänsklig form inte tillräckligt, du behöver titan med kungligt blod).

Marleyans har en titan med kungligt blod. Så om de fångar Foudning Titan kan de ge det till någon utan kungligt blod. Då kan Marleyans använda titanerna inuti väggarna och många andra tillgångar. Det skulle innebära att dominera hela världen för gott.

Hur som helst, jag tror att det är du som har rätt att bryta mot väggen var mycket riskabelt. Kung Fritz kunde ha börjat mullra vid denna tidpunkt, men kanske antar Marleyans att han inte kommer att göra det, för det är hans sista utväg. De har också spelat det säkert, skickat tanklösa titaner till Paradis under mycket lång tid och King gjorde ingenting för att stoppa dem. De insåg förmodligen att kung Fritz kommer att försöka undvika konflikter och inte slå tillbaka.

Mycket tid har också gått och jag tror att det finns många tvivel om vad som är sant och vad är Paradis. Ingen har verkat som en armé av kolosaltitaner, så kanske började Marleyans tvivla på att det till och med existerar? Det är inte heller så sällsynt att härskande klass gör något hänsynslöst för att behålla status quo x)

Dess döda enkla, Karl Fritz kunde ha förat brummandet över hela världen, men

Han hatade alltid kriget.

Det är därför han lovade att inte ha ett krig igen (löfte om att avstå från krig), också lovade han för den som har kungligt blod som grundar titan kommer att binda till detta avtal att de aldrig kommer att föra ett krig under sin livstid. Löftet säger också att endast personer med kungligt blod kan använda de grundläggande befogenheterna att grunda titan.

Här är ett solidt bevis, även om det är en spoiler kan du se detta eftersom det inte är ett stort:

Och detta har alltid varit känt av resten av världen att Fritz-familjen aldrig kommer att föra ett krig mot världen. Detta var den enda anledningen till att marleyerna aldrig riktigt var rädda för att attackera Paradisön, även om de var medvetna om den grundande titanens makt.

Så i grund och botten ville de bara ha den grundande titanen tillbaka (Reiss-familjen använde den inte riktigt) så att de kan använda grundarens titans makt för att få kontroll över andra territorier, eftersom andra territorier avancerade när det gäller vapen för att ta ner titanerna ( som Beast and Armored), kan detta bekräftas från startavsnitten från den sista säsongen, där ett pansartåg bokstavligen övervann Armored Titan, även senare Armored Titan hjälper Beast Titan att förstöra fartygen, som först attackerade Beast Titan (If Armored Titan var inte där Beast titan skulle ha fallit ner.)

Men senare när marleyanerna vet sanningen att grundandet av titan stulits från familjen Reiss (tidigare känd som Fritz-familjen) började marleyanerna bekräfta att mullret kommer att hända förr eller senare för att löftet inte var begränsat till den person som inte tillhör Fritz-familjen. Men också för att starta den mullrande grundande titanhållaren behöver kungligt blod. Därför höll de festivalen (som kan ses i det senaste avsnittet som släpptes den 28 december), så att de kan omgruppera de andra länderna och attackera på Paradisön innan människor från Paradis ön börjar mullra.

Här är den största spoilern från manga, vilket motiverar det första uttalandet:

När Zeke och Eren arbetar tillsammans ville Zeke beordra Ymir så att folket från paradisön aldrig kan få ett barn. Så Zeke behöver hans hjälp eftersom Eren inte kan använda grundande titanmakt om han inte berör någon med kungligt blod. Zeke vill ha sitt samarbete för att genomföra sina planer. Så, Zeke beskriver om löftet till Eren. Se hur en person med kungligt blod kedjats ner så att löftet kan upprätthållas.