Anonim

Kryon - \ "Evolving Reality \" Frågor och svar - 2019 *

Anatomiskt sett ser européer inte heller ut så. Men de flesta ser mer europeiska ut än japanska, åtminstone verkar det för mig ... Kanske är det de runda ögonen? Och det icke-svarta håret i vissa fall?

6
  • Kanske vill ta lite tid och läsa igenom detta: diskussion Även om det finns många slumpmässiga samtal finns det några giltiga punkter angående detta ämne
  • Vad sägs om tjejer med rosa bröstvårtor i anime och hentai? Rosa bröstvårtor är ett vitt drag. Jag tror att anime-karaktärer brukar dras som vita.
  • Svaret på denna fråga finns i Frederik L. Schodts klassiska vetenskapliga historikbok Manga! Manga !: The World of Japanese Comics, som vann Japan Cartoonist's Association Manga Oscar Special Award, och han vann 1990 Ministry of Foreign Affairs International Manga Award. Vänligen välj Toshinou Kyoukos historiskt korrekta svar, som ger referenser från publicerade böcker om ämnet, för den här frågan: Tezuka Osamu, till stor del påverkad av Disney-animationskaraktärsdesign, satte standarden för manga / anime karaktärsdesign.
  • Japanska tecknade västerlänningar använder ofta en rasstereotyp av en enorm näsa 1, 2 w / dåligt japanskt uttal: Hans Castorp i The Wind Rises. Deras bild av amerikaner är blond (även om de flesta amerikaner inte gör det). För andra hårfärger än gula tänkte konstnären sannolikt inte "kaukasisk".

Precis som @senshin uppgav i sin kommentar, för det japanska folket ser deras karaktärer asiatiska ut.

Det finns en riktigt trevlig artikel skriven om detta på de sociala sidorna och som sagt där:

Varför drar japanerna sig som vita? Du ser det särskilt i manga och anime.

Som det visar sig är det en amerikansk åsikt, inte en japansk. Japanerna ser anime-karaktärer som japanska. Det är amerikaner som tror att de är vita. Varför? För för dem är vitt standardmänniskan.

[...]

Amerikaner tillämpar detta tänkande på japanska ritningar. Men för japanerna är standardmänniskan japansk! Så de känner inget behov av att göra deras karaktärer "ser asiatiska" ut. De måste bara få dem att se ut som människor och alla i Japan kommer att anta att de är japanska - oavsett hur osannolikt deras fysiska utseende är.

I din fråga sa du också "Kanske är det de runda ögonen? Och det icke-svarta håret i vissa fall?"

Artikeln ovan påpekade också något om det:

[...] Standardmänniskans sak är så stark att hon saknar andra tydliga, stereotypa tecken på att vara antingen svart eller asiatisk.

När du tänker på det finns det inget särskilt vitt om hur anime-karaktärer ser ut:

  • enorma runda ögon - ingen ser ut så, inte ens vita människor (även om den stilen att dra ögon går tillbaka till Betty Boop).
  • gult hår - men de har också blått hår och grönt hår och resten. Därför handlar hårfärg inte om att vara trogen mot livet.
  • små näsor - jämfört med resten av världen har vita långa näsor som sticker ut.
  • Vit hud - men många japaner har hud lika blek och vit som de flesta vita amerikaner.

Naturligtvis finns det också undantag. Ett trevligt exempel är verkligen Dan Eagleman, som anges av @senshin. I det ögonblick de behöver få någon att se ut som icke-japansk, kommer de att försöka utforma karaktären mer till den amerikanska / europeiska stereotypen, dvs.

