Anonim

[MAD] Naruto shippuden ナ ル ト - 疾風 伝 Öppnar [Tro på mig själv] HD

Under striden mot Kyuubi delade Minato upp Kyuubis chakra i två halvor, förseglade Yin-halvan i sig själv och Yang-halvan i den nyfödda Naruto. Han då dör kort därefter på grund av användning av Shiki Fujin-tekniken och förseglades i Shinigamis mage tillsammans med Yin-Kyuubi.

17 år senare släpptes han från Shinigamis mage och han sågs använda Kyuubi Chakra-läget direkt. Det tog Naruto nästan 17 år att uppnå samma Kyuubi Chakra-läge efter att ha gått igenom mycket problem, så hur kunde Minato använda det nästan omedelbart?

Den här frågan har förbryllat många läsare, som anser att det antingen är ett stort plothål eller en rumpa av författaren. Men vid vidare analys verkar detta vara kylbriljans, eftersom en kanonisk förklaring kan härledas från Sarutobis förklaring till Orochimaru som gav tillbaka under Konoha Invasion-bågen (manga kapitel 124).

Med denna jutsu kommer den vars själ är beseglad att lida i all evighet i dödens mage och aldrig få frisläppande. Den som är förseglad och den som utförde förseglingen, deras själar kommer att blanda sig, hatar varandra och kämpar mot varandra i all evighet.

Senare i mangakapitlen 496 till 499 såg vi att Naruto fick kontroll över Yang-Kyuubi-chakrat genom att besegra det i strid och chakra-dragkampen.

Efter att ha förseglats i Shinigamis mage fortsatte Yin-Kyuubi att slåss mot Minato, och Minato besegrade troligen det i striden och fick därmed Kyuubi Chakra-läget. Minato var redan på Kage-nivå när han dog, så det är helt rimligt att anta att han besegrade Yin-Kyuubi.

Naturligtvis kunde Minato inte ha förutsett att han skulle frigöras från Shinigamis mage i framtiden, så han fick inte Kyuubi Chakra-läget eftersom han ville ha det för användning i strid. Han fick det helt enkelt för att Yin-Kyuubi tog en kamp och han hade inget annat val än att underkasta den.

Jag läste några resonemang om varför Minato hade kyuubi chakra-läge direkt och en av dem uppgav att yinhalvan kombinerade känslor med yanghalvan. Jag håller med om detta eftersom Minato kände Narutos chakra när han återanimerades. Det här kan vara att kyubi känner av sin andra hälft, vilket utlöser Minato att känna Naruto som jinchuriki av samma odjur, men bara en yanghalvdel av det. Detta är dock bara en teori.

1
  • Välkommen till Anime & Manga. Kan du försöka ange källan där du läste detta resonemang?

Jag har en annan förklaring till detta fall. Som ni vet är Yin-Yan två lika delar av 9 svans chakra så att de kan anses vara en. Därför lär sig användningen av det ena att lära sig användningen av det andra trots att de är förseglade i olika jinjuriki och till och med olika dimensioner kanske. (Jämför med Obito-Kakashis sharingan-båda från en källa -> mangekyou awaikened här = mangekyou awaikened där: D, du fattar poängen)

När Minato släpptes hade Naruto redan slutit fred med Kyuubis andra och hälften som var inne i Minato kände samma känslor och bestämde sig för att hjälpa Minato ...