Anonim

One Piece 682 Manga Chapter Review- Doflamingo The Merciless ワ ン ピ ー ス

Krokodil känner inte ens till grunderna i Haki och besegrades av Luffy. Hur blev en sådan svagling en krigsherre?

5
  • Jag ville säga att Oda inte ens tänkte på haki när han gjorde den delen om mangan, men då insåg jag att haki uppträdde i de första kapitlen när Shanks besegrade havskungen (jag antar att det var en havskung).
  • Buggy blev också en krigsherre också. Så nästan alla kan.
  • Jag kan inte tro att du säger att krokodil är en svagling? Också vilket bevis du har han vet inte grunderna i Haki. Kings haki är något folk är födda med, men Crocodile kan lätt ha de andra 2.
  • Djävlar förespråkar här; krigsherrar väljs sannolikt av strategiska och politiska skäl i motsats till rättvis styrka. Innan han avslöjades vara Mr 0 offentligt framställdes han som välvillig (om jag minns rätt). Och han har åtminstone en stor hemlighet enligt Ivankov. Det finns en möjlighet att han valdes för mer än bara styrka och vi vet inte detaljerna. Ändå är han inte svag.
  • @ Bálint det var en havskung. Det togs upp igen att Luffy slog samma sjökung när han först gick iväg i flashback-sekvensen efter Sabos "händelse".

Den exakta karaktären av hur krokodil valdes som krigsherre är inte känd.

Men detta är vad Oda har att säga om det

På samma sätt som Luffy spredde Krokodilens namn sig över havet med otrolig fart, men strax efter att han var ung in i Shichibukai i mitten av 20-talet, försökte han slåss mot Whitebeard och krossades helt och hållet av honom.
Källa: SBS Vol.78

Det här verkar som en rant fråga för mig. Så att ta itu med dessa frågor.

Krokodil var en av de starkaste krigsherrarna. Han hade en kraftfull Logia-frukt med stor kontroll över dess förmågor. Han kunde använda dess effekter över stora markområden. Hans styrka jämförs med Jinbei och Ace i Impel Down Arc.

Bartholew Kuma, Gecko Moriah, Jinbei kan ha Haki eller inte.

Krokodil var en av de viktigaste skurkarna i One Piece Universe. Han slog huvudpersonen inte en gång men två gånger. Hade en intressant makt, introducerade oss till Shichibukai och skapade en väldigt stor organisation som nästan tog över ett land med ensamrätt.

Jag vet inte heller hur du vet att Crocodile inte har Haki? Han ansåg sig vara tillräckligt stark för att attackera Whitebeard. Vi ser helt enkelt inte att han har något behov av att använda den när han har varit på skärmen.

Oda hade flyttat ur världen och tänkt på Haki innan serien startade, men hade inte använt den innan Sky Island Arc (Mantra som observationshaki). Vi har åtminstone ett tydligt exempel på detta. Shanks skrämmer av havskungen. Mihawk kan ha använt Observation Haki för att slå ut skiten från Zoro på Baratie också.

Det kan vara anledningarna till att han lämnade dem för senare,

  • Han presenterade fortfarande tanken på Haki. De tre färgerna, där interaktioner etc. etc.
  • Han räddade dem för tidshoppningsregionen för att visa ett tydligt sätt att vår huvudperson skulle ha en stor kraft. Ussop, Zoro och Sanji efter Haki är en sak att frukta som Doflamingo lärde sig.
0

Lite offtopic kanske men jag har skumlat igenom några äldre kapitel och jag stötte på detta under luffigt andra möte med croco. När han slogs och greps av luffy blev han kort chockad och hänvisade till något med "kunde han ha" ...

Om jag nu antar att översättningen från japanska är 100% korrekt och känner till crocs-bakgrund nu, skulle jag säga att han frågade sig själv om luffy har väckt hans haki-förmåga. Det är min tolkning baserat på sammanhanget men det är bara min tolkning.

Ser jag tillbaka på saker nu, detta var kanske luffys största "ass pull" -seger, han borde aldrig ha kunnat besegra honom just nu. (kapitlet i fråga är 199)

Du saknar några kritiska detaljer.

