Anonim

Marknadsför Clickbank-erbjudanden w / SECRET Betald trafikkälla 2020! (FULL genomgång och handledning)

Jag har inte läst mangan. I Code Geass R2 beordrar Lelouch Guilford att tro att Lelouch är Cornelia när han tar en specifik pose. Det verkar som om han gjorde detta precis som en försiktighetsåtgärd innan han träffade Suzaku.

Men varför inte bara be honom att skydda Lelouch när han tar en sådan ställning? Vilken särskild fördel har det att få honom att tro att Lelouch är Cornelia?

Det finns ingen manga som jag känner till som skulle vara mer kanon än anime. Så oroa dig inte för "att inte ha läst mangan".

Fördelen med att Gilford misstänker Lelouch för Cornelia är att han kan utnyttja Gilfords lojalitet för att fortsätta ge honom order så länge Geass är i kraft, och att Gilford tar det nödvändiga initiativ som är fördelaktigt för honom.

Efter att Gilford till exempel hade besegrat vakterna kunde han få Gilford att ta honom till en plats som han valt. En enkel order för att "skydda honom" skulle antagligen ha gjort honom till en stående anka, eftersom Geass skulle ha upphört eller slutat köra Gilford till handling, så snart Lelouch var "säker".

Det stämmer överens med min åsikt att den praktiska anledningen till att Lelouch inte ger filtbeställningar för människor att lyda honom (som han började göra efter en viss tidpunkt) var att det i princip minskar människor till levande robotar utan initiativ eller självbevarande.

1
  • Det har också fördelen över att be honom att "följa mina order" eftersom Gilford fortfarande skulle skydda honom utan att beordras till eller om han inte kunde höra Lelouch