Anonim

Skrik 2 | 'I Think I Love You' (HD) - Timothy Olyphant, Neve Campbell | Miramax

Jag menar att jag vet att gohan slog cell och alla utom i dragon ball super ssj rage stammar slog sammanslagna zamasu som tekniskt sett anses vara två gudar (goku black och zamasu).

Cell skulle vara den perfekta varelsen när det gäller förmågor och kraft. Vid den tiden var han den starkaste villianen. Förstörelsens gud och universumhierakin introducerades i DBS med Zen, Beerus, Whis etc. Så därför är det ganska svårt att säga om Cell skulle ha haft en chans mot Beerus; en gud för förstörelse.

I DBS sades att Zamasu dödade ALLA destruktionsgudarna i den framtida tidslinjen. Cell besegrades av Saiyans, från vilka de är i DBS fortfarande svagare än en gud av förstörelse. Tänk på att under DBZ var de betydligt svagare (förutom Gohan eftersom han fortfarande tränade mycket), men han var aldrig nära styrkan i Goku; för att inte tala om Beerus. Beerus besegrades av Zamasu i den framtida tidslinjen vilket innebär att cellen är svagare än Beerus och därför svagare än Zamasu.

Att Zamasu slås av någon betyder att den personen är starkare än allt som Zamasu kunde slå (med logik). Men vi vet av erfarenhet mellan son och far; Vegeta och framtida trunks, att framtida trunks är fortfarande alldeles för svag för den styrkan.

Från vad jag minns under bågen av Zamasu slog Trunks honom inte. Han överlevde helt enkelt ett slagsmål så då och då. Som visas i striderna mot Goku och Vegeta jämfört med det med Trunks var han aldrig seriös mot Trunks, så Trunks slog honom aldrig riktigt. Om han gjorde det skulle han inte gå igenom så mycket uppoffringar och problem för att få Goku och Vegeta.

För allt jag minns var Zamasu hittills den mest kraftfulla villianen. Goku var tvungen att ringa Zen-Oh för att Zamasu skulle utrotas. Därav anledningen till att det finns 2 Zen-Oh i den aktuella tidslinjen.

Så kort sagt, Zamasu blev bara besegrad och slogs ordentligt av Zamasu. Därför är det okänt hur "faktiskt" kraftfulla DBS framtida trunks jämförs med DBZ Gohan från Cell-saga. På grund av stora skillnader i plot och berättelse är det också svårt att gissa. Det saknas information om Trunks fulla styrka i DBS.

Citera inte mig om detta, men jag skulle kalla DBS framtida Trunks starkare än DBZ Gohan om det var baserat på åsikt. Låt mig förklara varför. Först och främst betyder åldersskillnad i princip skillnad i erfarenhet för strid. Trunks har kämpat i flera år i tidslinjen där det inte finns någon Goku, vilket betyder att han hade mycket mer tid att träna. Gohan var fortfarande ung i DBZ och saknade därför års erfarenhet av Trunks. När det gäller Saiyan-stater under cell-saga uppnådde Gohan ssj2. Hans ultimata saiyanform är i grunden ssj2 med mer kraft till priset av hastighet. Så vad gäller saiyaner är båda lika starka. Men på grund av erfarenhet skulle jag säga att Trunks skulle vinna. Som visas i det senaste dbs-avsnittet (114) kunde Goku ssj1 motstå ssj2 på grund av sina stridsupplevelser och Trunks är ingen dåre medan gohan fortfarande var i den åldern, det är därför min röst går till Trunks.

Din fråga är inte så exakt. I slutet av cell sagan var SSJ2 Teen Gohan mycket starkare än framtida stammar. Det är också rättvist att anta att Gohan i slutet av Buu-sagan i Dragon Ball Z var överlägsen framtida trunks. Vi vet detta eftersom Future Trunk nämner hur han vände SSJ2 för att slåss mot Dabura medan Gohans Mystic-form hade gjort honom mycket starkare.

