Anonim

(Full Video) Angry Starbucks Manager spränger upp på kund i NY

Jag vet att det låter roligt, men hur i själva verket stoppade Shanks Kaido att komma in och följa Whitebeard i Marineford-kriget?

2
  • 5 Det är okänt i manga och anime fortfarande, men Shanks borde ha samma styrka som en Yonko för att fly och följa Whitebeard
  • @AnimatedLime Jag är säker på att när WCI stänger och resten av besättningen går till Wano kommer de att utarbeta. Undvik sedan en uppgörelse mellan Luffy och Shanks post-wano-båge. Men det är med tanke på att Luffy möter Shanks före Blackbeard. Bara min .02

Allt vi verkligen vet om Shanks och Kaidos skärmytsling finns i dessa två paneler.

Allt annat än informationen är bara spekulation. Men det är inte helt ogrundat.

Tittar på den andra panelen dyker Shanks upp i Marineford bara en dag efter hans skärmytsling, med hans besättning och fartyg som inte visar några tecken på skada eller slagsmål. Med tanke på vad som hände med Marineford när Yonko Whitebeard kämpade kan vi säkert anta att vilken kamp som helst, om den ägde rum, sannolikt var mycket liten. Mer troligt är, Shanks som helt enkelt var där "stoppade" Kaido. Tänk på följande scenario.

Kampen mellan Whitebeard och världsregeringen hotade att störa balansen mellan Yonko. Kaido försökte använda detta lyckligtvis för att förebyggande slå mot sin fiende medan han är distraherad. Varken Whitebeard eller WG har råd med krig på två fronter. Whitebeard kunde inte slösa tid och resurser för att motverka Kaido medan WG inte engagerade Rayleigh (Kizaru sa något som vill du slåss med 2 legender iirc)

Således uppträdde Shanks som en kollega Yonko helt enkelt där och stoppade Kaido. Kaido vill inte heller kämpa mot andra Yonkos huvud. Balansen finns eftersom de alla är jämnt matchade. Således var striden mellan Shanks och Kaido sannolikt mycket liten. Eftersom Kaido inte tillåter honom att attackera Whitebeard, drog Kaido sig tillbaka medan Shanks följde Whitebeard till Marineford.

En intressant parallell till den verkliga världen, är Indo-Pak-kriget 1971. Från WIkipedia: Task Force 74

US Task Force 74 var en US Navy-arbetsstyrka för USA: s sjunde flotta som utplacerades till Bengalbukten av Nixon-administrationen i december 1971, på höjden av Indo-pakistanska kriget 1971. Leds av flygbolaget USS Enterprise sågs insättningen av arbetsgruppen som en maktuppvisning av USA till stöd för de belejrade västpakistanska styrkorna. [..]

För att motverka detta skickade den sovjetiska marinen den 6 och 13 december 1971 två grupper av kryssare och förstörare och en ubåt beväpnad med kärnmissiler från Vladivostok; de drog US Task Force 74 in i Indiska oceanen från den 18 december 1971 till den 7 januari 1972. Sovjeterna hade också en kärnkraftsubåt för att avvärja hotet från USS Enterprise-arbetsgruppen i Indiska oceanen.

Således utan att slåss negerade både USA och Sovjetunionen effektivt varandras inflytande på kriget. För en mer detaljerad redogörelse: 1971 War: How Russia sank Nixon's gunboat diplomacy

2
  • Din hypotes är bra och trolig, men har du någon källa för att säkerhetskopiera ditt påstående? Om inte, ange att du gör antaganden.
  • 3 @solalito Jag trodde att språket tydligt antydde att jag logiskt försöker dra slaget mellan de två yonkos. AnimatedLines kommentar till frågan gör det helt klart att vi inte har någon konkret information om den. Hur som helst, redigerade svaret för att göra det mer tydligt och lade till relevanta Manga-paneler.

Detta är min egen åsikt baserat på min egen sökning och teorier:

shanks baseras på chancai a.k. en röd pojke från romanen "resa mot väst". själva namnet shanks reflekterar en kombination mellan chancai och "truks" från dragon ball z. i samma roman påverkade en karaktär som kallas "demonherre" starkt skapandet av kaidos karaktär tillsammans med den mongoliska kejsaren kaidu, och han är chancais far.

så hur stoppade skaften kaido? han slog förmodligen en affär med sin gamla man :)

6
  • Säger du att Shanks är Kaidos son?
  • 3 @Arcane han antyder att han antingen är bokstavligen hans son eller att han är metaforiskt hans son (en mentor). Låter som en bra teori men det är helt klart en fanteori. Jag skulle dock gärna vilja se hans bevis.
  • ja jag säger att shanks är den biologiska sonen till kaido, vill du höra mig? : D
  • Jag vet inte om jag får publicera externa länkar här annars är jag glad att länka en fullständig detaljerad teori om saken som säkerhetskopieras genom referens, låt mig veta om det är "lagligt" :)
  • ja..jag håller inte med kommentaren. Om kaido är shanks far, kommer han inte att stoppa luffy från att gå mot Kaido?