Anonim

Itachi Uchiha VS Madara Uchiha VEM VILL VINNA? | BATTLE OF LEGENDS!

Itachi kände till izanami och han ansåg Shisui som sin bror så det är möjligt att han delade informationen med shisui? medan kotoamatsukami kräver tid innan den kan användas igen, är izanami en engångsanvändning av ögat så att Shisui kunde ha undvikit att använda det. Jag vet att svaren bara kommer att vara extrapolering, men det kan ändå vara värt att fråga

Det korta kortfattade svaret:

Om Shisui visste om Izanami, då kan han använda den. Om inte, kan han lätt lära sig det genom att läsa Uchiha-stenplattan med sin Mangekyou Sharingan.

Med tanke på alla händelser som ledde fram till hans död lärde han sig troligen aldrig om Izami (resonemang nedan).

Den fina långa saftiga förklaringen:

Eftersom Uchiha hade en tidigare historia där människor började missbruka Izanagi och Izanami, blev de märkta som kinjutsu eller förbjudna tekniker. Kinjutsu lär sig inte att shinobi på allmän basis.

Det betyder att man bara kan lära sig om Izanami antingen genom stentavlan eller en annan Uchiha som vet hur man använder denna teknik. Från vad det framgår hade Shisui betydligt det bästa paret av ögon bland Uchiha-klanen. Med det sagt är Shisui definitivt kapabel att använda Izanami som alla andra Uchiha-medlemmar som väcker deras mangekyou.

Det är dock bara vettigt att Shisui inte visste om Izanami före Uchiha-statskuppet. Minns Shisui försöker använda sin speciella teknik Kotoamatsukami på Danzou före evenemanget. Om han visste om Izanami är jag säker på att han skulle ha använt det, för det kräver bara ögonoffret, vilket är bättre än att Danzou stjäl hans öga.

För att skydda sitt sista öga offrar Shisui sitt liv och överlämnar sitt öga till Itachi. Därför kan vi fastställa att Shisui inte kände till Izanami.

EDIT: Adressering av R.Js kommentarer - (Detta lägger verkligen inte till svaret på den titeln frågan, men förklarar grunden för Izanagi / Izanami).

Jag tror att alla Uchiha kan använda Izanami eller Izanagi förutsatt att de vet om jutsu.

Alla (inte bara Uchiha) kan använda Izanagi / Izanami förutsatt att de känner till det och har en Sharingan (dvs. Danzou).

Det finns inget förhandsvillkor för att de har väckt Mangekyou, för om så var fallet kunde Danzo inte ha använt det så många gånger.

För att en person skulle kunna använda Mangekyou-tekniker tidigare (amaterasu, tsukiyomi, susanoo) krävdes det att han använde sin Mangekyou Sharingan. Den enda andra typen av öga som kan använda ovanstående 3 jutsus är Rinnegan, och det beror på att det är den utvecklade formen av Mangekyou.

När Danzou använde Izanagi 10 gånger offrades 10 normala Sharingan. Detta innebär att Izanagi inte är en Mangekyou-teknik och inte kräver att Mangekyou ska använda.

Allt du behöver är en aktiverad Sharingan och kunskapen om jutsu.

Innan jag börjar vet vi att du också behöver Senju DNA för att kunna använda Izanagi. Detta uttalades uttryckligen av Tobi när Danzou kämpade mot Sasuke.

I Danzous situation kan vi anta att Danzou behövde Mangekyou Sharingan för att lära sig mer om tekniken. Vem ska lära Danzou Izanagi? De möjliga alternativen är Madara, Obito, Shisui och Itachi, förutom att ingen av dessa människor har motiv att lära honom Izanagi. Därför är det bara logiskt att anta att han behövde läsa Uchiha stenplatta med MS.

Det möjliga tomthålet:
Tobi uppgav att du behöver både Sharingan och Senju DNA för att använda Izanagi. Tänk på att både Tobi och Danzou hade båda DNA när de använde den jutsu. Naturligtvis skulle jag anta att samma förutsättningar gäller för Izanami, men det nämndes aldrig att Itachi har Senju DNA. Det betyder att Izanami och Izanagi har olika krav, eller att Itachi har något Senju-DNA, eller så är det här en stor plothole-röra.

6
  • Jag tror att alla Uchiha kan använda Izanami eller Izanagi förutsatt att de vet om jutsu. Det finns inget förhandsvillkor för att de har väckt Mangekyou, för om så var fallet kunde Danzo inte ha använt det så många gånger. Allt du behöver är en aktiverad Sharingan och kunskapen om jutsu.
  • Vilken Danzou-anledning pratar du om? Även om Danzou inte hade den Mangekyouen utan hade lärt sig om Izanami / Izanagi från någon, kunde han ha använt jutsu. Eftersom han redan hade Shisui's Mangekyou, läste han det från stentavlan antar jag. Men det var inte poängen här. Poängen var att du inte behöver en Mangekyou för att använda Izanami / Izanagi. Allt du behöver är en väckt Sharingan tillsammans med jutsus kunskap, som kan hämtas från andra eller från surfplattan (för detta krävs Mangekyou).
  • Bara för att klargöra sa mitt ursprungliga inlägg aldrig att MS var ett krav att använda Izanagi. Men för att avlägsna missförstånd anges i min redigering uttryckligen att Izanagi inte är en MS-teknik.
  • Med det sagt är Shisui definitivt kapabel att använda Izanami som alla andra Uchiha-medlemmar som väcker deras mangekyou. - Det här uttalandet var det jag pratade om. Och jag sa också att Izanagi och Izanami inte är en Mangekyou-teknik och till och med (i redigeringen som adresserar mina kommentarer) säger du bara det. Jag förstår inte varför ett förtydligande krävs.
  • Förtydligande krävs eftersom mitt uttalande inte är falskt. Du valde bara att tolka det som Mangekyou Sharingan är ett krav för att använda Izanami och bortse från mina tidigare meningar och förklarade kinjutsu och Uchiha-stenplattan. Jag tyckte att det var tydligt att hänvisningen till Mangekyou Sharingan innebar att man läste stentavlan. Jag tänkte att jag inte behövde ange att Izanagi inte var en MS-teknik eftersom Danzou inte använde MS för det, men du läste mitt svar och tolkade annars.