Anonim

John Quincy Adams Citat

Vi vet att när en Quincy dödar en ihålig, förstör de dess själ och orsakar en obalans som kan förstöra Soul Society och den materiella världen om det görs tillräckligt.

Är Quincy medveten om detta faktum? Om så är fallet, varför fortsätter de att döda Hollows?

3
  • Något att göra med Pride som jag minns. Vem skulle vilja låta sådana monster springa runt och döda när de kunde göra något åt ​​det. Uryu var emellertid väl medveten om det och till och med gick med på shinigami tills hans farfar dödades tack vare Miyuri. Då hatade han bara båda sidor.
  • IIRC före folkmordet informerade Shinigami Quincy om att deras makt orsakade ett sådant problem. Quincy ignorerades antingen eller misstro den inte. Det fanns också problemet med "Shinigami kom inte tillräckligt snabbt så vi bestämde oss för att döda Hollow för att förhindra dödsfall." @Ryan när nämndes det att Uryu gick med på Shinigami innan hans granpa dödades? IIRC han var likgiltig mot Shinigami före den olyckan.
  • @AyaseEri Ichigo fick reda på vad som hände med quincy och gick sedan direkt för att konfrontera uryu om det. Uryu bryr sig verkligen inte om shinigami, till och med betraktar dem som onödiga, men angående händelsen 200 år tidigare sa han "När det gäller historien om deras fall, jag föll att shinigami förmodligen hade rätt, tills min sensei dog precis framför mina ögon" (i den översättning jag hittade, kapitel 46, s. 10). Efter det hatade han shinigami för att ha gjort honom och sin farfar orätt, även om han aldrig uttryckte sympati för det förflutna Quincy heller.

De var mycket medvetna om detta faktum. Från Bleach Wiki, betonar min:

Sedan Quincy började, gick många år inom Soul Society och försökte vädja till Quincy som hantering av håligheter bör överlåtas till Shinigami. Quincy vägrade att acceptera situationen. När tiden gick ökade antalet Quincy och själens cykel blev mer instabil, vilket tvingade Shinigami att motvilligt utplåna Quincy för att upprätthålla världens balans.

Från detta samlar jag:

  • Quincy kanske inte ursprungligen varit medvetna om vad deras krafter gjorde.
  • De lärde sig de verkliga konsekvenserna efter att Soul Reapers försökte någon form av förhandlingar med dem för att få dem att lämna Hollows åt dem.
  • De bortse från konsekvenserna och fortsatte att använda sina krafter mot Hollows, på grund av (ofta) långsamma svar från Soul Reapers.