Anonim

Star Wars Battlefront Gameplay Launch Trailer

Som ovan, finns det en speciell anledning till att digimon-namn slutar på måndag?

Den här tråden säger att den är för marknadsföring men killen har också teorin om:

Digimon är digitala livsformer och består av datadata, eller hur? Som vi vet har alla typer av datafiler ett tillägg eller filformat, till exempel har ett Microsoft Word-dokument ".doc" som tillägg, en webbsida har ".html" och en bild har ".jpeg", " .png "," .gif "etc, så kanske samma sak gäller Digimon.

förbi wildwing64

10
  • Jag tror är bara en förkortning av monster. pokemon = Pocket monster, digimon = digital monster
  • Jag visste inte det om pokemon :) Lär dig något nytt varje dag
  • Pratar du om digimon-namnen eller digimon-titeln i sig?
  • Jag säger bara att det inte är rätt att jämföra digimon med pokemon. Om du frågar varför digimon har mon i sina namn (Agumon, Gabumon, Tailmon) medan pokemon inte har (dvs. bulbasaur, pikachu, charmander) Förutom det faktum att både deras titlar slut på mån. du sa tydligt att du pratade om namnen, eller hur?
  • @YuukiAsuna det är inget fel i din fråga, jag pratade om det accepterade svaret.

Digimon är som Pokémon var Pokémon är förkortning för Pocket Monsters, som sagt Digimon är förkortning för Digitala monster

detta syns i de flesta logotyper för Digimon

Också i det första avsnittet av 4Kids-dubben av Digimon Adventure när Digi-ödesbestämda kommer tillbaka igen efter att ha hittat sina Digimon-partners säger Digimon i enighet (efter att Bukamon hoppar av Joes axel)

Bukamon: vi är.....

Allt: Digimon! Digitala monster

Precis som vad Memor-X svarade:

Digimon är som Pokemon där Pokemon är en förkortning för Pocket Monsters, som sagt Digimon är förkortning för Digitala monster

Suffixet -mon betyder monster som vad titeln också betyder.

namn

Namnet på en Digimon-art baseras vanligtvis på dess form och kan vara en ordlek. Till exempel, HyokomonNamn och design härrör från den japanska onomatopoeien för ostadiga steg (「ひ ょ こ ひ こ」 "Hyokohyoko"?), liksom Chick (Gallus gallus domesticus) (雛 Hiyoko?). Artens namn slutar alltid på "-mon".

Digimon i allmänhet har inte enskilda namnoch kallas istället helt enkelt med namnet på deras art. Så ordet "Agumon", beroende på det sammanhang det används i, kan antingen hänvisa till Digimon-arten eller en enda individuell Digimon av den arten. Centarumon i Digimon Adventure och Centarumon i Digimon Frontier har samma namn eftersom de är av samma art. Men de är inte samma individ och skiljer sig åt i utseende och röst.

Källa: Digimon (varelse) Wikia

Digitala livsformer

När det gäller datafilförlängningsteorin, här är en möjlig förbindelse. Digimon har olika attribut. Vi vet att Digimon är digitala livsformer som finns i den digitala världen.

Från Wikia:

Attribut

De flesta Digimon-arter klassificeras i fem attribut Data, vaccin, virus, gratis och variabelt. De flesta Digimon faller i de tre första kategorierna, där "Free" är sällsynta och "Variable" exklusivt för Hybrid Digimon. Vissa Digimon har antingen tillskrivits dem av oidentifierade eller saknar dem helt.

De tre huvudsakliga attributen har ett Rock, Paper, Scissors-arrangemang där Virus i allmänhet gynnas mot Data, Data gynnas mot vaccin och Vaccin gynnas mot Virus. Dessa attribut spelar dock inte en mycket viktig roll i Digimon-slagsmål. En Digimon kan i allmänhet besegra en motståndare oavsett attribut om den är starkare än motståndaren på Digivolution-nivå och erfarenhet.

Enligt den tråd du länkade till med kommer att:

Digimon är digitala livsformer, och består av datadata, rätt? Som vi vet har alla typer av datafiler ett tillägg eller filformat, till exempel har ett Microsoft Word-dokument ".doc" som tillägg, en webbsida har ".html" och en bild har ".jpeg", " .png "," .gif "etc, så kanske samma sak gäller Digimon.

