Anonim

Itachis dåliga ögonsyn

I Naruto, när använder Kakashi först sin Mangekyou Sharingan? För så vitt jag vet väcker han och Tobi båda sin Mangekyou Sharingan när Kakashi såg Rin och Obito dödas, men han använder den aldrig i serien förrän Shippuden.

6
  • Din fråga är förmodligen "Varför använde Kakashi inte Mangekyo Sharingan tidigare?", För jag är ganska säker på att du vet när han först använde den.
  • Tja .. Kontot har ändå stängts av ..
  • @Sai Precis som jag hade misstänkt använde detta konto ett strumpdockakonto med namnet "laxter". Svaret nedan gavs av strumpdockan. Kontona slogs samman, så det ser ut så.
  • Jag förstår inte behovet av att använda en strumpdocka för att svara på egen fråga, särskilt när SE uttryckligen uppmuntrar att svara på egna frågor.
  • för att få (mer) rykte! förmodligen trodde han att ingen skulle veta det, eftersom han inte var medveten om admin-privilegier ..

Kakashis första kända användning av Mangekyo Sharigan var mot Deidara. Men jag tror att din fråga verkligen är varför han inte använde den tidigare. Det kan finnas ett antal skäl till varför han inte använde den eller inte visades använda den tidigare.

Kakashi väckte Mangekyo Sharingan när Rin dödades. Han lyckades således inte hålla sitt löfte till Obito. Därför var detta ett känslomässigt smärtsamt ögonblick för honom, knuten till både Rin och Obito. Kanske ville han inte använda den sedan för att undvika att återvända till dessa känslor.

Som nämnts i lexters svar är en annan anledning att han inte var Uchiha utan att han helt enkelt inte hade tillräckligt med uthållighet för att använda den effektivt i strid. Även efter timeskip kunde han bara använda den två gånger om dagen och var tvungen att vila i en vecka eller så efter att han använt den. Innan timeskip var han ansvarig för elever på geninivå, och han kunde inte riskera att bli utslagen och sätta sina elever i fara.

Inte heller före tidsspelet fick han helt enkelt inte slåss mot skurkar mot vilka han tvingades använda den. Han kämpade bara med Zabuza och Haku under Land of Waves-bågen och namngiven shinobi från Sand Village och Sound Village under invasionen av Konoha-bågen. Om Orochimaru skulle slåss mot honom skulle Kakashi förmodligen drivas att använda den, men Orochimaru kämpade med den tredje Hokagen istället.

Att förlora till Uchiha Itachi kan lätt ha tvingat Kakashi att överväga att använda det, på grund av den vanliga shounen / Naruto-logiken "Om jag vill skydda min nakama, måste jag bli starkare."

Det kan också finnas några författarfrågor varför Kakashi inte kunde visas med den tidigare. Sasuke var en huvudperson vid den tiden, och hans huvudsyfte i livet var att döda Itachi. Därför var det nödvändigt att introducera Itachi som en supermaktfull villian. Att se till att Mangekyo Sharingan först nämns när Itachi introduceras skulle maximera publikens uppfattning om hur stark och ond Itachi är.

Den andra anledningen är att det inte var i författarens plan att Kakashi redan hade väckt Mangekyo Sharingan när serien startade och planerade att erbjuda en alternativ förklaring till hur han väckte den under timeskip-perioden. Men när han började ta itu med de hängande trådarna medan han lindade historien, bestämde han sig för att skona den i Obitos bakgrund.

Min vän upptäckte just detta i anime (första säsongen, avsnitt 6, klockan 6:35) vilket jag tror stöder de andra förklaringarna. Kakashi är på väg att använda den när han fångas i Zabuzas vattenfängelsejutsu. Du kan se det i den här bilden. Detta skulle indikera att han är redo att använda den i en nära dödssituation.

