Anonim

Smutscykeltur genom gymnasiet Senior Prank

När Chopper vill spionera in i ett rum gömmer han sig på fel sätt så att han blir helt utsatt. Varför gör han det? Det kan ses flera gånger genom Manga.

Det är en Running Gag, som tillsammans med hans andra märkliga handlingar1, används för komisk lättnad och för att få fram hans barnsliga och naiva personlighet.

Chopper som barn behandlades mycket hårt på grund av hans blå näsa och isolerades från resten av hans flock. Detta blev ännu värre efter att han åt Djävulens frukt. Jag tror att gaggen, förutom att erbjuda komisk lättnad, också subtilt förstärker att Chopper inte har vuxit ur barndomen mentalt på grund av dessa upplevelser.

En annan förklaring är att även om hans instinkt ber honom att gömma sig, ser han omedvetet detta som att isolera sig själv och vill undvika att gå ur människors syn och hamna i den komiska gömställningen. (Det här är den mest övertygande "allvarliga" anledningen jag kunde tänka mig, vet inte om Oda-sensei tänkte så seriöst på det.)


1 Att tro Usopps lögner, bli upphetsad över strålar och den förbannande dansen.

5
  • 4 Djävulens fruktkraft har inte gjort hans hjärna kapabel att generera komplexa tankar. Varför tror du att? Han är en doktor! : D
  • Ah, jag tänkte inte på det. Tack. :) Emellertid är One Piece-logik alltid intressant.
  • Vad är den förbannande dansen igen? Jag kommer inte ihåg det. : D
  • 7 Han förbannar alla som berömmer honom medan han gör en lycklig dans. Jag kallar det för den förbannande dansen. "Jag vill inte ha dina röster. Dina röster kommer inte att göra mig lycklig. Rör inte med mig, ryck." : D
  • Ah det! Självklart! XD