Anonim

Nya bästa SMOOTH-tangentbord och muskänslighet DPI-bindningar

Det finns gott om anime som har mycket fyllmedel, som Naruto eller Bleach. Det finns dock många fillerepisoder som passar helt in i berättelsen, och som lätt kunde ha hänt. Skulle det inte vara vettigt för mangaka att förklara några av dessa som kanon?

Detta skulle helt klart tillfredsställa publiken eftersom det dödar många människor att se bra innehåll som inte riktigt hände. Men skulle man bygga på detta, skulle det vara troligt för mangaka att skapa en ny kategori av avsnitt mellan fyllmedel och kanon som helt enkelt märker avsnitt som korrekta så att människor kan se dem, men hoppa över dem eftersom de inte bidrar till handlingen? Detta verkar vara ett steg upp eftersom det finns en tydlig åtskillnad mellan upprörande omöjligt fyllmedel och fyllmedel som faktiskt kunde ha inträffat.

0

Ofta, när det gäller fyllmedlet, har den ursprungliga skaparen eller mangaka det Nej säg i det. De kan ha förmågan att påverka mönster, men det är nog det; mycket av det skulle skrivas av någon annan än sig själva.

Detta lånar i stor utsträckning från ett tidigare svar från mig, men jag vill lyfta fram några viktiga punkter från det:

Studios som ansvarar för de mer populära anime-serierna har inte riktigt denna frihet; i allmänhet kan en av dessa saker hända:

  • Författaren behandlar det som icke-kanon och går framåt (ignorera det)
  • Författaren införlivar den i kanon (tänk Hayate no Gotoku och tillägget av Kayura Tsurugino efter filmen) (omfamna det)
  • Författaren bestämmer sig för att starta om serien helt, som kan innehålla vissa komponenter i den ursprungliga och kanske inte, med friheterna till stor del borttagna (Full Metal Alchemist: Brotherhood vs Full Metal Alchemist) (låter båda existera)

Effektivt finns det verkligen inte mycket vickrum mellan vad som är och inte kanon. Det anpassas antingen till kanon eller så ignoreras det. Ingen utanför den ursprungliga mangaka kan bestämma detta, och det har funnits exempel på att båda händer i olika verk. Serier som Bleka kunde troligen inte utöva alternativ för att anta det i kanon på grund av att Kubo Tite arbetade så hårt på det, han var tvungen att gå till sjukhuset flera gånger under Blekakör.

1
  • För exempel på fall där icke-kanonmaterial backporterades till kanon, se Canon Immigrant-sidan på TV Tropes.