Anonim

Topp 10 Bankai i blekmedel

Var och en av bågarna i Monogatari serien till slutet av Andra säsongen (Hitagi Crab, Mayoi Snail, ..., Hitagi End) har fått ett OP-tema sjunget av bågens hjältinna1, spara för Shinobu Time (dvs. Onimonogatari), som inte alls hade något OP-tema.

Vad ger? Shinobus röstskådespelerska är Maaya Sakamoto, som förmodligen är den mest begåvade sångaren av hela Monogatari-rollen! Varför sjöng hon inte ett OP för Shinobus båge?


1 Tja, OP för Hitagi End (Koimonogatari) sjöngs av både Kaiki och Senjougahara, men jag tror att vi kan komma överens om att de båda var hjältinnorna i den bågen.

2
  • Bara för mer info, förutom att vara röstskådespelerska och sångare, Maaya Sakamoto också låtskrivare och skådespelerska.
  • Kaiki som hjältinna. Jag gillar idén.

Det visar sig att Maaya Sakamoto inte gillar att blanda sin karriär som sångare med sin karriär som röstskådespelerska, som hon påpekade i en intervju med regissören Masaaki Oosumi1:

Sakamoto: [skratt] [...] Jag är gammaldags - Jag vill inte att mitt arbete som röstskådespelerska blandas med min sång.

—Vad menar du exakt med det?

Sakamoto: För mig är mitt jobb som sångare inte så mycket ett jobb, det är ett sätt att uttrycka mig - det är därför jag borde skriva mina egna texter och sjunga under mitt eget namn. Det är därför jag som regel inte sjunger karaktärssånger.

Naturligtvis alla OP-låtar för Monogatari serier är karaktärssångar i vanlig mening (t.ex. Nadeko, snarare än Kana Hanazawa, listas som sångare för "Mousou Express"), och det är därför vettigt att Maaya Sakamoto inte skulle sjunga en OP för Shinobus båge.

Observera att det är visar för vilka Maaya Sakamoto både har sjungit en OP / ED och röstaktiverat en karaktär, t.ex. RahXephon - men i dessa fall verkar det som att hon krediteras som hon själv snarare än som sin karaktär. (Detta är verkligen fallet för RahXephons OP "halvklot"; Jag antar att det också är fallet för den andra anime där detta inträffar, men jag har inte kontrollerat.)


Allt detta sagt, Blu-ray-versionen av Andra säsongen har faktiskt ett minutslångt öppningssegment för Shinobu Time. Men det är inställt på låten "vita lögner", som inte sjungs av Maaya Sakamoto - det är en icke-vokal bit, bortsett från lite körsång. (Även om jag skulle vilja nämna att det är en otrolig låt i sig, speciellt om du lyssnar på hela 3'23 "versionen.)


1 För att hitta den bit jag har översatt här, Ctrl + F för 私 も 古 い 考 え 方.