Anonim

Hej :)

Jag har tittat på Vampire Knight anime. Jag gillar verkligen historien hittills men tycker det är frustrerande att anime inte avslutar historien. Jag försöker lista ut om det är värt att läsa mangan.

Innehåller mangan mer historia än anime? Avslutar det historien?

2
  • Om svaret innehåller spoilers kan användare använda spoiler-taggen>! att dölja om du inte svävar över det
  • Jag vet det men jag skulle föredra det om de inte alls inkluderades så att de inte av misstag ses.

Baserat på Manga Updates-sidan av Vampire Knight:

Status i ursprungsland
19 volymer (komplett) + 2 bonuskapitel
10 Bunkoban Volumes (Complete)

Anime start / slut kapitel
Börjar på Vol 1, Kap 1
Slutar vid Vol 10, Kap 46

Om du undrar varför det finns två typer av volymer ovan, i Japan, vanligtvis "volym" som vi känner det kallat tankoubon, och bunkouban är en tankoubon med fler sidor, så varför bunkouban har mindre volym. Ytterligare läsning i Wikipedia om dessa format.

Så, för att svara på din fråga:

Innehåller mangan mer historia än anime?

Bör vara, för anime bara fångas upp till vol. 10 och när hela säsongen av Vampire Knight anime slutade, mangan pågick fortfarande. Du kan se det baserat på året anime och manga slutade på Wikipedia's sida av Vampire Knight.

Vidare såg jag inte anime och läste bara mangan till slutet, utan såg Wikipedia sida med List of Vampire Knight avsnitt, se historien om det sista avsnittet av Vampyrriddare skyldig, Jag kan säga att det inte var så som mangan slutade.

Jag försöker lista ut om det är värt att läsa mangan. Avslutar det historien?

Oavsett om det är värt eller inte, det är upp till varje läsare. Men om du vill veta "officiellt" slut (jag sa "officiellt", eftersom mangan är den ursprungliga källan), rekommenderas det att du läser mangan, eftersom mangan gjorde det klart.

Innehåller mangan mer historia än anime?

För att vara exakt avvikde anime från mangan något nära slutet som i stället för att Zero och Yuki är på ett tak, står Zero på en plattform gjord helt av tornvinrankorna från Bloody Rose. Kaname dödade också hela Vampire Senaten, inte bara Ichijo och vakterna i slutet. Efter det finns det en tidshopp tills Cross Academy byggs om och körs igen och Kaname bor nu hos Yuki.

Ganska mycket från de små avvikelserna i slutet av anime kan du börja läsa från kapitel 49 (Volym 11 - 49: e natten) och inte riktigt missa, även om jag bara skulle börja läsa från kapitel 1 igen för att läsa Bonus / Extra-berättelserna som de flesta volymer kom med (jag vet inte hur mycket de lägger till, men jag verkar komma ihåg en liten berättelse om Kaien som tar hand om lilla Yuki)

Eftersom serien fortsätter efter Yuki lämnar Cross Academy med Kaname finns det mer information när vi lär oss mer om purebloods och vad som hände mellan Kanames föräldrar och Rido, särskilt varför i anime säger Juri att Rido "redan dödat ett av hennes barn"när Kaname aldrig nämner ett annat syskon förutom Yuki.

Vi lär oss också mer om Vampire Hunters och varför deras vapen är så effektiva mot Vampires, och slutligen lär vi oss att Kanames verkliga slutmål är för hans tidigare handlingar (döda Shizuka Hio, utplåna senaten och göra Zero till vad han är)

Avslutar det historien?

Ja, och enligt detta svar avslutades mangan 2013 i Japan med den engelska översättningen nästa år. Det är förmodligen säkert att anta att det är det efter volym 19 (kapitel 93).

Naturligtvis är det en annan sak om du accepterar att det är slutet eller inte. Eftersom det inte har funnits några nya utgåvor efteråt verkar det inte finnas några planer på att fortsätta efter kapitel 93. Det finns antagligen fanfiktion och doujinshi som flyter runt, men dessa skulle inte betraktas som kanon (t.ex. Yuki gör Sayori till en vampyr blir ett par för alltid)

Du tittar på anime tre gånger men försöker ta reda på om mangan är värt det? Om du gillar det är det alltid värt att kolla in den andra.

Såvitt jag kommer ihåg har den en öppen ände men avslutar historien.

2
  • Jag är orolig för att jag kommer att läsa mangan och den kommer att vara exakt densamma och då kommer jag bara att känna att jag bara kunde ha sett anime igen. :(
  • att läsa en manga är ALLTID en annan upplevelse och det är nästan aldrig exakt samma historia