Anonim

Sasuke Awaken Mangekyou Sharingan

Om Itachi inte dödade Shisui, hur väckte han verkligen sin Mangekyou Sharingan?

Mangekyou Sharingan aktiveras när användaren upplever stor förlust, särskilt av någon nära honom.
Detta innebär att Itachi inte behövde döda Shisui för att Mangekyou skulle kunna aktiveras. Det som är viktigast för aktiveringen är att användaren känner förlusten, som får hjärnan att släppa en speciell typ av chakra som påverkar deras optiska nerver (kapitel 619), vilket väcker Sharingan och Mangekyou, beroende på vilken "nivå" du var tidigare och på hur mycket förlust du har erfaren. Ju mer förlust du upplever, desto kraftfullare blir Sharingan.

Förmodligen var det bara att bevittna Shisuis död för att skydda byn traumatiskt nog för att Itachi kunde väcka sin Mangekyou.
Om du kommer ihåg aktiverade Sasukes Mangekyou också när Itachi dog. Han dödade inte honom heller, men att bevittna hans död, trots att han hatade honom, var traumatiskt nog för att aktivera den.

3
  • 1 Han dödade Itachi ganska, men ögonen vaknade först efter att han fick veta sanningen om honom.
  • 7 @MadaraUchiha: Kom igen ... Han dödade honom inte. Han skulle inte kunna, även om han hade velat. Itachi dog bara för att han både var sjuk och inte gick hårt på Sasuke.
  • Är det inte samma sätt som Madara Uchiha väckte sin Mangekyou? Om du ser i kapitel 625 kan du se att hans Mangekyou är väckt. Jag känner att det beror på förlusten av hans bror, som är Hashirama i scenariot.

Det kan vara sant, men det är inte så Sasuke fick sin Mangekyou Sharingan. I episoderna efter striden lär vi oss att Itachi implanterade sina Mangekyou-krafter (Amaterasu, etc.) i Sasuke. Dessa makter aktiverades när Sasuke tittade på Madaras Sharingan; som Madara förklarade gjorde Itachi förmågorna självaktiverande när de kom i kontakt med Madaras Sharingan. Detta berodde på att Itachi inte ville att Madara och Sasuke skulle träffas för att förhindra Madara från att berätta Sasuke sanningen om Itachi.