Anonim

Evangelion Förklaring på 7 MINUTER !!!

De sista sidorna i slutet av den sista boken i Death Note-serien visar en enorm mängd människor i huvor som går i en linje över bergen och en erbjuder ett ljus till Kira sin "frälsare".

Först när jag såg detta var jag ganska förvirrad över vem dessa människor var, jag trodde att de kanske var de dödas land och att det här var alla människor han räddade? Då påpekade någon för mig att månen och stjärnorna antagligen var där av en anledning och inte skulle vara i de dödas land, vilket förmodligen inte ens existerade hur som helst med tanke på det samtal Ryuk hade med ljus strax innan han dog.

Är detta då tänkt att vara en sorts religion som har bildats som håller Kira som sin frälsare?

Ja. Det är verkligen tänkt att åberopa det.

Under hela serien ser vi ljus falla mer och mer i en fälla där han dödar för att skydda sig själv, istället för att bara "straffa" brottslingar. Hans yttersta mål var att inleda en ny era där brott inte fanns och han själv skulle vara frälsaren (läs Gud) för de människor som fortfarande lever.

Även om han dog påverkade han i slutändan många människor med sin regeringstid som Kira och så småningom en kult (religion är för starkt ett ord vid denna tidpunkt) av hans tillbedjare som tillber honom och antagligen tar en andlig resa för deras räddare.

Detta är vad wiki beskriver som scenen du beskrev,

På en plats med höga berg, tusentals med huva i alla åldrar som går vid levande ljus. Gruppdelarna och en vit klädd kvinna med huva går till kanten av ett berg och knäpper händerna i bön. Hon säger, "Kira, vår frälsare." Källa - Wiki

Detta är typiskt för en andlig grupp. Tänk Teerth Yatras för hinduer eller Hajj för muslimer. Jag förväntar mig att detta ska vara inspiration för scenen.

På en sidoteckning drogs inte namngivna Kira-tillbedjare med ansiktet visat eftersom Obata "personligen ville rita något vackert i det sista kapitlet".

1
  • Det är roligt att tänka att en riktig religion någon gång i framtiden skulle kunna upprättas med Kira som sin frälsare. I själva verket kunde han ha förändrat vägen för mänsklig resa oåterkalleligt till den grad att han faktiskt kunde ha "vunnit".