Nu med avseende på Dragon Ball Super. Future Trunks hade behärskat SSJ2 och han var tillräckligt stark för att skjuta tillbaka Goku SSJ2, men 1 träff från SSJ3 Goku räckte för att slå ut honom. Gohan, å andra sidan, hade slackat på träningen och var mycket svagare. Future Trunks var starkare än Gohan även då, vi kan bekräfta detta baserat på en händelse som händer senare som jag kommer att nämna. Trunks SSJ Rage transformation är en extremt kraftfull transformation som sätter honom till och med över SSJ3 Goku men inte lika stark som SSJB Goku. Det är en omvandling som mer eller mindre skulle göra honom ännu starkare än Super Saiyan Gud eftersom han kunde hålla ut Black som gjorde sport av 2 Super Saiyan Blues. Han kunde också hålla sig mot Merged Zamasu (trots andesvärdet lyckades han fortfarande hålla sig själv).

Nu före maktens turnering ser vi Gohan träna med Picollo. Vi ser Picollo vara starkare än SSJ2 Gohan vid den tiden. Så det är rättvist att anta att Trunks var lätt överlägsen Gohan när han kom. Efter att Gohan återfått sin Mystic-form och tränat vidare kan man säga att även han korsade Super Saiyan-gudnivån men inte är lika stark som Super Saiyan Blue Goku eller Vegeta.

Detta lämnar oss med en fråga om nuvarande Mystic Gohan eller Future Trunks SSJ Rage är starkare. Utan tvekan skulle det vara Future Trunks 'SSJ Rage. Vi har dock inte sett Gohan slåss med full kraft.Jag är ganska säker på att när vi ser honom slåss mot någon stark i maktturneringen kan vi tydligt avgöra om han överträffade Trunk när det gäller makt eller inte.

Cell Saga Gohan är starkare än Future Trunks under Cell-spelen. Han var en transformationsnivå över honom (SSJ2 vs SSJ1)

Future Trunks i Dragon Ball Super var mer eller mindre på samma nivå än Cell Saga Gohan (SSJ2 vs SSJ2) men senare fick han en ny transformation (Super Saiyan Rage) som är lika eller över än Super Saiyan Blue, vilket är 3 omvandlingar framåt än SSJ2 (SSJ3, SSG och SSB). När Trunks blev Super Saiyan Rage, säger Yajirobe att han kan vara lika med Black's Super Saiyan Rosé, som vid den tiden slog dåligt Goku och Vegetas Super Saiyan Blue. Senare får Vegeta-tåg och Goku och Vegeta zenkai-boosts så att de kan överträffa Black's Super Saiyan Rose, så deras versioner av SSB blir starkare än Super Saiyan Rosé (som är lika eller starkare än Super Saiyan Rage). Men senare blir Trunks mer rasande och han kan nästan hålla sig mot en strålkamp med sammanslagna Zamasu (som återigen blev starkare än Goku och Vegetas Super Saiyan Blue) senare kan Goku's Super Saiyan Blue hålla sig mot en strålkamp mot sammanslagna Zamasu och slutligen är det Trunks som besegrar sammanslagna Zamasu (även om han någon gång får genki dama-energi från alla människor) så det ser ut som Super Saiyan Rage överträffar och överträffas av Super Saiyan Blue i cykler hela tiden, och SSB är en transformation 3 steg ovanför SSJ2, så Super Saiyan Rage ligger klart över Cell saga Gohan.

1
  • Jag vill påpeka att framtida trunkar SSJ2 var starkare än Cell Saga Gohan SSJ2. Vi vet detta för att även SSJ2 Goku och Majin Vegeta var starkare än Teen gohan under Buu-sagan. Vi ser stammar som kan skjuta tillbaka SSJ2 Goku som uppenbarligen är starkare än Buu saga SSJ2 Goku eller även om han har samma kraft, han är fortfarande starkare än Teen Gohan.