Anonim

Vaktmästare älskar 3 {GLMM} Gachaverse / Gacha Life Mini-film

Det verkar som om många kända mangakonstnärer fortfarande föredrar att använda traditionella "handritade" metoder snarare än att använda teknik för att rita. Även människor som använder teknik för att slutföra sin konst litar på penna och papper för att skissera sina ursprungliga konturer. Vilka är begränsningarna med att rita med digitala metoder?

Det finns två primära begränsningar för att en artist byter från traditionellt till digitalt media:

  1. Justering
  2. Pengar

Det är verkligen allt som finns i det.

De två skälen går väldigt mycket hand i hand; de flesta artister kommer att börja med traditionella medier eftersom digitala kvalitetsmedier är dyra. Det går inte att komma runt det. En grundläggande installation kräver en dator med bra grafikstöd, ett mjukvarupaket som kan användas för serier / mangaproduktion och en grafikplatta (vanligtvis en högre än en som Wacoms Cintiq).

Å andra sidan kan vem som helst plocka upp lite skrappapper och en penna eller penna och börja skissa. Det finns praktiskt taget inget hinder för att lära sig traditionella medier. När du börjar bli mer seriös om det, ja, traditionella medier kan också bli dyra (komiska / mangakonstbrädor, flera pennor och penslar, olika typer av bläck, screentones, alkoholmarkörer för färgsidor och så vidare), men du behöver inte spendera en krona för att börja.

Det finns en justeringsprocess som tar tid när man byter från traditionellt media till att arbeta digitalt. De två känns annorlunda, även om du arbetar med något som en Cintiq där du inte behöver ta bort din handposition från det du ser. Du lär dig ett nytt medium och det tar alltid tid att anpassa sig till det.En aktiv mangakonstnär arbetar med ett strikt publikationsschema och kommer inte nödvändigtvis att ha tid att gå igenom den anpassningsperioden; konstnärer som är extremt populära kommer att ha större krav på dem, och de som just har börjat kommer inte ha någon förmåga att be om tidsändringar eller ytterligare assistenter för att arbeta igenom övergången.

Det finns artister som använder digitala medier (Hiroya Oku, Asano Inio, Natsume Ono), och det finns verkligen några som skulle vara intresserade av att göra övergången, men för många kan det helt enkelt vara en preferens som hindrar dem från att göra flytta. De föredrar känslan av en penna eller pensel på papper framför en penna på skärmen och har därför ingen motivation att sänka varken tiden eller kostnaden för att övergå till digital. Att arbeta digitalt har en ytterligare begränsning när det gäller assistenter: antingen är du nu en en-person-show eller så måste du sänka pengar i en arbetsstation med surfplatta för varje assistent i ditt team. Särskilt med populära artister som är beroende av deras assistenter för att hålla tidsfristerna, kan det inte finnas något annat val än att hålla fast vid papper som kan skickas mellan de människor som arbetar med titeln.

Det finns inga tekniska begränsningar. Flera företag gör Cintiq-liknande grafikplattor till olika prispunkter och funktioner, vilket möjliggör ett mer "traditionellt" arbetsflöde för artisten. Flera företag publicerar programvara som kan användas för att skapa mangasidor, inklusive skärmtoner och verktyg som emulerar traditionella medier mycket effektivt; något av dessa program kan exporteras till valfritt antal standardformat som kan läsas av publiceringsföretaget, som utan tvekan använder digitala versioner av alla sidor, oavsett hur de produceras, för att montera sina tidskrifter. De enda begränsningarna är kostnaderna för övergången, både skattemässigt i faktiska pengar och investering av tid som behövs för att anpassa sig till de nya medierna.

Källor: Manga Answerman - Vilka verktyg använder en Mangaka för att göra Manga ?, personlig erfarenhet av olika hårdvara och programvara

Det är dyrt och en ny teknik som till och med skulle kosta tryckföretagen pengar. De skulle behöva ny hårdvara och / eller programvara för att få filerna i dessa format, mycket mer utrymme på sina maskiner (filer i vilket grafiskt format som helst är mycket stora). Det är faktiskt så mycket mer pengar för bra digital animeringskonst, särskilt när mangakonstnärer har en stil. De har använt "pennor" för att rita och måla sedan de börjar rita. Kubo, skaparen av Bleach, ritade alltid i skolan; han kommer fortfarande att säga att han ritar för att rita coola saker. Så jag föreställer mig att de flesta ritade i klassen eller hemma med vanliga skrivverktyg, och kanske en uppsättning bläckpennor och färg om de hade det.

När det gäller skärmarna för att rita, ja de är coola, men artister har ofta inte en av samma anledning som jag inte, de är dyra. De kunde förmodligen få pengar genom publikfinansiering snabbare än jag kunde, men de skulle behöva något mycket dyrt, för att inte tala om ritningsprogrammen. Anime-studior använder dem inte (vanligtvis på veckosändningar speciellt); det första utkastet och skissen görs vanligtvis på papper, på samma sätt som det har varit förmodligen nästan om inte 20+ år. Rita den, skanna och sedan lägga till färg. Jag kan föreställa mig att det faktiskt tar mer tid också. De mest kända konstnärerna / författarna har hjälp och kanske några andra hjälper dem med färgen. Övergången till allt digitalt skulle vara så främmande, jag tvivlar på att vi kommer att se det hända, åtminstone tills grafiska surfplattor, övervakar ect. är lätt tillgängliga och priset är lägre än nu. En bra kan vara $ 1 000, kanske $ 600, men de kan vara tre gånger och ännu mer. Så om de vill att det ska kännas rätt, se rätt ut och vara effektivt kommer det förmodligen att bli mycket testning av olika bildskärmar, program, penseltillägg och mer. Det är egentligen inte möjligt just nu. Jag antar att om någon råkar ha börjat använda dem för ett tag sedan och känner sig bekväma och kan arbeta mer effektivt med att stilen förblir densamma eller bättre, kommer de inte att använda den om inte deras arbete är bättre. De har inte råd att visa Toei en idé som gjordes annorlunda än de vanliga metoderna så deras stil och kanske till och med arbetsflöde inte skulle vara densamma.

Att inte tala om att färga ser annorlunda ut. Skulle skuggstilen förändras vid den tidpunkten? I manga används många typer av skuggning och små detaljer. Tänk de parallella linjerna mycket nära varandra och raka, den skuggformen är unik för konsten. Med ett grafiskt program måste du placera varje linjepixel perfekt; de kunde använda snäpp eller magneter, men det skulle kasta bort nästa rad för att rita om det är en persons ansikte eller något. På en bildskärm istället för att rita de linjerna kunde de bara välja en ljusare färg eller skugga, gråa skulle vara överallt. Kanske mer färg, men det skulle inte se likadant ut; stäng kanske med rätt borste, men inte exakt.

Kostnader, tradition, erfarenhet, stil, komfortnivå och effektivt arbete spelar alla en roll.

2
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.
  • Hela svaret baseras på ingenting annat än felaktigheter; förlåt, men du verkar inte känna till den teknik som finns tillgänglig just nu.