Anonim

Försvara Jacob - Officiell trailer Apple TV

Anime säsonger är rent generellt 12/13 avsnitt långa. Det finns dock ett stort antal undantag där fler eller färre avsnitt passar in i samma tidsluckor. Framför allt kan dock en säsong ha 11,12 eller 13 avsnitt per säsong. Jag har sett denna avvikelse inträffa regelbundet.

Jag skulle ha trott att det är bra att hålla säsongsnivån standard för att hålla årstiderna i linje - 52 veckor på ett år / 4 säsonger på ett år = 13 avsnitt per säsong. Den variant jag ser mest är 12 avsnitt åt gången eller 12 avsnitt med en bonus-DVD endast OVA. Vad gör de med gapet på 1 vecka?

Planerar stationer sina årstider tillräckligt långt i förväg för att göra det jämnt? Vad händer om en show avbryts?

Varför finns denna avvikelse? Visst gör det det besvärligt att schemalägga TV.

1
  • I min lilla erfarenhet såg jag 12 avsnitt långa serier snarare än 13, precis som du sa innan din redigering

Detta verkar hända i de flesta regioner. De typiska skäl som jag har sett är:

  • föreställningar börjar inte alla samma dag eller ens samma vecka
  • ibland upptas sändningsluckor av sport-, säsongs- eller andra icke-vanliga program
  • nätverk kan välja att inte sända nya avsnitt på helgdagar med historiskt lågt tittarantal
  • visar ibland bara ett besvärligt antal slots som SuperGirl här.

Jag hoppas också att vissa studior väljer att visa mer eller mindre avsnitt för att se till att de har rätt pacing och berättar hela historien utan en motbjudande mängd fyllmedel.

Jag antar att nätverk vet ganska långt i förväg hur deras sortiment kommer att se ut. Pilotepisoder eller annat förslagsmaterial skickas till nätverket långt i förväg så att de kan granska innan de går med på att sända. Det är också viktigt att komma ihåg att en stor del av varje dags slots tillhör re-runs så att avbokningar bara kräver fler av dessa.

Egentligen delas anime som sänds vanligtvis i fyra "årstider" varje år efter jordens årstider. TV-scheman definieras bara nära början av nästa säsong, och vanligtvis finns det program som skulle sändas som inte kommer eller annars kan de bli försenade.

Dessutom börjar program för det mesta inte sändas samma dag / vecka inom en säsong och kan få en veckas paus under säsongen (dvs. icke-planerad händelse på TV, semester i Japan).

För att svara på din fråga görs inte schema för anime-TV så mycket i förväg och är ärligt talat en komplicerad röra. TV-nätverk planerar inte ett år framåt eftersom de fortfarande inte vet vilken serie de ska sändas och när de kommer att vara redo, så att ha ett annat antal avsnitt per show inte riktigt skruva upp sin schemaläggning.

2
  • 1 "En komplicerad röra" låter mycket mer realistisk än "känd långt i förväg" ... :)
  • Korrigering: medan namnen på anime-säsongerna är uppkallade efter de fyra årstiderna, är den faktiska schemaläggningen mycket närmare skattekvartalen

Som du säger, det finns tillräckligt med veckor på ett år för att det ska finnas fyra delar av 13 avsnitt. Detta är sant, och var och en av dessa delar är en säsong. Det finns dock inte alltid exakt 13 dagar varje veckodag under säsongen. Till exempel kommer sommarsäsongen 2016 (juli-september) att ha 14 lördagar.

När det gäller varför program går för 12 eller 13 avsnitt, är det i allmänhet något som anime-produktionsföretagen bestämmer sig tidigt för att skapa en anime (några månader innan showen sänds). Olika studior och shower kommer att ha sina skäl, men hur som helst, där är vi. Om vi ​​inte var där när beslutet fattades i något styrelserum, vet vi inte varför en show fick 12 avsnitt över 13.

När den planerade säsongen där programmet kommer att visas kommer att börja kommer anime-produktionsföretagen att ringa TV-stationerna och be om tidsluckor. (I allmänhet är TV-stationer själva inte involverade i att producera anime, bara bara att sätta dem på TV.) Till exempel kommer man att ringa för att säga "vi vill sända en show på lördagskvällar kl. 24:30 de kommande 12 lördagarna" . En annan kommer att ringa och fråga "vi vill sända en show på torsdagskvällar kl. 24.00 de kommande 13 torsdagarna". Huruvida de får platsen eller inte beror helt på om någon annan tog den än eller inte (och om priset för spelautomaten är värt det).

Anime TV-schemaläggning är konkurrenskraftig, liksom ett antal saker i anime-produktionsvärlden. Anime-produktionsföretag kommer att försöka vara så snabba de kan för att få en TV-plats, men det är vanligtvis inte förrän relativt nära början av animesäsongen som TV-stationer får ett fullständigt schema. TV-stationer kan dock räkna med att deras slots fylls, med den stora mängden anime som kommer ut varje säsong idag (och de kan alltid lita på omprogrammering annars).

Så, för att sammanfatta det, anime-produktionsföretag vet redan tidigt hur många avsnitt de vill ha. Hur de bestämmer det beror på showen. När det gäller TV-stationerna erbjuder de bara tidsluckorna, det är det. Anime-företagen tar dem så snart de kan, så många nätter de vill ha dem.