Anonim

Naruto RPG Beyond: | Alla Kekkei Genkai Showcase | Mangekyou Sharingan

Något som jag är förvirrad över Madaras krafter.

När Madara använde Rinne Tensei för att återuppliva sig själv hade han inte ögonen, men han hade den första Hokages ansikte inbäddad i sig själv.

Trots att han inte hade sin Sharingan eller Rinnegan kunde han använda Susanoo.

Finns det någon förklaring till dessa två avvikelser?

Hans båda ögon var stängda hela tiden, och han hade Rinnegan i båda ögonen när han återfördes med Edo Tensei. Eftersom hans vänstra öga förstördes när han återupplivades med Rinne Tensei är det bara naturligt att hans högra öga också förstördes.

5
  • @RJ kolla uppdateringen. Det framgår mycket tydligt av de två bilderna att han inte hade varken rinnegan eller sharingan när han reinkarnerades med run tensi
  • Lol RJ gillar bara att ge människor svårt. Jag föreslår också att du ändrar titeln till något som - Hur kan Madara använda Susano utan några ögon
  • @krikara - Det beror på att jag inte följer Manga så mycket. Och enligt anime är detta fortfarande långt bortom förståelsen eftersom Madara för närvarande är en animerad kille, med en oförstörbar kropp helt under hans kontroll med oändligt chakra och Rinnegan i båda ögonen. Frågan blev klar först efter att bilderna hade lagts, och frågan som sådan måste ha några spoilerblock. Framför allt gillar jag alltid att veta allt från botten och därför föredrog jag SE-samhället framför andra forum. :)
  • @ R.J Som svar på spoilerblockförfrågan verkar det som om SE har nått ett allmänt samförstånd om att inte kräva dem. Jag är inte säker på varför, men det verkar inte finnas någon åtskillnad från en fråga som rör manga kontra anime. I slutändan måste användaren läsa frågan med titeln och avgöra om de vill se hela inlägget med möjliga spoilers. I värsta fall är titeln en spoiler i sig lol.
  • Samma anledning att han kan slå av alla tailed djur på en gång och inte ens svettas: det beror på att Kishimoto är ett hack.

Även om det inte finns en förklaring i Naruto för varför en person kan använda Susanoo utan sin MS eller Rinnegan, har det gjorts tidigare.

Den enda logiska slutsatsen är att när någon använder Susanoo kan de använda den igen utan Mangekyou Sharingan. Mangaen angav aldrig uttryckligen att Susanoo krävde användande av MS. Snarare stod det att Susanoo är den tredje tekniken som MS-användare får efter Tsukuyomi och Amaterasu.

När vi införlivar japansk mytologi i ekvationen kan vi resonera att Susanoo inte kräver några ögontekniker (och bilden nedan var inte en olycka). Detta hämtas direkt från Susanoo Wikipedia-sidan:

Alla tre föddes från Izanagi när han tvättade ansiktet rent från föroreningarna från Yomi, underjorden. Amaterasu föddes när Izanagi tvättade ut sitt vänstra öga, Tsukuyomi föddes från tvättningen av höger öga och Susanoo från tvättningen av näsan.

Tsukuyomi och Amaterasu kommer från ögonen, medan Susanoo kommer från näsan, så man behöver inte ögon för att använda Susanoo.

Källa: Ch 577
Obs: Itachi har inte MS aktiverad. I kapitel 578 aktiverar Itachi MS när han behöver använda den. MS är således inte skyldigt att använda Susanoo. När Madara kämpar mot de fem Kages och har båda Rinnegan kan han också använda Susanoo.

4
  • Men kan detta inte vara ett problem i handlingen? Itachis fall kan helt enkelt vara en plats där de "glömde" att rita MS, och Madara är ett plothål?
  • @debal Det är mer rimligt att anta att det inte är en plothål. Jag redigerar mitt inlägg inom kort med förklaringen.
  • Med detta sagt har Madara visat sig vara ganska tomt immunt under de senaste kapitlen, från senjutsu till ingen synlig skada. Även om jag verkligen tror att hans användning av Susanoo inte är en plothole dock.
  • Ett motargument mot detta kan ses i Sasukes-striden mot Kakashi och team 7. Medan han överanvändar sin Mangekyo förlorar Sasukes Sharingan sitt ljus och hans susano försvann helt. Om mangekyou-delarna inte behövs, varför tappar sasuke förmågan att använda susanoo när han blir blind?

Det står tydligt i manga och anime att båda Mangekyou Sharingan-ögonen behövs för att använda Susanoo (där vänster och höger öga när de aktiveras tillsammans producerar Susanoo). Madara hade inga ögon alls och använde Susanoo (bara för att han är Madara ??). Åh kom igen det beror på att de måste klippa ut det redan (håll trogen mot mangan och inte detta skit).

2
  • 1 detta borde vara en kommentar och inte ett svar !!!
  • Vänligen ange referenser till manga eller externa webbplatser för att ta reda på dina poäng.