Crocodile gav Luffy sin allra första stora förlust. Luffy hade en sådan nackdel mot honom i deras första kamp, ​​genom rivna minuter av meningslösa attacker. Om det inte var för Robin som räddade honom, skulle Luffy ha varit död från redskapet och begravd levande i öknen.

Andra gången, även när Luffy är beredd med krokodilens svaghet, förlorar han fortfarande. Varför? Eftersom Krokodil var tillräckligt smart för att träna sin makt för att motverka sin egen svaghet. Det faktum att han kan absorbera fukt från både människor och till och med landet runt honom för att skapa sin egen personliga öken belyser bara hur erfaren han var. Och återigen fördes Luffy till randen till döden.

Ser du vart jag ska med det här? Det var inte så att Crocodile var svag, men för historiens syfte kunde han inte fortsätta att besegra huvudpersonen om och om igen. Det faktum att det tog så många gånger att verkligen lyckas i kampen visar bara hur farligt ett hot han var.

1
  • Ska "rive" vara "fem"? Och vad menar du med "implementera"? Menar du "dåligt väder" eller redskap som verktyg och vapen?

Shichibukai inte vald utifrån styrka, som en bounty, det bestäms av hur stort hotet som de piraterna utgör. till exempel Buggy, Han är inte så stark men han har kontroll över de farliga piraterna som är fria från Impel Down.

Det är inte riktigt svårt att förstå killar. Krokodilen var helt enkelt tillräckligt stark för att vara en Shichibukai / krigsherre. Du kan inte bli en om du inte visar din makt och ditt inflytande på något sätt (det enda undantaget är Buggy) och det inkluderar krokodil. Låt inte Luffy slå honom lura dig, Crocodile var / är fortfarande en veteran som är ligor bortom honom i skicklighet / erfarenhet som alla andra Shichibukai (igen, exklusive Buggy lol). Vi sätter helt enkelt gränser för Crocodiles kapacitet eftersom han förlorade mot Luffy men faktum är att han aldrig har visat sin fulla styrka, särskilt mot Luffy.

Han har möjlighet att direkt kollidera Doflamingo (vilket resulterar i en massiv chockvåg), tanka ett slag från Jozu, den fysiskt starkaste kämpen på ett Yonko-besättning, och återhämta sig omedelbart, han kunde festa Mihawks blad och komma ur en strid med honom oskadd ( medan Luffy bara kunde undvika och fly från honom), och han är en av de skickligaste DF-användarna med en av de dödligaste DF: erna och kunskapen (och mycket troligt att behärska) DF ​​Awakenings. Alla dessa bedrifter är en kultivering av hans fysiska förmågor, skicklighet och stridsupplevelse. Problemet är ett ganska förenklat segment eller så har OP-fanpopulationen blivit så uppslukad av den ökade användningen av Haki i kapitlen i den nya världen att de vilselades att tro att alla Logia (minus de hypade amiralerna) är hjälplösa mot Haki, till och med en högutbildad Logia som Crocodile med tekniker som kan motverka konventionella Armament Haki-försvar och årtionden tillbringade i Paradise / New World.

Olika människor har olika styrkor killar. Effektivitetsnivån beror på dess användare, oavsett om den huvudsakligen förlitar sig / enbart på Haki, DF eller etc.

Krokodilen var utomordentligt svag. Han hade en otrolig tillit till sin djävulens frukt, utan någon annan typ av styrka. Ja, Luffy förlitar sig också på sin frukt, men skillnaden är att Crocodiles frukt redan har offensiva / defensiva förmågor, medan Luffys frukt inte har några av dessa, eftersom alla Luffys attacker skapades av honom ursprungligen, tillsammans med attackens effektivitet som förlitar sig på hans medan Krokodilens attacker förlitar sig på det faktum att han helt enkelt behärskar frukten och vet allt den kan.

Ny bidragsgivare Windsailer är en ny bidragsgivare till denna webbplats. Var noga med att be om förtydligande, kommentera och svara. Kolla in vår uppförandekod.