Anonim

Hur man kastar Ninja Spikes!

I Öde noll Lancer använder en stridsstil med två spjut, en i varje hand. Efter att ha gjort lite forskning kunde jag inte hitta någon liknande stridsstil i verkliga livet.

Finns det en sådan stridsstil som använder ett spjut i varje hand i verkliga livet, eller gjorde skaparna av Öde noll göra upp det?

Det finns faktiskt en slags kamp som använder två spjut. Irländarna brukade använda enhänt spjutstrid. Denna stridsstil användes endast av dem som redan hade stor skicklighet i dubbelhänt spjutstrid på grund av kravet på större kontroll och styrka.

I denna slags kamp skulle man ha ett enhands spjut i sin starka hand, och antingen en stor sköld eller en liten sköld och reservspjut i sin högra. Även om stridsstilen inte var speciellt utformad för att slåss med båda spjutet på en gång, är det här klart inspirationen för karaktärens rörelser kommer. Några av de sätt han träffar i showen har till och med stor visuell likhet med denna kampstil.

Lägg till det till det faktum att hans karaktär är av irländsk legend, en av de mest kända riddarna i Fiana, och att han inom dessa legender har två spjut bland sin samling mytiska vapen, det lämnar liten tvekan om att våra irländska, spjut som använder stridande skulle använda irländsk enhands spjutstrid.

Referens

  • Irländsk enhandig spjutkampkampguide på livinghistory.se
2
  • 1 Finns det någon källa för allt du hävdar här?
  • tutorials.livinghistory.ie/Home/… Den webbplatsen har i princip samma information som jag gav, men du kanske också vill kolla in några av HEMA-alliansens webbplatser eller videor. HEMA tands för Historical European Martial Arts.

Det finns inget sådant som dubbla svängande spjut i kampsportens värld. Detta beror främst på att det är helt opraktiskt. Svärd har redan sina nackdelar när de är dubbla. Men med spjut skulle det vara nästan omöjligt att ha en ordentlig stridsstil om du inte bara skulle slåss mot andra dubbla spjutsvängare.

Dual wielding är tekniken att använda två vapen, ett i varje hand, under strid. Det är inte en vanlig stridspraxis, eftersom den inte ger mycket fördel. Även om historiska uppgifter om dubbelhantering i krig är begränsade finns det många vapenbaserade kampsport som innebär användning av ett par vapen. - Wikipedia

Även om det är opraktiskt i verkliga situationer, används det ofta i anime och liknande, som anges på TvTropes:

Dubbelhantering förekommer i olika verkliga livs kulturer och stridsstilar, men det tenderar att vara överrepresenterat i fiktion eftersom det är ... ja ... coolt.