Anonim

Guy Forces Girl To Gym på första dejten

Säsong 1 av Dragonball Z Super är Gudarnas kamp och säsong 2 är Uppståndelse F, samma namn som 2 Dragonball Z-filmer .. nu om vi antar 20 minuters sändningstid varje avsnitt för båda serierna (- OP och ED och eventuella reklamavbrott) betyder det

  • Gudarnas kamp

    • Serie = 14 x 20 = 280 Protokoll
    • Film = 85-105 minuters film (teater-Fuji TV)
  • Uppståndelse F

    • Serie = 13 x 20 = 260 Protokoll
    • Film = 94 minuter

detta visar att båda säsongerna har mer film än sina originalfilmer. Finns det någon större skillnad mellan säsong 1 och 2 i Dragon Ball Super och Dragonball Z-filmerna som de är namngivna från, vilket skulle motivera någon som har varit de två filmerna att titta på de två första säsongerna.

1
  • Det finns några detaljer som kan vara relevanta i senare utveckling av berättelsekoncepten eller inte, men hur berättar du för dig utan att förstöra dig?

Jag pratar om vad jag kommer ihåg, men i allmänhet, om du tittade på filmer, hoppa över de två första säsongerna eftersom de bara är en tidskrävande och för det mesta riktigt tråkiga.

I den första filmen när Goku mötte Beerus bytte han omedelbart till SSJ3 för att bekämpa honom, där han i anime kämpade i SS1 och SS2 först. Även efter striden nämnde Beerus i filmen att han använde 70% av sin styrka medan han i anime helt enkelt sa att han inte använde all sin makt. Jag är säker på att det finns några fler detaljer jag har missat (åh ja kanske en annan viktig: i filmen kämpade de vid Capsule Corps huvudkontor medan i serien striden var på ett kryssningsfartyg.

Den andra filmen: de mest anmärkningsvärda förändringarna i anime är att Ginyu bytte kropp med Tagoma och att Piccolo hade dött. Det finns också en skillnad i hur drakens önskningar användes men jag kommer inte ihåg hur det gick rätt.

Om du planerar att titta på serien, som jag sa tidigare, kan du hoppa över de första två säsongerna, inget större förändrades och det är en riktig slog. Nästan ett helt avsnitt ägnades åt Gokos omvandling till en Gud. De står bokstavligen i cirkeln i tio minuter medan han transformerade.

Det finns några detaljer som kan vara relevanta i senare utveckling av berättelsekoncepten eller inte. Till exempel

När Goku såras av Sorbets laser är Goku i Super Saiyan Blue, i serien är han i basform. Detta kan vara relevant eller inte för ett berättelsekoncept, för tanken på om en Super Saiyan Blue kan sänka sin ki till basnivå eller inte. (Det verkar i serien att de fixade idén att en Super Saiyan Blue kunde skadas av en enkel laser, men det är inte klart.

En annan mer relevant är i serien visas Goku Super Saiyan Gud (röd) har regenereringsbostäder, något som inte visas i filmen

Det är mindre detaljer som kan vara viktigare eller inte i framtiden, beroende på hur berättelsebegreppet utvecklas

Om skillnader som varar länge finns det till exempel flera

Tagoma dödar Shisami i serien. I serien visar sig Tagoma vara extremt kraftfullt, till den grad att de kan bekämpa Roshi, Krilin, Piccolo och Gohan i basform samtidigt. Kapten Ginyu dyker upp i serien (den visas inte i filmen) och stjäl Tagoma-kroppen. Senare dödas Ginyu av Vegeta.

Gotenks har något ingripande i seriekampen, något som inte händer i filmen. Det är några av skillnaderna.

Sammanfattningsvis värt att titta på serien enligt min mening för att se de skillnader jag nämnde i spoilersektionen i inlägget

2
  • Anledningen till >! att bryta var den enda radbrytning du hade mellan de två styckena i varje spoiler. jag är inte säker på om andra stycket var tänkt att bli bortskämda eller inte, men jag har fixat det genom att ta bort linjeskiftet och sätta in 2
    taggar (som skapar enstaka radbrytningar). inte söt men >! är ojämn när det gäller linjebrott jämfört med >
  • BTW, regenereringsbostäderna som visas i serien som inte finns i filmen, kan göra den formen perfekt för att använda den för en högre nivå av kaioken, ännu bättre än basform. Om de hade för avsikt eller insett det vet vi inte, men Toyotaro i mangan använder för att utforska sådana idéer. Om du läser det sista kapitlet i mangan vet du vad jag menar. Och låt oss inte glömma att Toyotaro som driver mangan är ett tidigare fan med ett tidigare Dragon Ball-fanarbete, så det kommer inte att bli en överraskning om fandomen har ett starkare inflytande över hans idéer än det har över Toei eller Toriyama