  • Större näsor
  • Blont hår / blå ögon / vitt
  • Talar flytande engelska
11
  • 4 En annan sak är formen på ansiktet, icke-japanska eller kanske snarare kaukasiska manliga karaktärer har nästan aldrig runda ansikten. Ansiktsdrag är också tydligt mer accentuerade. Haka- och kindben, käke, brynrygg. För japanska kaukasier har ganska "grova" ansikten. Vi (talar som kaukasiska) ser förmodligen ut som neanderatliska =). Naturligtvis är detta relativt stilen. Det finns anime där karaktär är realistisk till den punkt att de ser "riktigt" japanska ut - Aku no Hana animeversion ligger ovanpå mitt huvud,
  • Så förklara hur Naruto ser asiatisk ut. -_-
  • 1 @ Alex-sama Det finns alltid avvikelser från de stora linjerna. Det enklaste provet jag kunde tänka mig är Muv-Luv där många människor samlas från hela världen och fortfarande alla ser ungefär likadana ut. Inga riktigt exceptionella förändringar. Men det behövs inte alltid för att göra ursprungslandet ändå uppenbart. Så med mitt svar täckte jag bara huvudfel och uppfattade en liten avvikelse. Annars skulle jag ha täckt den på en per anime-bas. som överlägset skulle överstiga svarstorleken /.
  • 2 Jag gillar verkligen ditt svar eftersom det i grund och botten påpekar det faktum att människor av natur är egocentriska. Världen som de se är de enda världen. Det är definitivt en nordamerikansk uppfattning att karaktärer ser "vita" ut, helt enkelt för att det är den "normala" världen för dem. Jag gillar verkligen hur du nämner hårfärg. Saker som hår och ögonfärg är inte en indikation på karaktärens "ras" eller etniska ursprung, helt enkelt för att det finns karaktärer med blått hår, rosa hår, röda ögon etc. Detta är egenskaper som inte händer i verkligheten, så ingen av dessa egenskaper indikerar "ras".
  • 2 Personligen tror jag att det finns mer till det än bara "Standardmänniskan". Språk och sätt att spela spelar också en stor roll i detta. Som barn såg jag anime på holländska eller engelska och skulle antagligen ha gissat dem för att vara "europeiska människor". Senare började jag titta på japanska och började bli mycket mer medveten om det typiska japanska beteendet i karaktärer som är motsatta till europeiskt beteende, vilket skiljer sig ganska mycket. Trots läsning på engelska kommer mangatecken alltid att vara japanska i mitt sinne på grund av deras beteende och ordval. Européer pratar bara inte och agerar så.

Om vi ​​ser tillbaka på Astroboy, den första regelbundet sända tv-längd animerade serien, kan vi se att karaktärer fortfarande inte nödvändigtvis är asiatiska

Astroboy började som en show riktad mestadels mot japanerna, men snart insåg Tezuka att det inte skulle göra någon vinst på detta ensam. 52 avsnitt såldes till NBC Enterprises (i motsats till NBC Network), som i sin tur distribuerade showen till flera platser i hela Amerika.

På grund av USA: s olika perspektiv på vad som är och inte är acceptabelt för sändning på tv, sändes inte flera avsnitt i staterna - en av dessa inkluderar en plotapparat där ett meddelande hålls inne i ögongloben på en staty av Jesus. Eftersom USA: s engagemang var avgörande för Astroboys framgång var Osamu Tezuka & hans företag Tezuka Productions Ltd. tvungna att ta hänsyn till detta i senare avsnitt som de producerade.

Nu när USA var en erkänd målgrupp för showen som hade inflytande på dess produktion rekommenderade Tezuka produktionen att göra showen denationaliserad - det vill säga de började inkludera skyltar på engelska, ta bort "öppet japanska element" och totalt sett, vilket gjorde showen mer tillgänglig för både lokal och utländsk försäljning.


I de tidiga dagarna av anime tävlade alltid mindre japanska studior alltid med de stora amerikanska giganterna som Disney. Som ett resultat påverkades japansk animation i hög grad av dem - Tezukas stil (tillsammans med många andra mangaka i denna tid) var ganska Disney-liknande, omedvetet påverkad av studioens stora framgångar.

Disneys produktioner själva var ganska avnationaliserade, vissa serier mer än andra, men amerikanska tittare behövde inte uppleva en stor stilistisk förändring när de tittade på japanska tecknade serier - och för det mesta antog de vanligtvis att de var amerikanska.