5
  • Intressant. Har du ett avsnittnummer? Jag skulle vilja se det igen.
  • Vi gjorde om det till, och det är precis innan han fångas i vattenfängelset, här är en länk till avsnittet och det händer kl 6:35 Länk: kissanime.to/Anime/Naruto-Dub/…
  • Okej. Det verkligen verkar som om han kunde ha använt eller valt att använda den, men den verkliga frågan skulle vara, varför gjorde inte det han? Jag kommer inte att förneka att det ser ut som att han bildar en annan nivå av Sharingan i det skottet, men jag undrar också om det här inte är ett fel med animering eller någon annan detalj som förbises. Det är bra så jag ger dig det, men det är inte helt övertygande.
  • Jag tror inte att det är ett fel i animeringen, det är nära Mangekyou. Jag tror att det kan vara anledningen från tidigare, att han inte hade tillräckligt med uthållighet / chakra vid den tiden för att använda det ordentligt, så det skulle behöva vara en annan situation för honom att använda det. Det kan vara en form av påskägg, men det verkar konstigt. Men jag har definitivt inte svaret, min vän såg det bara, och det är så konstigt varför det dyker upp här.
  • @SimonRotendahl trots att han väckte Mangekyou när Rin dödades tog Jutsu Kamui tid att bemästras av honom. Så i striden med Zabuza använder han Mangekyou för sina bättre visuella krafter som att se chakra springa genom kroppen men han kan inte använda Kamui för att fly i den kampen.

Han behövde mer chakrakontroll och hans uthållighet är under par. Att timeskip fick alla att bli bättre så det är troligen anledningen.Dessutom är han en icke-Uchiha och det är därför han knappt klarar det. Kanske använde han först sin Mangekyou Sharingan under sin kamp med Deidara.

1
  • 5 Jag är inte heller säker på att han ens var medveten om det vid den tiden. Han svimmade omedelbart efter att ha aktiverat den.

I kakashis kamp med deidara (avsnitt 29) hänvisar han till att använda det innan så jag tror att det är säkert att anta att han åtminstone har övat mongekyou sharingan före denna kamp

Ärligt talat tror jag att den enda verkliga anledningen här är retcon. Sharingan-historien är en av de mest ombyggda tomterna i Narutoverse och förhållandet Kakashi-Rin-Obito finns också där uppe. Om det som föreslås av dessa svar och kommentarer är sant, måste vi ignorera det faktum att Kishimoto erkände att han ännu inte hade en design för Mangekyou Sharingan för scenerna som visar Itachi använda den på Sasuke utan den design vi nu känner till. På grund av detta kan vi dra slutsatsen att vid den tidpunkten kakashi kämpade mot Zabuza, var han också med Mangekyou otänkbar. För att inte tala om att när han verkligen använde mot Deidara, tillbringade han en bra timme med att "arbeta" på sin nya Sharingan (se bilden nedan), så även vid den tidpunkten var det fortfarande inte definierat att han hade väckt det i Rins död.

NU, om vi MÅSTE få det att fungera för Narutoverse, ÄVEN SÅ kan vi inte anta att det var hans avsikter när han kämpade mot Zabuza, helt enkelt för att det inte var någon mening att använda hans Kamui i den specifika situationen.

Om hans förmåga med det, ja, han använde förmodligen det före sin kamp med Deidara helt enkelt för att han visste vad hans öga skulle göra. Eftersom han inte är en Uchiha hade han inget sätt att veta omfattningen av Mangekyous kraft (andra än att titta på Itachi, vilket inte var till hjälp eftersom deras ögon inte hade samma jutsu) utan att testa på ett träd eller en sten. Han svimmade efteråt, men det var inte efter en enda användning, han tillbringade mycket tid på att försöka bryta armen och till och med "Kamui'd" sin Jibaku Bunshin (självmordsbombklon) hela explosionen bort.

Han vaknade när han dödade rin, men han lärde sig om existensen av mangekyou i den första kampen med Itachi, jag tror att kakashi kanske har tränat att använda denna kamp som "inspiration"