Anonim

Minecraft

I Naruto finns en grupp förmågor som heter Kekkei Genkai ( ). De uppmanas att vara "genetiska" förmågor som (vanligtvis) överförs genetiskt inom specifika klaner.

I synnerhet är ögonteknikerna (D jutsu, ), såsom sharingan, också en delmängd av dessa.

Hur uppstod dessa förmågor först? Visade de sig naturligt eller gjordes de avsiktligt som ett resultat av experiment?

Sharingan:
Jag antar att detta skulle ha dykt upp naturligt, som med andra Doujutsu (Byakugan och Rinnegan). Legenden säger att dessa klaner härstammar från Rikudous äldste son, som fick sin fars "ögon": hans kraftfulla chakra och andliga energi.

Kekkei Genkai Ninjutsu:
Jag tror att dessa utvecklades av ninja som hade speciella förmågor och chakra-naturförhållanden. De överlämnades senare till nästa generationer. Enligt denna Leaf Ninjas sida är de verkligen skapelser.

Potentiella blodlinjer och genetiska fördelar:
Det finns också potentiella blodlinjer och genetiska fördelar, som också verkar vara framkomliga ner till nästa generation, såsom Suigetsus och Mangetsus kropp, vilket är unikt för dem och ger dem en genetisk fördel (jag tror att dessa kunde ha varit grunden för utvecklingen av vissa Kekkei Genkai i de tidiga stadierna av klaner, men inte i Suigetsus och Mangetsus fall). Jag tror inte att de anses vara Kekkei Genkai, men de kunde ha kopplats i tidiga utvecklingsstadier av en klans speciella teknik. Jag fick reda på dessa på Leaf Ninja's sida.

Själva Sharingan härstammar från de tio svansarna, han hade det jag tycker om att kalla ett "Sharinnegan", ett krusat öga från Rinngean, med Sharingan-märken på varje krusning.

Sage of Six Paths ärvde den makten när han blev de tio svansarnas Jinchuuriki, som sedan genetiskt överfördes till hans äldste son.

Enligt min förståelse betraktas Sharingan som Yin, medan Senju vitalitet och livskraft anses vara Yang. De är två halvor av samma helhet, varför en kombination av de två kan uppnå den ultimata kraften.

Bortsett från det är "normal" elementär Kekkei Genkai resultatet av att en specifik blodlinje föds med två (eller mer i vissa fall) element. Detta resulterar i enkel manipulation och fusion av båda elementen i nya Kekkei Genkai. Dessa lärde sig / skapades antagligen tidigt i blodlinjen och undervisades sedan till nya medlemmar när de blev äldre.

Det finns också andra Kekkei Genkai, som Kimimaros benjutsu och Suigetsus flytande jutsu. Dessa förklaras inte så detaljerat, men de är förmodligen någon form av genetisk mutation som gjorde det möjligt för deras chakra att förforma dessa tekniker. Eftersom det är en genetisk mutation är det bara de blodlinjemedlemmarna som kan använda den.

Det gick ut i Kekkei Genkai-överföringen och resultaten var samvetslösa. Man såg att Sharingan och till och med Rinnegan framgångsrikt kan transplanteras och opereras i den nya värden ganska enkelt. Men när Orochimaru försökte transplantera Hashiramas celler till nyfödda överlevde bara en av femtio och accepterade cellerna.

Det verkar som om den första Kekkei Genkai var Rikudo Sennins rinnegan. Eftersom han var den första ninjan, tror jag inte att Kekkei Genkai var ett experiment, han hade bokstavligen "bara haft det".

Andra Kekkai Genkais som Sharingan är mutationer av Kekkei Genkais (jämför JNats svar).

Kanske är kombinationer (som Hakus Hyoton) bara mutationer som plötsligt dyker upp någonstans i världen.

2
  • Jag tror att Kimimaros Shikotsumyaku också skulle vara ett bra exempel på något som "plötsligt dykt upp" och som bara en person besitter.
  • 1 Jag tror att du har fel angående Kimimaro. Kimimaro tillhörde Kaguya-klanen som ägde Kekkei Genkai som tillät dem att manipulera deras benstruktur. Denna förmåga kallas Shikotsu Myaku (Corpse Bone Pathways).

Jag tror att de bara dyker upp. Anledningen till att jag säger det beror på Kimimaro. Kimimaro kom från en klan där ingen hade sin kekkai genkai. (Det var så ondskan att hans egen stam var rädd för honom.)

Hans kekkai genkai dök precis upp. Det är förmodligen hur de flesta kekkai genkai uppträdde. Jag kan inte föreställa mig att någon "kom upp" med Byakkugan eller Rinnegan. De är bara genetiska, som att vara riktigt långa eller riktigt smarta. De är bara genetiska kombinationer som går i blodlinjer.

3
  • 1 I kapitel 217, sida 4, säger Kimimaro när han talar om sin Kekkei Genkai: "... Kaguya-klanen ... Nu är det min förmåga ensam.", Som tycks antyda att det inte var hans ensamma förut. Naruto Wikis sida på Kaguya-klanen säger också att även om endast ett fåtal utvalda medlemmar av klanen har förmågan var Kimimaro en av dem (och den mest begåvade).
  • "Förmågan verkar vara sällsynt bland klanmedlemmarna, eftersom Kimimaro är den enda kända användaren även innan hans klan utrotades." Kimimaro är den enda kända användaren. länk
  • Okej, men linjen i kapitel 217 verkar antyda att det hade funnits andra användare före honom, trots att de verkligen var sällsynta.

Kekkei Genkai är inte något som bara är relaterat till en teknik, det är något som begränsar de andra användarna att använda samma teknik till sin fulla potential. Vi kan säga att det är affiniteten hos en klan att göra tekniken bättre och att förbättra den i ytterligare utsträckning. Du kan använda en Kekkei Genkai, men den kommer inte att vara så stark och effektiv som den skulle göra när en medlem av just den här klanen "Kakashi hade en Sharingan men kunde inte besegra Itachi eftersom han inte hade Kekkei Genkai.