Anonim

Hur Goku och Vegeta lärde sig Super Saiyan Blue i Dragon Ball Super

Efter att ha avlägsnats från Goku, i Buu-bågen, kommer Vegeta ihåg hur de slog Buu dåligt. Om Vegeta har minnen från tiderna som är sammansmälta med Goku, varför lär han sig inte hans tekniker som teletransport, Genki Dama och Kaioken?

2
  • Detta kan vara till hjälp: google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/dbz/comments/5ysv6m/…
  • Det verkar för mig att om de behöll sådan kunskap så skulle deras separation inte vara fullständig. De behåller minnen av fusionen eftersom de arbetar tillsammans. Men om Vegeta nu känner till Goku: s drag, har han behållit en del av Goku och är inte helt själv längre.

I Dragon Ball Z-anime resulterar fusion av två karaktärer INTE i att någon karaktär lär sig varandras rörelser och förmågor. Exempel: När Gotenks tog slut, kände varken Gotenks eller Trunks varandras drag.

Hoppas det här svarar på din fråga.

Det verkar inte finnas mycket information angående detta, men vi har åtminstone denna förutsättning om Potara Fusion-tekniken: I slutet av tidsgränsen kommer de två smälta ihop att återföras till sina ursprungliga jag, så länge eftersom ingen av de smälta var en Kai. Vi har detta som utgångspunkt eftersom Goku och Vegeta verkar behålla sig själva och unika personligheter även efter fusionens slut.

Vad betyder det nu för en att återvända till att vara deras ursprungliga jag? För att Goku och Vegeta ska vara sig själva måste deras minnen och personlighet sättas tillbaka på det sätt som de var före fusionen. Om Vegeta nu har några av Gokos minnen, är han inte helt själv längre. I detta avseende verkar det som om det inte finns några förfaller: vi ser inte Vegeta agera som Goku, eller vice versa, och de klagar inte på att behålla några minnen. De behåller båda minnen av vad som hände medan de smälte, eftersom de båda upplevde detta.Så om Goku eller Vegeta behöll en av den andras tekniker, skulle de ha varandras minnen, och fusionen skulle inte ha upphävts helt.

Detta verkar vara fallet, men tänk på detta: hos människor finns det två typer av minne: explicita och implicita, och dessa är ytterligare indelade i underkategorier. Och baserat på studier verkar det som om dessa två minnessystem kan vara separata. Goku och Vegetas minnen från sina tidigare erfarenheter skulle lagras i deras episodiska minne, en typ av uttryckligt minne. Därför skulle den viktigaste typen av minne vara tydlig för dem att förbli intakta. Nu skulle äktenskapstekniker behållas i muskelminnet, en typ av procedurminne, vilket är en typ av implicit minne. Jag misstänker att det till och med skulle vara fallet med tekniker som Kamehameha att de lagras, åtminstone delvis, i muskelminnet, eftersom de vinns genom träning och övning.

Eftersom implicit minne och uttryckligt minne är separata system, låt oss underhålla uppfattningen att efter fusionen slutar behåller Goku och Vegeta varandras explicita minne. I det här fallet kan det vara så att de lär sig varandras kampsporttekniker. Även om vi antar att detta är fallet kommer det fortfarande inte att räcka för Vegeta att använda Gokos tekniker. Anledningen är alltså: Vegeta saknar fortfarande Goku's explicita kunskap om teknikerna. Det finns två grundläggande typer av uttryckligt minne: semantisk, som handlar om faktainformation och episodisk, som handlar om att minnas varje dags händelser. Båda typerna är viktiga.

För att förstå varför, låt oss titta på Kaio-ken-tekniken och tänk oss att Vegeta försöker använda den. King Kai satte Goku ner och förklarade allt han behövde veta om denna teknik. Det kan finnas nyanser om hur du använder din energi och saker du behöver tänka på när du använder den. Dessa fakta skulle vara semantiskt minne. När det gäller att använda energi kan dessa fakta vara väsentliga när det gäller att använda energi (vi kan inte veta säkert, eftersom energiteknikens mekanik inte är väldefinierad i drak boll). En annan viktig faktor skulle vara de faktiska minnena av att använda tekniken från episodiskt minne. När det gäller varför detta är viktigt återvänder vi åter till Kaio-ken. Goku måste ha tydliga minnen av att ha svår smärta efter att ha använt den här tekniken. Ännu mer än kung Kais varning kommer dessa minnen att säga honom, "Hej, använd inte Kaio-ken x 100, för det kommer verkligen att göra ont efteråt!" Men om Vegeta inte har Goku: s implicita minne kommer han inte att behålla detta heller efter fusion, så han kommer inte ha någon form av förståelse för tekniken eller dess nackdelar.

Sammanfattningsvis antar vi att det är en säkerhet att ett uttryckligt minne av sin motsvarighet inte behålls efter fusion. Vi medger att det kan vara möjligt att implicit minne behålls. Men även om det implicita minnet av en motsvarighet bibehålls skulle det sannolikt inte vara tillräckligt att lära sig andras tekniker, eftersom de skulle sakna en fullständig förståelse för teknikerna.

Källor:

Jag fick allt detta genom att skanna igenom minneskategorisidor på Wikipedia, så min kunskap om ämnet är långt ifrån komplett.

  1. Minne
  2. Implicit minne
  3. Explicit minne
  4. Muskelminne