Anonim

Topp 10 konstigaste havsfenomen

Anime och OVA i Kokoro Connect täcker bara upp till ljusromanen "Kokoro Connect - Michi Random"

Men det finns flera andra romaner:

  • Kokoro Connect Clip Time
  • Kokoro Connect Nise Random
  • Kokoro Connect Yume slumpmässigt
  • Kokoro Connect stegtid
  • Kokoro Connect Asu Random (volym 1)
  • Kokoro Connect Asu Random (volym 2)
  • Kokoro Connect Precious Time

Wikipedia-sidan nämner andra fenomen, till exempel "Perspective Dreamland", men det verkar vara ungefär översatt och jag har ingen aning om vad det innebär.

Vilka fenomen täcktes inte av anime, men finns i Light Novels?

Som en valfri sidofråga, täcker mangan fler fenomen längre än anime?

0

Anime stannar vid Michi Random, så de som är kvar är: (mestadels hämtade från The Kokoro Connect Wikia

Frågan kan uppenbarligen inte besvaras utan några spoilers, så bara en liten varning

  • Illusion Projection (Nise Random)

    Ger användaren möjligheten att ta utseendet hos någon. Illusionen är just det, en ytlig projektion snarare än en biologisk förändring, och den projicerade bilden ses bara av de fem ursprungliga medlemmarna i StuCS och kan bara användas på dem.

  • Tvångsavslutning (Nise slumpmässig)

    Aktiveras automatiskt som svar på att två eller flera personer upplever en paradox som ett resultat av ett fenomen, till exempel om två eller flera personer observerar samma illusionsprojektion samtidigt. Den efterföljande paradoxen kommer att få observatörerna att återställa sina minnen innan de någonsin stött på Heartseed. En annan utlösare för detta fenomen är om det finns en risk för försämrat psykiskt tillstånd eller skada,

  • Dream Perception (Yume Random)

    Tillåter klubbmedlemmarna att uppfatta andras önskningar, tankar och förhoppningar som kan sammanfattas som en "dröm". Medlemmarna kan bara se "drömmar" för människor utanför StuCS och endast för personer som är associerade med Yamaboshi High; Denna kraft aktiveras slumpmässigt och något relativt det fysiska avståndet mellan dem

  • Ta bort post (Asu Random I)

    Aktiveras automatiskt efter ett fenomen som har upphört. Alla inblandade, inklusive Heartseeds, kommer att få alla sina minnen om fenomenet torkat rent. Kulturforskningsklubben är den enda kända gruppen som motstår detta fenomen och har lyckats behålla sina minnen i nästan två år. Radering av poster sparkar vanligtvis inom några veckor efter att ett fenomen har upphört.

  • Isolation Dimension (Asu Random I)

    Som namnet antyder är en alternativ dimension som isolerar vissa individer från den normala världen. Fysiskt ser dimensionen inte annorlunda ut än normen, men människorna i dimensionen är helt avskurna från dem utanför den. I isolationsdimensionen kan Heartseeds orsaka sina fenomen utan att oroa sig för några skadliga effekter på omvärlden. Som beskrivs i Asu Random liknar det ett laboratorium för Heartseeds att göra experiment

  • Flera Namnlösa Fenomener (Asu Random II)

    • En grupp tjejer från Inabas klass: En medlem i gruppen görs slumpmässigt osynlig för de andra medlemmarna. Offret kan inte upptäckas av någon av de andra medlemmarnas fem sinnen. Men personer utanför gruppen kan fortfarande erkänna målet.
    • Gymgrupp: Medan fenomenet är i kraft upplever en medlem plötsligt de andra medlemmarna som skrämmande, fientliga fiender.
    • Ishikawa Daisuke, Watase Shingo, Setouchi Kaoru, Nakayama Mariko: Detta fenomen tvingar varje medlems gillar och ogillar att förändras på oförutsägbara sätt.Till exempel gillade Mariko plötsligt Watase och blev tillgiven mot honom trots att han var i ett förhållande med Ishikawa. De känslor som tvingas på dem är så starka att det kan förändra deras beteende och till och med få dem att göra saker som de normalt inte skulle göra.
    • Jazz Band Club: I slumpmässiga tider kommer detta fenomen att tvinga en medlem att berätta en lögn även om de inte vill.
    • Studentrådsledare: Fujishima och resten av rådet upplevde en slumpmässig förändring av "roller". Till exempel är Fujishima ledare för cheferna, men när fenomenet inträffar kan hon bli underordnad och följa vad någon annan säger och inte alls yttra sig.
  • Parallel World (Asu Random II)

    I likhet med isolationsdimensionen har alla fenomener raderats från StuCS minnen och alla fortsatte att leva som om dessa händelser aldrig inträffade. Saker som händer under detta fenomen och dess resultat kommer ihåg när det är över och förblir. Detta fenomen är ett "vad händer om" -scenario Heartseed ville se.

Det finns också ett icke-kanoniskt fenomen - Framtidsförutsägelser som presenterades i PSP-spelet:

ges makten att förutse en förutsägelse om detta kommer att hända med en gruppmedlem i gruppen. De ser bara en bild och måste använda ledtrådarna i bilden för att dechiffrera innebörden av förutsägelsen. När fenomenet aktiveras och vilket medlem förutsägelsen handlar om är helt slumpmässigt. Hur långt in i framtiden förutsägelsen är är också slumpmässig.