Anonim

(Conqueror's Haki) Släpper loss Haoshoku Haki med Shanks på Roblox | Anime Battle Arena (ABA)

Vad är Shanks makt? Om "Haoshoku Haki" är det annorlunda än andra användare?

Den här frågan kom till mig efter att ha omprövat alla avsnitt av One Piece.

Shanks Haki verkade skilja sig från andras. När Shanks skulle träffa White Beard innan essets död knäckte han träet trots att han inte använde Haki.

Liksom Luffy behöver han också använda sin Haki för att åstadkomma någon men Shanks använde den inte och ändå påverkades alla ombord på fartyget.

Först och främst måste du veta vad Haoshoku Haki är. Det är en sällsynt form av Haki som inte kan uppnås genom träning. Endast en av en miljon människor har denna förmåga. Även om det inte kan uppnås via utbildning, men en som har det kan behärska det genom att genomgå rigorös träning.

Vad är Shanks Power, om "Haoshoku Haki" är det annorlunda än andra användare?

När du nu kommer till din fråga, är skillnaden mellan de två händelserna du talar om till 2 poäng.

Haki överlägsenhet - Shanks har en mycket överlägsen Haki än Luffy och därmed skulle effekten / effekten av hans Haki vara mycket större än den för Luffy.

Enligt wiki,

Oda nämnde i en SBS att Shanks kunde ha slagit ut alla 100 000 pirater och fiskare som motsatte sig Straw Hats under Fishman Island Arc med sin Haoushoku Haki (Luffy lyckades överväldiga 50 000).

Användning av Haki - Om du tittar på wiki,

Det har varit två sätt på vilka denna Haki har använts. Det första och vanligaste sättet är i en snabb burst som relativt lätt slår ut dem med svagare testamenten. Den andra metoden är att släppa den kontinuerligt, vilket inte bara slår ut dem med svaga testamente runt användaren utan också sätter press på omgivningen och faktiskt påverkar andra fysiska föremål förutom levande varelser.

Luffy råkade använda Haki i snabb burst för att slå ut alla svaga, medan Shanks valde den andra metoden för att släppa den kontinuerligt, vilket inte bara slog ut de svaga villiga användarna, utan alla påverkade det fysiska föremålet (fartyget i detta fall) i omgivningen. Shanks var i Whitebeards skepp, och därför måste han alltid vara på vakt eftersom båda var Yonkos vid den tiden.

1
  • 1 Tack @ R.J Nu förstår jag varför Shanks Haki skiljer sig från Luffy. I det här fallet behöver Luffy mer hårt arbete ...

Det verkar som om den högsta nivån av kontroll över Conqueror's Haki tillåter hjulspelet att "bära" det som en aura som Armament Haki (eller kanske det innebär en kombination av båda typerna av Haki.)

Det är fullt möjligt att det finns olika användningsområden för Haki som förstärks av att de är starka i flera typer. En erövrare som är skicklig i Observation Haki kan till exempel borsta en motståndares sinne med sin aura för att bestämma motståndarens nivå av viljestyrka.

Du saknar en tredjedel. Du glömmer att reyleigh använde hans för att rädda dessa fångar från bombojorna runt halsen, och till och med hans också. Haoshoku haki, om något, kan "röra" också. Tänk dig vad experter skulle kunna använda det för att åstadkomma. Kan till och med förstöra piratflottor eller orsaka krossande jordbävningar beroende på användarens styrka. Shanks visade redan lite av det på vitskäggsfartyget, och jag tror att det inte skulle finnas något kvar av det fartyget om han var seriös. Det är vettigt varför vitskägg var tvungen att skrika åt honom "Jag är inte rädd för dig, shanks!"