Anonim

Eye of the Tiger Remix (ft. White Tiger)

Om man bär mörksvarta solglasögon, hur fungerar då ögonkontakt? Sharingan-användare kommer inte att kunna berätta när han har ögonkontakt? Jag har inte avslutat shippuden ännu, så det kan vara svaret som ligger framför mig men jag är nyfiken.

1
  • Relaterat anime.stackexchange.com/q/48038/1458

Det enda kända sättet att undvika effekterna av Sharingan har varit att avvärja eller helt täcka ögonen, eller åtminstone kunna blockera teknikens syn / chakra. Det är dock inte nödvändigtvis så att det bara hjälper att göra det ensam.

Med tanke på att SharinganHuvudstyrkan är kraftfull genjutsu (illusionstaktik), det ligger väl inom erfaren / expert Sharingan användare för att kunna kontrollera fler sinnen än bara syn, och därmed är det inte tillräckligt att avvärja ögonen för att skydda mot illusionerna. Jag tror inte att solglasögon skulle hjälpa - du kan ändå se igenom dem, så du skulle kunna få din syn äventyrad precis som om du inte hade några.

Eftersom du fortfarande går igenom serien kommer jag inte att skämma bort någonting åt dig, men det faktum att avvärja ögon inte räcker för att undvika den kraftfulla genjutsu producerad av den spelar en avgörande roll mot slutet av serien.

Nej, att bära solglasögon hindrar inte att falla till en visuell genjutsu, som det ses i

(spoilers nedan)

kapitel 413 i mangan när Sasuke lyckades fånga Killer Bee i en genjutsu.

1
  • Killer Bee solglasögon var inte helt ogenomskinliga. Om solglasögonen skulle ha varit helt ogenomskinlig skulle Killer Bee ha överlevt för att falla till Genjutsu.

De förmågor som Sharingan tillhandahåller är inte bara begränsade till ögonkontakten mellan användaren och motståndaren.

Även om en av de formidabla förmågorna som tillhandahålls av Sharingan (Genjutsu) visas i manga / anime att hända genom ögonkontakt, det finns fortfarande många andra sätt att kasta Genjutsu.

I själva verket kan en skicklig Genjutsu-användare använda olika kroppsdelar eller saker för att gjuta Genjutsu.

Spoiler framåt !!

1. Itachi Uchiha kan kasta Genjutsu bara genom att använda fingrarna - [Naruto Chapter - 259]
2. Jiraya använder groda för att fånga smärta i Genjutsu - [Naruto Chapter - 379]

Så svara på din fråga genom att omformulera den lite,

Kan bärande av solglasögon hindra offret från Genjutsu?

Betingelser:

1. Genjutsu baseras på ögonkontakt: Ja, om motståndaren hindrar sig själv eller på något sätt blockerar Genjutsu-hjulet från att ha ögonkontakt, kan han skydda sig från att fångas i Genjutsu.

2. Genjutsu bygger inte på ögonkontakt Nej, den här gången, eftersom Genjutsus medium inte är genom ögonkontakt, kan motståndaren inte hindra sig från att falla i Genjutsu bara genom att undvika ögonkontakt.