Anonim

PIXELS - Official Trailer # 2 (HD)

Himura Kenshin, Battousai, använde en sakabatou. Han gjorde detta för att hindra sig själv från att döda människor längre. Min fråga är, om det är hans mål, varför nöjde han sig inte med en bokutou (träsvärd) istället? A bokutou skulle definitivt vara tråkigare än en sakabatou, som är gjord av stål.

2
  • Föreställ dig att han kämpar mot Saito eller Shishio med ett träsvärd ;-)

Det finns flera anledningar till att han skulle gå väldigt långt för att få sin Sakabato smidd av en mästare i svärdtillverkare, med metall:

1) Vikt: det finns inget material vid den tiden som kan ha samma densitet som metall. För en svärdsman är vikten på bladet mycket viktigt. För Kenshin, eftersom alla hans attacker är trubbiga attacker, är det viktigt.

2) Elasticitet: fiender kan bryta trä och bambu svärd. De medeltida jousterna bar tjugo plus stötande lansar till turneringar, eftersom de skulle gå sönder varje gång de gav ett fast slag, och oftast när de missade eller skrapade.

3) Kanten: Sakabato har en kant på bladets baksida. Himura använder den för att skära allt från keramik till kanonkulor. Hans enda undantag är människor.

4) Hans självbild: även om hans passiva tjänare agerar är Kenshin fortfarande en japansk svärdman. Det faktum att han har ett mantlat svärd vid sin sida kräver fortfarande viss respekt från sina motståndare (och de mest försiktiga är de som inte föll för hans blygsamma uppförande). Oavsett vilken del av stolthet han har (förmodligen en del) skulle kräva att han bar ett riktigt svärd (även om flera karaktärer i det universum inte anser sakabato som ett riktigt svärd).

Hans användning av en Sakabato är främst ett fysiskt uttryck för hans löfte (i mangan flera gånger inspekteras hans Sakabato av officerare eller annan svärdman, bara för att mötas med förakt) och i ett andra ögonblick för att inte behöva vrida bladet varje gång han vill ge ett icke-dödligt slag. Flera andra anime har den här scenen i en svärdstrid där vinnaren levererar ett annars dödligt slag och följer upp med "oroa dig inte, jag använde bladets baksida".

Men jag är ganska säker på att en bokuto skulle gå sönder om han kämpade mot en person med ett vass blad. Det är bättre att använda ett metallsvärd så att det inte går sönder. Ja, metall är bara starkare än trä.

Sakabat har en djup mening som ett blad som inte är avsett att döda. Detta är den filosofi som Kenshin vill vara sant. Även om det är symboliskt är det också praktiskt. Ett träsvärd skulle bara halveras mot en skicklig motståndare.