Anonim

RFK levererar nyheter om mordet på MLK

I avsnitt 1 av Bakuon !!omkring 20 minuter indikerar Onsa att hon ska låna från John F. Kennedy och säger vad Crunchyroll översätter som följande:

När vi exporterade motorcyklar över hela världen har vår nation Japan lett till frihet och rättvisa för alla. Och ändå, kan du säga till ditt hjärta, "Frihet, förutom Suzuki-ryttare," att vi alla är lika inför Herren utom Suzuki?

Vilket Kennedy-oration tar hon det från? Här är också en bild av anime JFK.

2
  • +1 för bilden av anime JFK. Det är det konstigaste jag har sett sedan jag avslutade Kill la Kill för några veckor sedan.
  • Det här är en anmärkningsvärt bra säsong för Kennedys i anime! Benio citerar Robert Kennedys "Day of Affirmation" -talen i förhandsgranskningen för avsnitt 4 av Sousei no Onmyouji: "endast de som vågar misslyckas kraftigt, kan någonsin uppnå mycket".

Min bästa gissning är att Onsa ganska löst anpassar följande stycke i Kennedys 1963 Civil Rights Address:

Vi predikar frihet runt om i världen, och vi menar det, och vi värnar om vår frihet här hemma; men ska vi säga till världen, och, mycket viktigare, för varandra, att detta är ett land av de fria utom negrarna; att vi inte har några andra klassens medborgare utom negrar; att vi inte har något klass- eller kastsystem, inga getton, ingen mästare, utom med avseende på negrar?

Språket "förutom ..." som används av Onsa matchar ungefär det som användes i Kennedys talning, men det är ungefär så långt det går. Om du tittar på den japanska versionen av adressen (som mirakulöst existerar) kommer du att upptäcka att meningsstrukturen inte ens är parallell med Kennedys. Det finns inte heller några hänvisningar till religion i Kennedys tal, så jag är inte riktigt säker på vad det gör i Onsa.

Googling efter fragment av Onsas tal som man kan förvänta sig att lyftas oförändrat från källan (t.ex. 「自 ら の 魂 も と と 自由」) får dig bara Bakuon !! resultat.

Sammanfattningsvis skulle jag vilja citera en av Amerikas största presidenter:

"Menar att någon praktikant var knäckt för tiden och slutade med att släppa slumpmässiga inspirerande ljud citat som utdrag ur Kennedys tal."
-Abraham Lincoln

1
  • Jag tror faktiskt att matchen är tillräckligt nära mellan JFK-citatet och Bakuon-citatet att någon som någon gång hade läst JFKs tal kunde ha skrivit Onsas tal från ett felaktigt pseudominne av dess allmänna struktur. Och om jag skulle göra en halvuppfattad rekonstruktion från minnet av något tal av någon amerikansk politiker, skulle jag definitivt inkludera Herren någonstans där inne, eftersom politiker alltid säger sådant.