Anonim

Gir: Sista skydd av det asiatiska lejonet. Del 2

I miljön finns humanoida djur och det största problemet är köttätarnas instinkt som rovdjur. Men i den verkliga världen är det som gör människorna till den dominerande arten deras intelligens, främst för att de kan göra saker, till exempel vapen, och djur inte har någon chans mot vapen. Karaktärerna har också intelligens och vapen, och alla andra slags vapen också, så varför är köttätaren vs växtätaren så stor sak?

Jag betraktade köttätaren mot växtätare som en form av rasism i Beastars-universum, eftersom det till och med finns rasism mot par av olika arter.

Eftersom köttätarna är så olika (de måste äta djurbaserat protein för att överleva, de har byggt in vapen [huggtänder / klor / näbbar], är nästan alltid fysiskt starkare och fysiskt imponerande, vissa kan se i mörkret) dessa skillnader är tillräckliga för att skapa spänning mellan dem och växtätare.

Koppla ihop detta med de olika mord som alltid verkar vara köttätare som gräver växtätare och det faktum att det finns en olaglig marknad för att köpa kött- och växtätande delar, och nu har du ett större problem med hur växtätare ser köttätare.

Det är också extremt troligt att Beastars Universe inte gör Guns till en "Equalizer" på grund av vapenkulturen i Japan. Japan gör vapenägande till en rigorös process och medborgarna uppmuntras i huvudsak att inte äga en pistol i Japan.

Om japanerna vill äga en pistol måste de delta i en heldagskurs, klara ett skriftligt test och uppnå minst 95% noggrannhet under ett skjutbanetest. Då måste de klara en psykisk hälsovärdering, som äger rum på ett sjukhus, och genomföra en bakgrundskontroll, där regeringen gräver in i deras kriminella register och intervjuar vänner och familj. De kan bara köpa hagelgevär och luftgevär inga handeldvapen och vart tredje år måste de ta om lektionen och den första tentamen.

[...] Varje prefektur som sträcker sig i storlek från en halv miljon människor till 12 miljoner, i Tokyo kan bedriva högst tre pistolaffärer; nya tidningar kan endast köpas genom att handla i tomma; och när vapenägare dör, måste deras släktingar ge upp den avlidne medlemmens skjutvapen.

[...] Polis som inte är i tjänst får inte bära skjutvapen, och de flesta möten med misstänkta involverar någon kombination av kampsport eller slående vapen. När japanska attacker blir dödliga innebär de i allmänhet dödliga knivsticks.

Från "Japan har nästan helt eliminerat vapendöd här är hur" av Chris Weller

Så för att de flesta medborgare inte uppmuntras att ha vapen, är nästa beteckning på makt köttätarnas tidigare nämnda "inbyggda vapen".

Den andra saken att komma ihåg är att vi hittills (i anime-serien) bara har sett skuggiga grupper som var vid makten eller hade makten (The Shishi Gumi, eller motsvarande Yakuza eller mobben) har vapen. Ingen av de andra djuren som var "uppriktig medborgare" visade sig ha en pistol, med undantag av Rouis när han stal en pistol från en av Shishi Gumi-medlemmarna och använde den för att attackera. Det betyder förmodligen att de fick sina vapen genom en svart marknad och inte är dokumenterade att de har några trots att alla vet att mobben äger vapen.