Ladd med Deneroff 2009: 21 (om Astroboy i Amerika)

"Vi planerar inte att annonsera det faktum att serien animeras i Japan. Vi kommer inte att förneka det, om någon frågar, men vi kommer inte att publicera den heller. Först och främst finns det förmodligen vissa köpare på stationer där ute som fortfarande inte har fått över det faktum att Japan var vår fiende i andra världskriget. För det andra, om en köpare hör att showen är av japanskt ursprung kommer han att tro att det måste vara billigt [. ..] "

(Amerikanska shower är mestadels denationaliserade också)

Detta är dock inte det enda programmet som har dessa bekymmer. Denationalisering är en viktig del av animehistorien eftersom japanska studior alltid tävlade med sina amerikanska motsvarigheter, vars animering var av högre kvalitet och billigare att importera än att producera lokalt.


Ta en kort titt på Scott McCloud Förstå serier:

Ju mer generisk en karaktär är, desto mer kan man associera med dem, och genom att välja en neutral färgad hudton kommer mer av publiken att associera med den.


Som ett motexempel var en animerad film där östra drag önskades Berättelsen om den vita ormen. Som du kan se nedan var karaktärernas design mer orientalisk. Hur som helst, denationalisering har blivit normen och endast visar som försöker betona östlig design inkluderar den.


Anime utvecklades med denna funktion i åtanke, och som andra har påpekat - publiken kommer alltid att försöka associera med karaktärer i media, oavsett om det är böcker, anime, film, etc. Så, vad kan se ut Europeisk / amerikansk för dig, kan se lika asiatiska ut för dem som bor där på grund av karaktärernas allmänna utformning.

Referenser:

  • Anime: A History av Jonathan Clements (s123,124)
  • Understanding Comics: The Invisible Art av Scott McCloud
4
  • 2 Detta svar är mer historiskt korrekt än Dimitri mxs svar som har fler röster. Det är sant att japanerna tror att japanska är standardmänniskan, men det specifika svaret på denna fråga ligger i Tezuka Osamu, "Mangafadern". Störst påverkad av Disney animation karaktär design, han satte standarden för manga / anime karaktär design. Disney är där animes stora ögon, små näsor och icke-svart hår kommer ifrån (sant för mänskliga, djur- och robotkaraktärer). Som Toshinou Kyouko påpekar ser Tezukas karaktärer inte alla tydligt vita ut trots att han anpassade Disneys stil.
  • 1 I det här svaret används tydliga och informativa referenser baserade på historiska fakta, snarare än pop-psykologi utan källor i artikeln som det accepterade svaret använder. Jag håller med om att detta borde vara det accepterade svaret.
  • Wow - Jag var precis på väg att kommentera under det högsta svaret och nämna McClouds arbete och såg det här. Jag avslutade precis boken för några dagar sedan.
  • Du kanske tycker att den här sidan är relevant.

Det finns en enorm mångfald av ansikten bland japanerna. Tecknade figurer är enormt förenklade, så att du bara typiskt kan identifiera karaktärens etnicitet om de dras för att ha stereotypa egenskaper. Men varför ska japanerna endast rita stereotypa asiatiska drag på karaktärer i en show som är 100% avsedd för en japansk publik? Generellt är det avsett för människor att anta att karaktärerna är japanska om inte annat anges.

De försöker bara urskilja etnicitet i deras karaktärsdesign när karaktären är inte Japanska, och sedan brukar de dra mycket stereotypa drag. Från exempel som detta kan du också berätta att japanerna har en helt annan uppfattning om hur en stereotyp kaukasisk också ser ut. De tenderar att rita åtminstone männen med klyftade hakor, fyrkantiga käkar, framträdande kindben, vida munnar. Precis som hur vi ritar stereotypa superhjälte ansikten, verkligen.

Ledsen men de ser inte europeiska ut för mig ...

Deras ansiktsstruktur ser asiatisk ut, och deras frisyrer är mer i stil med asiatiska mode (ja, de flesta asiatiska kan dra av sig eftersom de tenderar att ha yngre ansikten). Deras hårfärg finns i alla områden så att det inte räknas.

