Anonim

Chris Pratts första headshots kommer att blåsa dig bort - Graham Norton Show

Hur skapar människor webbplatser som mangareader.net och mangafox.me? Är de inte olagliga?

6
  • Enkelt: De ställer in en server, betalar för en DNS (Domain Name Server) och börjar utveckla klientsidakoden (HTML / Javascript) liksom koden för serversidan. Varför vill du ha din egen olagliga mangaläsarsida?
  • lel, dessa webbplatser är olagliga men varför finns de fortfarande idag?
  • Du kanske borde fråga på law.stackexchange?
  • Vem vet? Kanske vet inte japanerna om dessa webbplatser? Kanske har de gett upp, för varje gång en av dessa stängs av dyker tio nya upp? Kanske bryr de sig bara? Eller kanske de do vård, men dessa servrar är baserade i ett land som inte gör det? Du kan lika gärna fråga varför människor fortfarande stjäl, mördar, droger eller människor, eller varför piratvikten fortfarande är online. Vem vet?
  • Jag röstar för att stänga den här frågan som off-topic eftersom vi inte är advokater. Denna fråga kan ställas bättre på law.stackexchange.com istället.

Bara för att det är olagligt betyder det inte att du inte kan göra det.

(Du kommer förmodligen ha mycket juridisk huvudvärk och riskera att gå i fängelse etc - men du kan fortfarande göra det - att döda människor är också olagligt, men ändå gör folk det)

Precis som hur PirateBay fortfarande finns kvar, trots många upphovsrättsintrångs invändningar - dessa sidor använder kryphål i lagen för att komma runt juridiska begränsningar.

  • Ignorerar meddelanden om borttagning

Vanligtvis uppenbara intrång i upphovsrätten kommer att få relevanta parter att e-posta meddelanden om nedtagning, men många av dessa webbplatser ignorerar dessa. Nästa steg för intresserade är att väcka talan - som många mindre grupper inte har pengar att betala för.

  • Selektivt tillämpa borttagningsmeddelanden

Vissa webbplatser tar helt enkelt ner de specifika serier som har hävdats mot - och inte mer. Eftersom engelska företag är mest intresserade av att förhindra engelska upphovsrättsintrång ignoreras vanligtvis serier i nedtappningslistor.

  • Uppfyller meddelanden om borttagning, men startar om under ett nytt alias

Det finns flera platser som stängs av efter rättsligt tryck, men sedan startar direkt igen under ett nytt alias - det betyder att lagliga förföljare måste starta processen om igen, för förmodligen samma resultat.

  • Värdtrick

Ibland kommer dessa webbplatser att kringgå upphovsrättslagar genom att vara värd för deras webbplats i ett land som har en upphovsrättspolicy som gör denna webbplats laglig. Jag vet inte många exempel men jag vet att Pirate Bay försökte köpa mikronationen Själland.

  • Inte faktiskt värd för innehållet

Mangaläsare lagrar ibland faktiskt inte innehållet på sina servrar - de är helt enkelt ett gränssnitt till någon annans server och följaktligen försöker de skylla den gruppen om något ifrågasätts. Vissa länder har genomfört blockeringar på ISP-nivå på vissa piratkopieringssidor för att stoppa överträdelser i deras land.


Det finns några andra knep som de använder för att undvika att fastna, mestadels med internationella skillnader och tvetydighet i lag.

Jag rekommenderar inte att du försöker ställa in en själv. För det första för ditt eget välbefinnande, för det andra för att på så sätt tar du bort mangakonstnärer, som redan inte tjänar mycket pengar som det är.