Kanske finns det en fil för alla olika Digimon (som för hela arter, snarare än singular Digimon), där filformatet är ".mon", till exempel skulle Agumon-artens filnamn vara "Agu.mon".

Denna teori förklaras av Kira vandraren:

Jag tror att det är det som gör mest logik, något som inte förklaras direkt eftersom det kräver att du tänker. "Dra" hänvisar alltid till "drake", "devi" till "devil", "Vam" till "Vampire," De "till" demon "och så vidare. Alla andra har namn som är en hänvisning till något, oavsett om det vara ett ljud (som Koromon) eller på annat sätt. En filtyp låter bäst och är vettigt.

och ukyouluvrs förklaring:

Grani från Tamers skapades mycket tydligt som ett slags program. Jag vill säga att det till och med fanns en scen någon gång som visade en datorskärm som läste 'Grani.exe'.

Zero ARMS: Grani är ett ZERO-ARMS vars namn och design härrör från den mytologiska Grani, hjälten Sigurds styre. Det fungerar som ett flygande fäste för Gallantmon.

Om du vill utforska teorin vidare kan det vara ett bra ställe att börja leta efter.

Det kan antyda vad icke-digimon digitala livsformer klassificeras som. Om de är .exe filtyper, då skulle det innebära för mig att icke-digimon digitala livsformer bokstavligen är en del av programmet för den digitala världen, vilket gör dem till något som liknar naturkrafter som Gravity. Det passar bra med idén om Gennai & Digi-kablarna. D-Reaper och Grani skapades också av programmerare och kallades specifikt 'program' i anime.

AngelosTheHero postade ...

Den härstammar från Tamagotchi, som Digimon är född från; varje Tamagotchis namn slutar på -tchi, ett söt japanskt suffix. Medan -mon inte är ett suffix följde de samma konvention att ha något i slutet av varje varels namn.

Det förklarar det, men ändå motiverar valet inte riktigt. Alla inser att de är "Digitala monster"; inte alla varelser behöver en etikett. Åh ja, åtminstone är det kul. Det kan också bero på att göra det mer unikt på ett sätt när du säger ett namn som Agumon eller Greymon alla som hör det skulle inte säga "Det är Digimons, eller hur?"men skulle tro exakt det"Det är Digimons"på grund av suffixet -mon.

Dessutom har alla Digimon-namn ett etymologi / betydelse. Birdramon betyder till exempel "Bird Dragon Monster". Det hjälper också till att göra icke-Digimon digitala enheter verkar ännu mer främmande / bisarra för inställningen. Till exempel känner Eaters "fel" eftersom de inte ens är Digimon utan en helt annan sak / monster. Om Digimon inte hade -mon-suffixet skulle effekten gå förlorad och Eater skulle vara "bara en Digimon".

PS

När det gäller min tidigare kommentar. Det anges bara att OP frågar om varför namnen på Digimon slutade med -mon. Svaret på Memor-X är korrekt, det är bara att säga att Digimon är som Pokémon är något inte rätt. Vi vet att Digimon-namn slutar med -mon om vi pratar om namnen, och för Pokemon gör de det inte. Det är bara för att Digimon heter med -mon i slutet för att det kan vara en ordlek uppfanns av dess skapare.

Trivia om Pokémon:

Först heter det Pocket Monsters. Men de förkortade det till Pokémon för ett fängslande namn och också för att termen Pocket Monsters redan myntades i USA

Pokémon är en förkortning för den ursprungliga japanska titeln Pocket Monsters.

Namnet Pokémon är den romaniserade sammandragningen av det japanska märket Pocket Monsters (ポ ケ ッ ト モ ン ス ー Poketto Monsutā?), Eftersom sådana sammandragningar är mycket vanliga i Japan.

källa: Wikipedia-Pokemon

1
  • 1 även Agu, Gabu, Tenta, Pal, Biyo, Gomo och Pata på egen hand låter mer barnsliga på egen hand. Vi introducerar de NYA teletubbiesna.