Anonim

Alan Parsons - Blue, Blue Sky # 1

I anime Gantz, när du dör, teleporteras du till ett speciellt rum där en svart boll beordrar dig att göra några uppdrag för att fortsätta ditt liv. Du kan vinna specialpriser med risken att eventuellt dö igen och bara bli återupplivad av poängutbytet. Hur är detta möjligt? Hur har denna maskin makt över liv och död och till och med uppståndelsens kraft?

1
  • Jag tror inte att det någonsin förklarats hur Gantz fungerar. Det är främmande teknik som massproducerats av människor för spelet.

+100

Enligt gantz.wikia.com:

De svarta sfärerna som kallas Gantz är föremål med till synes omöjliga förmågor, massproducerade i en fabrik i Tyskland, med hjälp av främmande militärteknologi. Denna teknik skickades till jorden av en art för att hjälpa dem att bekämpa en annan främmande art som tidigare hade försökt invadera dem. Varje Gantz-sfär har en person inuti, som Sanningens rum avslöjar var bara en slumpmässig person som duplicerades för att ge ett gränssnitt. Den utomjordiska sändningen innehöll endast militär teknik, punktsystemet och andra aspekter som skapats av människor.

När [människorna i sanningens rum] frågas om själar, fick de veta att själen bara är data, lagrad någonstans när de dog och skulle reinkarneras som någon senare.

Det verkar som om Gantz klonerar / duplicerar en fysisk kropp och använder sedan "själens" data från den ursprungliga människan för att sätta dem i den nya kroppen.

1
  • Grattis det är ett bra svar :)