Anonim

Uchiha Itachi ~ Kärlek och ära

Tobi var väl medveten om Itachis sanna motiv för att gå med i Akatsuki. Han visste att Itachi massakrerade hela sin klan bara för byns skull.

Varför lät han Itachi gå med i Akatsuki?

Han var också medveten om att Itachi försökte skydda bladbyn från Akatsuki. Så min nästa fråga är

Varför blev han inte av med Itachi åtminstone efter att de börjat fånga svansdjuren?

2
  • Lite relaterat skulle jag säga: anime.stackexchange.com/q/8805/1604
  • Tobi hjärntvättades av Madara och lät Itachi massakrera hela Uchiha-klanen.

Han lät honom stanna eftersom många medlemmar i organisationen hade sina egna motiv och visste att de skulle förråda den totala insatsen någon gång. De saknar alla nins vilket innebär att lojalitet mot en organisation helt klart inte var högst upp på listan. Många var till och med där bara för att spionera eller främja sina egna mål. Det spelade ingen roll för honom så länge han kan använda dem för att uppnå omedelbara mål. Och alla trodde att de så småningom skulle överträffa, kontrollera eller vinna över de andra eftersom de alla är utmärkta ninjor.

  1. Pain / Konan avslöjade att de aldrig tänkt att följa Tobis ursprungliga plan. Tobi var medveten om detta åtminstone till viss del. Det var tydligt misstro mellan de två.
  2. Orochimaru var en stor tid avhoppare och de visste alltid att han var där för att spionera på dem och hade sin egen agenda.
  3. Kisame gick bara med Tobi när han avslöjade att han var den verkliga Mizukage. Annars verkar det som om han inte hade någon annan lojalitet än vad han gjorde vid den tiden.
  4. Hans allians med Kabuto, han visste att han inte kunde lita på honom men samarbetade med honom ändå på grund av alla ovan anledningar.

Han tyckte inte heller att Itachi visste lika mycket som han gjorde eller var bra som han var (ett vittnesbörd om hur bra en ninja han var). Han gillade också tanken på att ha extra Sharingans hängande om han behövde dem.

Eftersom han ville att Sasuke skulle döda honom och väcka sina krafter och kontrollera Sasuke efter det eftersom han lätt hjärntvättas och ilskas hämnd.

1
  • 1 Sasuke hände mycket nyligen. Itachi och honom har arbetat tillsammans i flera år. Förklarar inte riktigt varför han tillät honom att stanna / spionera på honom under alla dessa år.

Det finns en mycket liknande tråd på Narutobase: Itachi och Akatsuki

Redigerade inläggen lite här och där.

Varför lät han Itachi gå med i Akatsuki?

Tobi fick mycket av Itachi-hjälp med tailed djur, stoppade Gaara-räddningsteam, hjälp med att döda Uchiha-klanen och samtidigt hålla sin identitet hemlig (kapitel 400, sida 9), låt Sasuke vara så att han kan ta hand om Itachi enligt hans plan senare bara att använda honom som en bonde efter Itachi dör, och när det är klart kan han attackera Konoha utan varning och försegla Kyuubi sist.

Itachi var ett ögonblick för Tobis planer och han ville aldrig ha Sasuke först men när Nagato dog behövde han någon för att synkronisera med Gedo Mazo (kapitel 453, s. 17), så han rekryterade sasuke eftersom han saknade medlemmar.

Itachi var glad eftersom byn var säker och han höll också koll på Akatsuki. Vi har sett detta när Konoha attackerades av Pain efter att Itachi dog och inte tidigare så det är vettigt.


Tråd om Narutobase som diskuterar varför Itachi inte kunde döda Tobi: Att fastställa varför Itachi aldrig kunde döda Obito en gång för alla

Varför blev han inte av med Itachi åtminstone efter att de börjat fånga svansdjuren?

Itachi var en Leafs spion, men han var ändå en användbar tillgång för Akatsuki. Lägg till detta det faktum att Itachi aldrig hade chansen att dela något intel han samlade med Konoha, och han lyckades inte heller blanda sig i Akatsukis planer när som helst och du får en nästan bild. Den sista anledningen till att Tobi höll Itachi vid liv var på grund av Sasuke. Som vi vet var Itachi inte villigt att samarbeta med Tobi verkligen. Men tack vare Itachis död av Sasuke kunde Tobi övertala Sasuke att gå med honom. Således fick han ett kraftfullt verktyg (för att en allierad är ett felord här), särskilt efter att Sasuke fick Evig Mangekyo Sharingan. Med andra ord skulle det vara ett helt slöseri att döda Itachi. Även om Itachi var starkare än Obito, kunde Obito ha blivit rid av honom när som helst han ville. Han drog i trådarna bakom hela organisationen och beställde till och med Nagato. Om han ville, kunde han helt enkelt ha beordrat Nagato att göra jobbet. Som ni kan se, oavsett Obitos individuella styrka, kunde han ha ridit Itachi när som helst han ville. Han gjorde det inte - inte för att han var för svag, men av anledningarna angav en punkt ovan.

0

Även om Obito blev av med Itachi skulle han ha haft svårt eftersom det visas i en av animefilmerna som Obito säger till Itachi att han var en olägenhet som alltid eftersom han kunde ha dödat obito med sina svarta flammor den eviga flammor av Sharingan. och även Obito skulle ha förlorat fördelen att kasta sauske i ännu mer mörker och använda honom mot naruto

För det första är Obito starkare än Itachi och det vet vi alla! Susano kan inte besegra någon som har Kamui, till och med tuff Obito har bara ett öga, han fortfarande starkare än itachi, och Kakashi blir starkare än Itachi i Naruto Shippuden! naturligtvis har Itachi dödlig jutsu, men någon som Kakashi som vet allt om uchiha, jag tror inte att izanagi skulle vara en användbar jutsu mot honom! Allt han kommer att göra är att vänta på att han ska återvända till livet och döda honom en annan gång! Hur som helst, vad jag vill säga är att Obito använde Itachi, och han var inte alls rädd för honom! om han planerade att göra något kommer han att döda honom! Killar, jag är inte ett fan av någon av dem, men Obito är starkare än Itachi, och om han inte gick med på Kakashi, skulle kakashi inte ens vara med i listan! Så, Obito använde itachi, som när Pain besegrade orochimaru så lätt och tvingade honom att gå med och Pain säger till sasori att om orochimaru gjorde något kommer jag att hantera honom personligen! Smärta behandlade orochimaru som barn, medan obito gjorde samma sak, men inte så lätt åtminstone obito var medveten om itachi lite för att han är starkare än itachi, men inte till den punkt där han lätt kommer att besegra honom! Det är därför han ber honom att gå med i Akatsuki