Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

I kapitel 17 i Denki-gai no Hon'ya-san, sidan 9, visas en figur av en karaktär som heter Zabieru Tanegashima:

Är denna karaktär fiktiv som i en karaktär som bara finns i universum eller är den baserad på / en hänvisning till någon annan seriens karaktär?
Eller är det någon annan hänvisning till något som inte är anime relaterat?

2
  • Jag har inte läst det här, men det här ser ut som någon form av referens till Francis Xavier ( = zabieru på japanska), som kan ha landat i Japan vid Tanegashima (det finns debatt om denna punkt), och som i alla fall "associeras" med Tanegashima, eftersom det var där portugiserna kom in i Japan på 1500-talet.
  • @JNat Jag tycker att det är precis som senshin beskrivs, det är bara en besvärad parodi Francis Xavier och hans besök på ön Tanegashima. Det liknar att göra en historisk figur som George Washington till en superhjältefigur.

+50

Som senshin föreslog i kommentarerna är detta en fördärvad version av missionären Francis Xavier, den första jesuitmissionären som anlände till Japan (1549), liksom ön Tanegashima. Det är en källa till viss debatt bland historiker om huruvida Xavier någonsin faktiskt åkte till Tanegashima (se till exempel den här artikeln) men i vilket fall som helst är Tanegashima den första kända kontaktpunkten mellan japanerna och européerna, av ett portugisiskt fartyg som blåst av -kurs på väg till Kina 1543 och är därmed associerad med införandet av europeisk kultur till Japan och indirekt (men starkt) till Xavier.

Moe-versioner av historiska figurer och andra klassiska verk är inget nytt. De mest kända exemplen är förmodligen människor från Sengoku-perioden (en tidsperiod som Xaviers ankomst passar bekvämt in), även om Three Kingdoms-eran också är ganska vanlig. Några exempel på detta är Sengoku Collection, Sengoku Otome: Momoiro Paradox, Oda Nobuna no Yabou och Hyakka Ryouran. Denna moefiering av historiska figurer har också parodierats i några andra verk, som Sayonara Zetsubou Sensei och Princess Jellyfish. Detta verkar vara en annan parodi i samma riktning.

Av uppenbara skäl är Xavier associerad med kristendomen i Japan. Detta förklarar det stora korset som karaktären och huvudets prydnad har, vilka båda är viktiga kristna symboler och som är de mest framträdande dragen i karaktärsdesignen.

Efter att ha läst kapitlet själv tror jag inte att det finns något mer i referensen än så.