När anime skildrar västerlänningar tenderar de att ha större käkar (vilket är sant) och du kan tydligt se att deras näsa är större / högre. (Titta till exempel på monster: de tyskarna ser ut som västerlänningar för mig, medan Tenma verkligen ser japanska ut.)

För att vara ärlig, i de flesta animerade västerländska filmer ser karaktärer inte ut som den genomsnittliga amerikanen för mig; snarare är det deras sätt att få dem att se amerikanska ut. Jag tittade på Tangled och jag märkte att hennes ögon är väldigt stora, till den punkt där ingen kan ha ögon så stora, men minus de stora ögonen och hennes sätt att se, ja hon kommer över som västra för mig.

Det gäller för de flesta anime, deras ögon är omöjligt stora för en människa, men minus deras icke-mänskliga ögon ser jag massor av asiatiska funktioner där inne, och deras mannerism gör det mer uppenbart. Ta till exempel Final Fantasy VII: Advent Children. De flesta karaktärer, som Cloud (minus blått öga och blont hår), ser ut som Gackt, som är japansk, för mig. Och Tifa ser väldigt japansk ut. första gången jag någonsin såg en Final Fantasy 7 Crisis Core / Advent Children-klippscene, tyckte jag att de ser väldigt japanska / anime-estetiska ut, och jag har inte sett så mycket anime vid den tiden också. Du kan argumentera för att de ser mer eurasiska ut än rena europeiska.

Och anime ser ut ur denna värld, men med lite asiatisk estetik. Det är min slutsats. Så jag håller inte med; de ser inte europeiska ut. De ser japanska ut och jag accepterar det som det.

1
  • Jag redigerade ditt inlägg för grammatik och formatering - redigera gärna saker igen om jag på något sätt har ändrat betydelsen av något. Välkommen till Anime / Manga SE-webbplatsen!

Jag är kinesisk, men jag ser vita människor när jag tittar på anime också. Det är otroligt uppenbart faktiskt:

Vit hud i motsats till japansk tonad. Runda ögon i motsats till japanskt, blont / rött / brunt hår i motsats till svart och kaukasisk ansiktsform i motsats till asiatisk form.

Trots att jag växte upp i Kanada, tror jag fortfarande inte att "vit" är standardmänniskan för mig. Jag tror inte att japanerna ser japanska människor heller, om inte karaktären är Tenchi eller en av hans vänner eller något.

1
  • 1 Men med hår är det ibland ett sätt att skilja bättre mellan karaktärer (eller är kanske inte ens tänkt att vara realistiskt).

Som de bästa svaren redan har sagt ser karaktärerna asiatiska ut från konstnärernas synvinkel, men jag vill tillägga att japanerna (och andra asiatiska länder) har en fascination av vit hud.

Den länkade artikeln ger en översikt över fenomenet. Blek hud ses som ett idealiskt drag som många unga kvinnor strävar efter. Ursprunget är inte att försöka framstå som västerländskare eller europeiskare utan har en historisk ekonomisk status, där fältarbetare som var ute i solen hela dagen skulle ha mycket mörkare hud än aristokraterna som stannade i skuggan. Idag manifesteras det som en orealistisk skönhetsstandard för kvinnor, inte till skillnad från dem i USA och andra länder.

Hur detta relaterar till anime är att konstnärer vanligtvis tycker om att rita vackra människor, såvida de inte är bekymrade över realism (som, låt oss inse det, mest anime inte är). I det här fallet betyder det att du har blek hud.

