Anonim

Shoujo Animes Of 2012 Mix - Can't Help Falling In Love

Om flera personer arbetar på en manga eller anime, hur kan konststilen kopieras så bra utan några ändringar av stilen? Som kan alla kopiera konststilar exakt utan misstag? I de flesta amerikanska karikatyrerna jag tittar på, om flera personer arbetar med en animation, kan du definitivt berätta om någon annan ritade den. Kanske jag inte observerar tillräckligt eller den här frågan är dum.

2
  • Inga misstag? det finns gott om anime där produktionen gick sönder och karaktärer började se hemskt ut.
  • Konsekvent? Jag är inte säker på det. Titta på några av avsnittens jämförelsebilder för Dragon Ball i den här artikeln.

När det gäller animering kan du faktiskt se skillnaden, men vanligtvis är det ganska subtilt. Det finns otaku som gör den närmare studien av animering för att identifiera specifika animatörer (liksom andra mycket kräsna detaljer) till deras speciella hobby. Detta kallas sakuga.

Men också, hur arbetet är uppdelat uppmuntrar konsistens, som i fallet med manga, kan de få en assistent att göra alla bakgrunder medan huvudartisten ritar de faktiska karaktärerna. Så med manga är det vanligtvis alltid samma artist som ritar samma kategori av saker, så naturligtvis ser stilen alltid ut. När det gäller animering ritar huvudanimatörer nyckelramarna, och emellanåt fyller vanligtvis de mindre viktiga ramarna däremellan.

Med tillräckligt med tid kan riktigt bra artister imitera en annan konstnärsstil ganska exakt. Endast ett mycket krävande öga kan märka skillnader. Många av de inkonsekvenser som du kan se i animering beror på att konstnärerna inte har tillräckligt med tid för att producera verk av hög kvalitet.