Anonim

ASMR läskig pasta

Vad är processen att få en anime till exempel på CrunchyRoll? Låt oss säga att en ny originalanime sänds i Japan och många tittare i väst vill också titta på den. Vilka skäl anser en streamingwebbplats innan de förvärvar licenser för att streama anime? Hur vet en streamingwebbplats vilka resultat man kan förvänta sig av att streama varje titel?

3
  • @Miles är en annan fråga om processen för att få en licens här, och den tredje om att samla in fansröster för att strömma något.
  • Jag tror att svar på dessa frågor skulle vara en av Cruncyroll / Funimations affärshemligheter. Att veta vilken show som kommer att vara populär nog för att få in tillräckligt många betalande tittare för att täcka kostnaderna för licensiering och översättning plus några fler är avgörande för deras framgång. (men med tanke på att 90% av programmen blir streamade skulle jag gissa att de bara tar allt).

Utan att gå in på detaljer är processen densamma för anime som för alla andra produkter i världen:

  1. Finns det ett intresse för produkten? Detta kan mätas på många olika sätt vid strömmande webbplatser: omröstningar, dataanalys (vem tittade på vad, vad säger forum / diskussionsforum), etc.

  2. Om ja, kan en vinst göras? (när det gäller nya prenumerationer, intäkter från annonser osv.)

  3. Om ja, är produkten laglig i det land du vill sälja den i? (Om inte, kan det göras lagligt? Tänk att pixelera privata delar osv.)

  4. Om ja, kan en licens erhållas? (t.ex. finns det inga import- / exportrestriktioner)

Svaren på alla dessa frågor och några andra (teknisk genomförbarhet till exempel - tänk om en serie är endast tillverkad i 4K och distributören insisterar på att inte minska nedskalningen?) kommer att göra det möjligt för en streamingwebbplats att fatta ett ordentligt affärsbeslut och antingen gå vidare med att faktiskt förvärva licensen, eller släppa / lägga upp saken.

En mer omfattande lista över överväganden, inte specifikt inriktad på strömmande webbplatser men i allmänhet, finns på Entrepeneur, som är den mest omfattande översikten över överväganden som går in i ett affärsbeslut. Streamingwebbplatser kommer som företag att ställa de frågor som passar bäst för deras respektive områden (anime, serier, filmer, musik osv.).

3
  • Detta låter som en lista över utbildade gissningar. Har du några källor för att säkerhetskopiera att det här är parametrarna som faktiska strömmande webbplatser utvärderar?
  • Dessa ingår i branschstandarder och mindre gissningar än sunt affärsförnuft. Mer detaljerade frågor som ett företag kan (beroende på vad det är som de säljer) finns till exempel på entreprenör.com/article/78778. Jag lägger till detta i svaret.
  • Återigen, vilka är dina skäl att tänka att detta är vad streamingwebbplatserna faktiskt bygger sin forskning på? Bortsett från att det är sunt förnuft i de flesta företag.Helst skulle jag vilja se ett svar från en av anställda på ansedda streamingwebbplatser. För allt jag vet kan deras mål vara att göra varumärkena för vissa titlar mer igenkännliga i väst, och strömmande affärsdel är faktiskt en nettoförlust, finansierad av det japanska förlaget. Det är därför jag ber om bevis och referenser.