Jag håller inte med om att anime skildrar kauskasisk / europeisk, för de visar naturligtvis japanska om de har japanska namn ... därför håller jag med Senshin och Dimitri mx

Om man tittar på de japanska subkulturerna gillar de att färga håret i olika färger för att trotsa normen, som till stor del är mörkt hår, och inte försöka se kaukasiska ut. Jag hör människor hävda att anime ser kaukasisk ut / europa gör mig ledsen, eftersom det visar hur begränsad deras världsbild är ... Inte alla asiatiska har små knepiga ögon, jag har känt många vänner som har runda och stora ögon, där är ännu fler om du åker till asiatiska länder. Det är som att säga att de kausasianer som gillar att solbränna huden försöker vara afroamerikaner, eller de som gillar att dansa hiphop eller rap försöker vara afroamerikaner, men är de det? Kanske är det några av dem, men de flesta solbränner huden eftersom de tycker att den ser snygg ut med sina övergripande ögon och hår, precis som asiatiska / japanska färgar håret för att de tycker att det ser bra ut med sin hudfärg och det återspeglas i anime med olika hårfärger etc.

1
  • 1 "de skildrar uppenbarligen japanska om de har japanska namn" - detta är sant, men frågan är mer till effekten av "varför drar människor som identifieras som japanska i anime att se ut som om de är av europeisk härkomst ( enligt OP: s uppfattning) "

Jag tror att japanerna var / är starkt påverkade av västerländsk och amerikansk kultur. Så för att undvika att se ut som någon eller som ett självhatande land som helhet säger de att de tror att det är så den genomsnittliga japanska ser ut istället för "Jag gillar hur vita ser ut." Detta är bara min åsikt, men jag ser att det också mycket kan vara ett faktum, för om japanerna ser karaktärerna som "japanska" varför bara rita dem som vi brukar se dem? Varför inte med mörk hud eller olika funktioner? Funktioner som vi brukar se i andra kulturer. Vill du veta varför det är vanligt? Eftersom de inte gillar det och inte. Se skönheten i den och vill inte vara eller se ut som den.

Jag håller med om att de i Aku no Hana faktiskt ser japanska ut. Låt oss inse det, vi vet alla att japanska, kinesiska och koreanska har små, nästan knepiga ögon. Vita människor har inte nödvändigtvis stora ögon heller, men de är större än de som en typisk asiat skulle ha. Vissa säger att japanerna försöker ta över världen genom att rita sina karaktärer som kaukasier. Jag har märkt att huvudpersonerna alltid är vita i anime. Det är mycket sällsynt att till och med ha en afrikansk karaktär som dyker upp då och då som en karaktär på sidan, men det är ungefär den mest kulturella variationen du ser.

Religion dyker inte upp antingen i animer, med undantag för munkarna och Buddha-statyer som dyker upp (endast japansk kultur är tillåten i JAPANSK anime och manga förstås). Och min poäng på religion och karaktärernas utseende är att inte alla har samma sätt att leva eller är bekväma med mini-kjolar. I många religioner får de inte göra några av de saker som människor på anime gör. Som att träffa, flirta, gå hela vägen innan äktenskapet eller till och med som en tjej som visar dina lår till en annan tjej är inte tillåten. Så i anime-världen är alla faktiskt desamma, även om huvudpersonen vanligtvis är något som skiljer sig från de andra, men på ett sätt som vi inte kan relatera till eftersom det vanligtvis är omöjligt IRL. Liksom i anime-serien Naruto börjar han (Naruto) som en utgjutning på grund av rävdemon förseglad inuti honom. Därför behandlas olika av sina kamrater på ett negativt sätt.

Saken med hårfärg, ja, asiater har nästan alltid svart hår. Å andra sidan finns européer oftare med hår som är rött. Men jag läste att det är möjligt för asiatiska och afrikanska människor att ärva de två kopiorna av en recessiv gen på kromosom 16 som orsakar en mutation i MC1R-proteinet (orsakar rött hår). Med tanke på fakta har de flesta röda huvuden europeiska gener, varför människor på anime som har rött hår eller till och med blont hår med blå ögon OCH vit hud ser ut som vita människor.Men när karaktärer har slumpmässigt galna, fantastiska och omöjliga IRL-hårfärger som BLÅ, GRÖN, LÖR, RÖD, TURKUS osv. Vet du att det bara är en del av illustratörernas design.

1
  • 3 ledsen, men jag är inte helt säker på om du svarar på frågan här ...