Anonim

Skott på iPhone av Damien Chazelle - Vertical Cinema

Jag hämtar en bit. Jag tittar just nu på Fishman Island saga och mer specifikt historien om Fisher Tiger.

Uppenbarligen SPOILERS framåt angående Fisher Tiger:

Under den historien lär vi oss att Fisher Tiger lyckades klättra upp på den röda linjen med sina bara händer (10 000 meter från havsytan) och bara attackera det heliga landet Mariejois. En bedrift som visar att Fisher Tiger var en man med legendarisk styrka. Det är därför hans död var så förvirrande för mig. Efter att ha återställt Koala till sina föräldrar attackerades han av kontreadmiral Strawberry och en poäng (?) Marinvapen. Han blev skjuten till döds. Hur detta kan vara? Hur kan en sådan kraftfull krigare dö av en poäng av sto marinvakter och en bakadmiral när han lyckades attackera och överleva Mariejois?

Har jag missat något?

4
  • Tja, de flesta killarna i ett stycke är sårbara för kulor, såvida de inte har förmåga att förhindra det (undvika / motverka kulor, logiafrukter, luffys tuggummi) särskilt om de är hakikulor (eftersom alla vice admiraler har haki, jordgubbe är en av dem)
  • Ja, jag förstår det men jag föreställer mig att invaderande Mariejois måste betyda att du kommer att skjutas hundratals (om inte tusentals) gånger. Det är inte vettigt för mig att man kan överleva något sådant och inte överleva att bli bakhållna av en poäng marinister.
  • Det verkar som om Mariejois inte var så tungt beväpnad, om inte alls. Jag tror inte att de var väl förberedda för att försvara sig mot en attack, och därför var risken för att bli skjuten relativt låg jämfört med en mur av utbildade marinister.
  • Lever han inte fortfarande efter den händelsen? Han skjuter inte ihjäl, han överlever, men är dödligt skadad, och han vägrar att få donator från människoblod, så han dog.

För det första är att klättra ett par tusen meter högt berg inte en stor föreställning i en värld. Luffy klättrade ett 3000 meter högt berg täckt av is och snö när han var på trumön före timeskipet (innan han blev starkare).

För det andra är Mariejois landet av gudarnas ättlingar, den himmelska draken. Himmelska drakar hatar alla slags människor som är under dem, även marinister, så det är förmodligen inte särskilt beväpnat, marinister använder det bara som väg till den nya världen och de behöver fortfarande vänta månader för att få tillgång.

Det heliga landet Mariejois ( Seichi Mar joa?) Är världsregeringens huvudstad och fungerar som den primära väg som individer som försöker gå in på den andra, mycket mer tumultiga och farliga sidan av Grand Line, den nya världen, passerar.

Och för det tredje attackerade Fisher Tiger bara hemdrakornas hem, där det största försvaret är slavarna.

1
  • Jag tror också att Fisher Tiger hade en (liten) fördel eftersom han kände till utformningen av Mariejois eftersom han själv har varit slav. Att veta när och var att slå till kan påverka resultatet av hans handlingar mycket.