Anonim

Varför Naruto ville att Tsunade skulle avgå som Hokage!

I "Avsnitt 359: Tragedins natt", avslöjades att Itachi sökte hjälp av Tobi för att massakrera Uchiha-klanen. Följande frågor uppstår därför ur denna situation:

  • Visste han Tobis riktiga identitet?
  • Varför tog han sin hjälp för att eliminera klanen (oavsett om hans identitet var känd eller inte)?
  • Varför hjälpte han Tobi genom att inte avslöja att han var byns infiltrator, eftersom Itachi alltid arbetade för byn?
  • Varför gick Tobi med på att hjälpa Itachi att eliminera sin egen klan?

Helst bör varje fråga här vara en separat fråga, men i detta scenario är alla dessa nära inbördes relaterade och har därför lagts upp som en enda fråga.

2
  • för din sista fråga antar jag att detta kan vara orsakerna: 1. Uchiha är extremt kraftfulla och skulle ha varit ett stort hinder att övervinna i Tobis övergripande plan (oändlig tsukoyomi). Han behövde bli av med så många av dem som möjligt. 2. Även om Uchiha lyckades kuppen skulle de nog ha motsatt sig att kasta en oändlig Tsukuyomi. Därför skulle han fortfarande behöva bli av med dem.
  • Även Tobi låtsades vara Madara, och eftersom Madara förråddes av Uchiha ville han hämnas.

  1. De saker han berättade för Sasuke under deras strid tyder på att han trodde att Tobi var Madara.
  2. Antingen för att eliminera hela klanen på egen hand var ett alltför tufft uppdrag för honom, eller för att han ville infiltrera Akatsuki för att samla information. Dessutom hade han Tobi lovat att inte skada det dolda bladet eller Sasuke.
  3. Eftersom det skulle spränga hans skydd. Han skyddade fortfarande Sasuke och bladet och avslöjade sin position skulle få honom att förlora alla saker han kunde ha fått på grund av # 2.
  4. Eftersom Tobi som Madara också hade ett ont mot Uchiha. Han kunde också använda någon som Itachi i Akatsuki.
6
  • Jag håller med om det mesta av svaret, förutom den fjärde punkten. Det visades aldrig riktigt att Tobi hade ett ont mot Uchiha-klanen. Madara kunde ha överlämnat sin vilja till Tobi, men jag tvivlar verkligen på att motsatsen mot Uchiha också överfördes till honom. Kan du peka på några källor där Tobi var mot Uchiha eller något?
  • vilket nag hade Tobi mot byn? madaras sak kan förstås, men vad var Tobis?
  • @ . Tobi spelade Madara vid den tiden, han ville att alla skulle tro att han var Madara. Så han spelade med för att Madara verkligen hade ett ont mot Uchiha.
  • @debal se kommentaren ovan.
  • @MadaraUchiha vilket nag har Tobi mot Uchiha-klanen?

Tobi aka "Obito" gjorde bara sitt uppdrag som Madara gav honom att göra, Eftersom Obito inte riktigt brydde sig om deras by eller hans klan längre på grund av Rins död, hatar han alla för att inte hjälpa Rin. Han valde Itachi att gå med i Akatsuki eftersom han ville använda honom om Nagato förrådde honom för att återuppliva Madara till livet. Han skulle sätta Senju-cellen inuti Itachi för att skapa Rinnegan så Madara kan komma tillbaka för utbyte av Itachi-livet, men Itachi var väldigt för smart för det och det är också därför Tobi hjälper Sasuke av samma anledning.